London 2nd day.

Meidän hostelli (EquityPoint -London) sijaitsi Paddingtonilla ja tykästyin aivan mielettömäsi tohon meidän ”kotikatuun”.Tosin, se on kyllä just niin brittiläinen mun silmään kun vain olla ja saattaa.
Ajankohta oli marraskuun loppupuolisko ja oon tottunut, että Suomessa on tolloin tosi pimeää ja märkää. Kaikki lehdet on jo menettänyt upeat värinsä ja ne on pudottuaan puista vain liimautuneet/mädäntyneet asfalttiin. Tämän takia oli ihanaa huomata, miten kaunis syksy Lontoossa oli vielä tolloin. Edes ne Brittien tunnetut sateet ei haitannut itseä, kun muuten oli niin ihanan kirkasta ja valoisaa.

Aloitettiin päivä suuntaamalla Westminster Stationille ja aloitettiin sieltä sitten meidän turistikierros nähtävyyksille. Nopesti sai huomata, ettei kyllä ollut yksin turistina kaupungissa, sillä valtaosa ihmisistä ympärillä kuvaili aivan kaikkea mahdollista.

Löysin kamerasta jonkun todella näppärän ohjelman, joka mun mielestä sopi tosi hyvin just Lontoossa kuvaamiseen. Punaiset puhelinkopit on ehkä se yhdistettävin asia kaupunkiin ja ton kameranohjelman avulla ei täydy enää kotona edes käsitelä kuvia.

Mun Lontoo-tietämys on aika nollassa, sillä en oo oikein koskaan ollut kaupungista sen enempää kiinnostunut. Mulla on kymmeniä muita kaupunkeja, jotka menee tän kaupungin edelle. En tiedä mistä tää johtuu, sillä tuntuu että monille just Lontoo on se juttu. Oman mielenkiinnon on vienyt muun muassa monet muut Euroopan kaupungit ennen Lontoota. 
Koska mun tiedot Lontoosta oli niin vähäiset ja päässä oli vain kourallinen paikkoja kaupungista, ehdittiin aika hyvin nähdä näiden päivien aikana kaupunki.Vaikka meillä oli oikeastaan joka päivälle jonkinlaista ohjelmaa, niin hyvin sitä ehti liikkua, katsella paikkoja ja tehdä ostoksia. Tosin kaikki muu perusoleminen ja hengailu ehkä sitten jäikin vähemmälle.

Nähtävyyskierroksen jälkeen lähdettiin metrolla Camdeniin, joka taitaa olla myös itsessään aikamoinen nähtävyys. Olin kuullut ja lukenut Camdenista ehkä enemmän kuin yhdestäkään muusta Lontoon paikasta tai nähtävyydestä. Kaikki olivat ylistänyt kaupunginosaa niin paljon, että omat odotuksetkin alkoi olla melko korkealla.
Kun nousi metrotunnelista ylös,ei pitänyt kauaa miettiä syitä miksi jokainen pitää Camden Townista. Värikäs, vilkas ja niin erilainen kaupungin osa. Pääkadulta löytyi valtava määrä kiinnostavia liikkeitä ja huokuttelevia ravintoloita. Kierreltiin alueella varmaan puoli päivää ja ihastuttiin kaikkeen näkemään.

Yksi meidän visio reissulle oli käydä syömässä pubilounasta. Kavereilla oli vielä enemmän halu saada Fish and Chips:iä, mutta itselle vähemmän sillä en oikein pidä mistään kalasta. Saatiin tavoitteemme helposti täytettyä ja vatsat täyteen. Toi on muuten myös melko edullinen lounasvaihtoehto.

Illaksi meillä oli vähän suunnitelmia, kun oltiin etukäteen varattu liput The Lion King -musikaaliin. Oltiin pitkään mietitty, että mikä musikaali mentäisiin katsomaa. Oltiin kuultu Leijonakuninkaan olevan niin hyvä, että päädyttiin siihen. 
Koska ollaan ehkä maailman huonoimpia pysymään aikatauluissa, meinattiin myös myöhästyä esityksestä. Lähdettiin mukamas ajoissa hostellilta, mutta ei oltu otettu huomioon ruuhka-aikaa ja vielä kun metroliikenne pysähtyi jonkun tippuessa raiteille, niin oltiin varmoja ettei koskaan päästäisi ajoissa teatterille. Onneksi mukava nuori brittimies neuvoi meille nopeimman reitin määränpäähämme ja näin saimme vain juosta metropysäiltä teatterille.

The Lion King -esitys oli kyllä aivan mieletön. Tuttu tarina ja toteutus josta pidin. Olin todella tyytyväinen, että oltiin valittu juuri kyseinen esitys illalle ja vielä iloisempi että oltiin ylipäänsä päätetty lähteä katsomaan jotain. Kun musikaali loppui, niin alkoi vain miettiä mitä voisi mennä katsomaan seuraavaksi ja milloin voisi palata takaisin Lontoosen katsomaan jotain toista musikaalia. 
Suosittelenkin kaikille, jotka on menossa Lontooseen, että sisällyttää reissuunsa ainakin yhden musikaalin. Niin hienoja elämyksiä, että toista saa hakea…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply