Kööpenhamina 29.11.-1.12.2013 (part.1)

Vaikka kuluvaa vuotta ei ole enää paljoa jäljellä, niin vielä olisi tarkoitus ehtiä tekemään Balin lisäksi toinenkin matka ennen vuodenvaihdetta. Suunnitelmissa on lähteä Saksaan, tarkemmin Berliiniin, joulutoreille nauttimaan ja fiilistelemään jouluntaikaa.

Tästä kaikesta mulla tuli mieleen, että viime vuonna matkustin marras-/joulukuun vaihteessa Kööpenhaminaan ja pääsin siellä aloittamaan sen vuotiset joulufiilistelyt. Jos vaikka palaisin itse matkaan ja joulumarkkinoihin seuraavaksi…

Olin käynyt kerran aikaisemmin Kööpenhaminassa vuonna 2011. Silloin mulla oli jäänyt tosi hyvä fiilis kaupungista ja niinpä edullisten lentojen löytyessä bookkasin itselle lennot marras-/joulukuun vaihteeseen.Nykyäänhän Norwegianilla pääsee todella edullisesti Tanskaan, mutta tällä kertaa lensin kuitenkin Finnairilla, sillä lippujen hinnat oli ajankohdalle edullisemmat (120€ /menopaluu).

Sen jälkeen kun on matkustanut Itä- ja Etelä-Euroopassa ja majottunut tosi edullisissa hostelleissa Tanskan valikoima tuntuu tosi kalliilta. Onhan Tanskassa tietenkin kalliimpaa, niinkuin kaikissa muissakin Pohjoismaissa, mutta kyllä sieltä voi edullisia majoitusvaihtoehtoja löytää. Ihan sen mukaan mitä itse haluaa majoitukselta.

Tein bookingin kautta varauksen Generator Copenhageniin 8henkilön normiin. Hintaa parilta yöltä oli noin 60€ ja hostelli oli hyvällä paikalla sekä tosi siisti. 

Tälle matkalle mä lähdin kipeänä. Olin koko viikon ollut pienessä flunssassa ja lähtöpäivänä oikeasti otti vähän päähän että olin varannut koko matkaa. Laskin lennon ajaksi särkylääkkeillä kuumetta ja suurkulutin nenäsumutetta ja nenäliinoja. Jotenkin aina toivoo, ettei reissuun pitäisi ikinä lähteä puolikuntoisena. Olin kuitenkin maksanut matkat ja majoitukset etukäteen, joten itselle ei olisi tullut mieleenkään skipata vain koko reissua.

Onneksi matkallakin voi kuunnella itseä ja omaa kehoa, ja ottaa sitten vähän rennommin. Ensimmäisenä kun pääsin lentokentältä keskustaan kävelin apteekkiin ostamaan särkylääkettä. Tosiaan toi lentäminen ei ole erityisen ihanaa sairaana. Kiertelin hetken kaupunkia ja istuin yhteen suosikki kahvilaani kahville. Tykkään tosta paikasta yhden syyn takia tosi paljon. Kahvila on joku aivan perusketju ja hyvää siellä on se että aina tietää mitä on tilannut ja mitä saa. (kumpa kaikissa paikoissa olisi noin, eikä pitäisi aina jännittää että saako tilattuaan hyvää kahvia vai jotain täysin kuraa…) Syy kuitenkin sille miksi tykkään juuri tuosta kahvilasta on kuitenkin sen sijainti. Kahvila on Köpiksen pääostoskadulla,Stroget:illa, ja kahvila on kahdessa eri kerroksessa. Yläkerrassa on mun mielestä ihana istua ikkuna pöydissä ja seurailla vain lämmin kahvi kädessä ohi virtaavia ihmisiä.

Kahvittellun jälkeen aloin vähitellen suuntaamaan tonne hostellille, sillä kello oli sen verran että saisin jo kirjautua sisälle. Mulla oli tässä vaiheessa vain yltynyt päänsärky ja muutenkin tuntui, että kuume olisi vain nousussa, joten päätin ottaa päikkärit etten ainakaan tulisi enää yhtää enempää kipeäksi.

Päikkäreillä oli voimaannuttava vaikutus ja niiden jälkeen löytyi taas virtaa lähteä kiertelemään kaupunkia. Ulkona oli alkanut jo pimentyä, mutta kaikkia jouluvaloja oli ympärillä niin paljon että kaupunki näytti kaikin puolin tosi kauniilta.

Mä en ole erityisemmin jouluihminen. En vihaa joulua, mutta en myöskään hypetä sitä. Kuitenkin tykkään matkustaa joulunaikaan, sillä tykkään siitä tunnelmasta jota jokaisessa kaupungissa on. (Tosin en tiedä kuinka jouluisen tunnelman noi kirkkaanvihreät nurmikot luo, mutta onneksi tanskalaiset oli löytänyt lumen sprey-pullosta.)

En tehnyt päivän aikana sen kummemmin mitään. Päätin, että seuraavana päivänä voisin tutustua joulutoreihin paremmin, kun olisi kokonainen päivä aikaa. Palaillaan niihin siis seuraavaksi…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply