15.4.2014 München, Saksa

Dachaun vierailun jälkeen taisin olla aika omissa ajatuksissa ja saattoi olla vain tyytyväinen että olin yksin reissussa, sillä olin varmaankin epäsosiaalisin ihminen sen jälkeen. Jotenkin ajatukset jäi pyörimään kaiken näetyn ympärille niin paljon, että aloin lukea Müncheniin päästessä karttaakin aivan väärin. En varmaan osannut pitää enää edes kaupunginkarttaa oikein päin kädessä, sillä ”eksyin” reitiltäni jollain tavalla.

Mulla oli tarkka visio ja määränpää, että mihin olin menossa. Kuitenkin ympyrää kylkiessa oli pako kaivaa kartta uudelleen esille ja todeta, että olin aivan eri paikassa kuin mihin mun oli tarkitus mennä 😀

Tarkoituksenani oli käydä katsomassa vielä ennen kotiinlähtöä Nymphenburgin Linna. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt linnalla ja olin nähnyt vain kuvista, että sen ympäristö olisi todella kaunis. Jotenkin kuvissanäkyvät lampien joutsenetkin tuntuivat täysin aseteltuilta, minkä takia kaikki tuntui täysin epätodelliselta.

Mulle linna oli aikalailla pettymys. Kuvittelin meneväni johonkin upeampaan paikkaan. Linna ei ollut erikoinen julkisivuiltaan, eikä linnanpuistokaan. Kaikki näytti jotenkin niin vaatimattomalta. Ehkä sitä on tullut aikaisemmin vain nähtyä niin kauniita paikkoja, että tällä kertaa joutui vähän jopa pettymään. Uskon kuitenkin, että myös säällä oli oma vaikutuksensa asiaan. Synkkä ja sateinen ilma ei ollut se kaikkein ihanteellisin.

Joutsenet oli kuitenkin lammissa upeita. Jotenkin tuntuu aika käsittämättömältä, että joutsenet pysyivät niin paikallaan noissa pienissä altaissa. Tuolla saa muuten pohtia sitä, että kumpia turistit kuvaa enemmän, itse linnaa vai joutsenia. Musta tuntuu, että suurinosa suuntasi kameranlinssit rakennusten sijaan noihin eläimiin.

Nymphenburgissa käynnin jälkeen mulla ei sitten ollutkaa enää kauhesti aikaa jäljellä. Sai alkaa suunnittella lentokentälle lähtöä. Tälleen kun jälkikäteen miettii, niin ehdin kyllä noiden muutaman päivän aikana nähdä Müncheniä ja sen ympäristöä tosi kivasti.

München on siitä hyvä ja helppo matkakohde, että sen läheisyydessä on paljon erilaisia käymisen arvoisia paikkoja. Jos suunnittelee matkaa tonne päin, niin suosittelen ehdottomasti sisällyttämään reissuun vierailun myös jossain muualla lähikaupungissa. Se on niin helppoa ja myös edullista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply