14.4.2014 Issbruck, Itävalta

Maanantaina lähdin bussilla rajan yli Itävaltaan, Issbruckiin. Olin ostanut jo etukäteen netistä bussiliput Meinfernbusiin ja matkalle tuli hintaa 8€/suunta. Liput olivat mun mielestä niin edulliset etten alkanut edes etsimään halvempaa vaihtoehtoa. Mitä muutenkin oon katsellut noita kyseisen bussifirman sivuja ja matkoja, niin ei ole missään kauheissa summissa lippujenhinnat.

Olin ostanut bussilipun aamun ensimmäiseen lähtevään bussiin, joka lähti hieman ennen kahdeksaa Münchenistä. Matkaan menee reilu kaksi tuntia ja niinpä olin Innsbruckissä jo kymmenen aikaa. Vastaavasti olin ostanut paluulipun lähes viimeiseen bussiin, jotta perilläoloaika olisi mahdollisimman pitkä.

Kävin hakemassa bussiasemalta aamukahvia ja aamupalaa mukaan matkalle. Matka meni tosi nopeasti ja ei pitänyt kauhean kauas päästä Münchenistä kunnes upeat maisemat alkoi jo näkyä ikkunoista.

Mun on pakko todeta, etten ollut ennen tätä reissua koskaan ajatellut kuinka mageet Alpit voi olla. Olin aivan sanaton kun näin ne. Kun bussi ajoi niiden ohitse, niin tapitin vain kokoajan silmät kiinni ikkunassa ja mietin miten en ollut koskaan aikaisemmin tajunnut miten kaunista tollanen vuoristo voi olla. 
Jotenkin oli aivan käsittämätöntä, että jotain sellaista on syntynyt aivan ”itsestään”. Ehkei ihminen oikeesti oo ikinä saanut mitään yhtä käsittämätöntä aikaan, vaikka yritystä monella saralla onkin ollut. Olin aivan myyty ja en osannut odottaa enää itse Innsbruckilta ja kaupugilta mitään. Mulle olisi riittänyt, että sain vain matkustaa ton bussimatkan ja ihailla sellaista kauneutta.

En ehtinyt olla perillä kauaakaan kun aloin jo miettiä, että miksen ollut käynyt siellä aikaisemmin. Koko kaupunki oli aivan mielettömän upea ja kaunis. Maisemat oli kuin suoraa jostain postikortista tai elokuvasta. Tuntui vähän epätodelliselta, että joku kaupunki oikeasti voi olla niin kaunis. 
Innsbruckissä oli jo kevät ihanan pitkällä. Paljon pidemmällä kuin Münchenissä tai missään Suomessa. Riisuin takin pois, sillä sitä ei enää tarvinnut ja aloin nauttia auringosta. Sää oli mitä parhain ja kaikki tuntui melko täydelliseltä.
Kävin ensimmäiseksi ostamassa kirjakaupasta kaupungin kartan, jotta olisi vähän helpompi suunnistaa paikasta toiseen. Kartta maksoi yhden euron ja myyjä merkitsi siihen vielä vierailunarvoisia paikkoja.

Kävelin todella upean puiston läpi kohti Alppeja. Näytti niin upealta, kun eteenpäin kävellessä kaiken yläpuolella komeili valtava vuoristo.

Lähdin seuraavaksi kävelemään vielä lähemmäs vuoristoa ja kipuamaan hieman ylöspäin, sillä olin bongaillut kartasta, että vuorille lähtisi jonkin matkan päästä myös hissi ylöspäin. Päätin lähteä ihailemaan maisemia kaupungin ylle ja kyllä kannatti.

Maisemat ylhäällä oli upeat. Jos miettii Alppien todellista korkeutta, en ollut erityisen korkealla, mutta jo sekin riitti itselleni. Matkaa olisi voinut jatkaa vielä toisilla hisseillä ylemmäs, mutta oma vaatetukseni ja varustukseni ei ollut oikein sen mukaista että olisi voinut mennä enää yhtää korkeammalle. Ehkä sitten ensi kerralla.

Laskeuduin hissillä takaisin alas ja lähdin kävelemään joen rantaa pitkin kaupungin keskustaan päin. Jälleen kerran sai ihailla joen toisella puolella olevia upeita maisemia ja miettiä kuinka onnekkaita jotkut ovat kun saavat asua tollasten maisemien ympäröiminä.

….

Tein vielä pientä kierosta kaupungin keskustassa ja bongailin kirjakauppiaan merkitsemiä kohteita kartalta. Issbruck osoittautui tosi rauhalliseksi kaupungiksi. Ainakin tuohon aikaan ei ollut kauheasti mitään liikennettä ja ei tarvinnut varota sen kummemmin kaupungin ruuhkaa.

Tuntui kyllä hyvältä, kun sai kävellä pitkin super kauniin kaupungin katuja ja vielä kaikessa rauhassa ilman suurempaa hälinää. Sää oli vielä niin upea, että oli itsekin, monien muiden tavoin, mentävä istumaan hetkeksi terassille nauttimaan säästä.

Viimeiset tunnit kulutin kaupungissa shoppaillen. Issbruckista jäi todella hyvät fiilikset ja alkoi tuntua siltä, että haluaa tulevaisuudessa matkustaa enemmänkin Itävallassa. Jotenkin kaupunki yllätti mut aivan täysin. Jos vertaa Wieniä ja Issbruckia niin ne ovat ainakin aivan erilaiset kaupungit. Jotenkin alkoi tuntua siltä, että monet muutkin Itävallan kaupungit ja eri paikat saattaisi yllättää jatkossakin todella positiivisesti.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Elina / Narulelu maailmalla sunnuntai, lokakuu 19, 2014 at 19:51

    Voih, kyllä lumihuippuisia vuoria jaksaisi ihastella aina vaikka kuinka kauan! 🙂

    • Reply AnnKat maanantai, lokakuu 20, 2014 at 09:50

      Jep… 🙂

    Leave a Reply