13.4.2014 Schwangau, Saksa

Koska olin ihaillut kaverin ottamia kuvia Neuscheansteinin linnasta, mun oli itse pakko päästä näkemään kyseinen ”prinsessalinna” Etelä-Saksassa.

Olin jo etukäteen ostanut Deutsche Bahnin sivuilta ”Bayern-junalipun”, joka oli päivän voimassa Bayernin alueella. Lipun ostaminen tuli edullisimmaksi vaihtoehdoksi, sillä hintaa lipulla oli 23€ ja lipulla pääsi matkustamaan myös bussilla Füssenistä, joka on lähin mahdollinen juna-asema, Schawangauhin. Mikäli ostaisi lippuautomaatista suoraa lipun München – Füssen välille, lipusta saisi pulittaa noin 23€ per suunta.

Lähdin aamujunalla kohti Füsseniä ja ei kauheasti pitänyt miettiä oliko oikeassa junassa, sillä sen verran paljon porukkaa tuli junaan kamerat kaulassa. Junamatka kesti kaksi tuntia ja maisemat matkalla oli todella upeita.

Füssenin asema oli pieni ja siellä piti vielä vaihtaa junasta bussiin, joka veisi perille linnojen luo. Sen verran turistien suosima kohde tuo kyllä on, ettei pidä hetkeäkään miettiä mihin suuntaan pitäisi lähteä. Lähtevät bussit olivat yhteydessä juniin ja lähtivät aina junien saapuessa asemalle. Bussimatkan hinta taisi olla muutaman euron per suunta, mutta kuten aikaisemminkin mainitsin niin Bayern-lipulla pääsi matkustamaan ilman erillisiä kuluja.

Lopulta bussi oli perillä ja olin vihdoin Schwangaussa. Maisemat olivat mielettömiä ja oli pakko lähteä samantie kävelemään kohti Alppeja.

Olin ottanut mukaan kartan, sillä en ollut varma saisiko tuolta minkäänlaista karttaa ja toinen juttu olikin että mihin hintaan. Tykkäsin kävellä alueella itsekseni sen ihmeempää kierrosta. Oli kiva liikkua omaan tahtiin ja ihailla kauniita linnoja sekä mielettömiä maisemia.
Kevät oli vielä sen verran aluillaan, että mikään ei oikein vielä kukkinut. Muutenkin päivä oli jokseenkin sumuinen, niin kaikesta upeudesta ei päässyt ihan siltä osin nauttimaan.

Ensin kiipesin katsomaan Hohenschwangaun linnaa. Linnanmuureilta aukesi upeat maisemat Alppijärvelle ja itse Alpeille. Näiden seurauksena lähdinkin alas linnalta kohti Alppijärveä.

Kävelin järvenrantaa pitkin pientä tietä eteenpäin. En osaa yhtään sanoa paljonko kävelin eteenpäin, mutta sen sai nopeasti huomata ettei lähettyvillä ollut lähes ketään muita ihmisiä. Paikan päällä on siis helppo karata muista ihmisistä, jos haluaa. Kävelin tietä eteenpäin kunnes havahduin siihen, etten tiennyt yhtään mihin tieni veisi. Päätin kääntyä takaisin päin, jotta jaksaisin kävellä vielä ylös Neuschwansteinin linnalle.

Ylös kivutessa sai miettiä, kuinka itse voisi olla paremmassakin kunnossa. Tasainen ylösnousu alkoi väistämättä jossain vaiheessa tuntua ja aloin varmaan jo puolessa matkassa toivoa että olisin jo perillä. Ylös perille olisi päässyt myös hevoskärryin ja muilla tavoin, mutta itse halusin kiivetä ylös vaikka se ottikin voimille. Itseä myös säälitti, kun hevoset joutuivat mennä edestakaisin jyrkkää mäkeä ihmisiä kärräillen.

Neuschwansteinin linna oli tehnyt vaikutuksen ja maisemat oli kauniimmat kuin mitä kuvista oikeastaan välittyy. Olin päättänyt jo etukäteen, etten mene linnoihin sisälle, sillä ne eivät erityisemmin kiinnostaneet. Niinpä lähdin takaisin Füssenin asemaa ja sieltä kohti Müncheniä.
Oli kyllä vierailun arvoinen paikka ja en voi kun suositella kaikille, jotka liikkuu Etelä-Saksassa…
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply