Madeira day 6

Reissun kuudentena päivänä päätettiin lähteä heti aamusta ja tietenkin aamupalan jälkeen näköalahissillä Monteen. Hissillä pääsi nopeasti upeissa maisemissa ylös Monten kaupungin osaan ja hintaa hisseilylle oli 10€ / suunta ( edestakainen olisi ollut 15€, mutta meille riitti matka vain toiseen suuntaan).
Kukkulan päälä aukesi ehkä vieläkin nätimmät maisemat ja hetki kuvailtiin merelle päin ennenkun käytiin ostamassa pääsyliput jardim Tropical Monte Palaceen. Pääsylippu aikuiselta maksoi 10€ ja hintaan sisältyi ilmainen shotti alueen kahvilassa. Fiksu liikeidea sinäänsä. Kahvila on sen verran kaukana, ettei sinne tulisi välttämättä muuten edes käveltyä. Kun tiedossa kuitenkin oli ilmaista juomaa, niin kummasti sinne jaksoi suunnistaa ja lisäksi sitten tietenkin ostaa paikanpäältä limut ja jäätelöt.

 

Puisto oli aivan mielettömän kaunis ja rauhallinen vaikkei todellakaan oltu paikan ainoat ihmiset. Fiilikseltä paikka oli niin japanimainen, että välillä olisin hyvin voinut uskotella itselleni olevan täysin eri puolella palloa.

Katsottavaa ja kierrettävää riitti. En oikeastaan osaa edes sanoa minkä kokoinen toi paikka oli, koska taidettiin pysähtyä kuvaamaan jotain joka viides metri. Tosi kaunis puisto ja yllättävän rauhallinen myös. Ei tuolla kauheasti muita tullut vastaan vaan sai kävellä ihan omassa rauhassa.

Kukkia, kukkia, kukkia… No eikös se ollutkin se mistä koko Madeira tunnetaan…

 

Tää kuvaoksennus taisi mennä jossain vaiheessa jo aivan yli, mutta en vain pysty karsimaan mitään pois. HHAhah 😀

Aikaa oli kulunut riittämiin puistoa kierrellessä ja maisemia sekä kukkia kuvatessa. Lähdettiin takaisin kaupungin keskustaan. Tällä kertaa hypättiin paikallisbussiin, sillä ei jaksettu lähteä kävelemään korkeuksista alamäkeä. Bussilipulla oli hintaa 1,90€ ja tota bussilla matkustamista voisi jo sanoa kokemukseksi sinäänsä. Kuskit painaa aivan täyttävauhtia kapeita kiemurtelevia teitä. Välillä se vaikuttaa niin päättömältä, että vähän pelottaakin, mutta sitten muistaa taas sen kuinka kuskit on tottunut siihen kun koko kaupunki on samanlaista vuoristoa ja korkeuseroja. Ja onneksi matkavakuutukset on voimassa. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply