Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Berliini 21.8-24.8.2014 DAY.1.

Ennen kuin olin kirjoittanut vielä yhtään mitään aloin jo miettiä, että aloitanko aina Berliini-postaukset samalla tavalla. Tarkoituksena oli jälleen avautua siitä kuinka paljon tykkään kyseisestä kaupungista jne. Tilanne ei ole muuttunut kaupungin suhteen, päinvastoin, mutta ehkä nyt kuitenkin voin jättää kirjoittamatta sen kaiken hypetyksen.

Elokuulle sattui taas näitä hyviä vuorotyön puolia, kun painetussa listassa komeili viiden päivän vapaaputki. Tykkään noista pitkistä vapaista sillä, että silloin pystyy aina lähteä reissuun. Muuten pitää matkustaa lähinnä kesä-ja talvilomilla, kun perus juhlapyhävapaita ei työssäni tunneta.

Sain houkuteltua Sallan pitämään loput kesälomapäivät mun vapaapäivien aikaan ja mikä parasta ei pitänyt lähteä yksin reissuun. Tollanen pidempi viikonloppu matkustusaikana on siitä vähän hankala, ettei viitsisi lähteä mihinkään kauhean pitkälle / pitkien lentomatkojen päähän. Tuntuu hölmöltä istua koneessa lähes kauemmin kun olla laskeutuneena. Toinen asia, joka määrää usein aika paljon sitä kohteen valintaa on yksinkertaisesti lentoliikenne ja aikataulut. Valitaan usein hinnan mukaan lennot myös niin, että perilläoloaika on mahdollisimman pitkä. Aluksi mietittiin, että viikonloppu rannalla makoillen tulisi tos hyvään saumaan, mutta lentoajankohdat oli niin huonot, että ne oli vain unohdettava.

Päädyttiin sitten Sallan kanssa Saksaan ja Berliiniin, koska siellä ei oltu taas hetkeen käyty ja Salla ei ollut koskaan ehtinyt näkemään Berliiniä kuin pikaisella kiertueaikataululla (=rautatieasema, hostelli, perusnähtävyys, keikkapaikka).

Lähdettiin torstaiaamuna aamulennolla Tukholman kautta Berliiniin. Meillä oli tai piti olla lyhyt vaihto Arlandalla, mutta koneen jonkun vian takia, jouduttiin vaihtaa konetta ja vaihtoaika venyikin sitten pariin tuntiin. Onneks toi ei sekoittanut yhtään meidän suunnitelmia, koska muutenkin ensimmäiset tunnit Berliinissä oli sellaista hengailua, kun oli matkalaukut messissä ja ei viitsitty iskeä niitä hetkeksi mihinkään säilytykseen.

Tegeliltä pääsee niin kätevästi päärautatieasemalle, että suunnattiin ensimmäisenä sinne. Käytiin syömässä ja sen jälkeen kello näyttikin jo sellaista, että saataisiin kirjautua hotelliin. Berliinissä on edullista majottua ja hostellitarjonta on hyvä. Kuitenkin viikonloppu vaikuttaa jonkun verran hintoihin ja niinpä päätettiin varata ihan kahden hengan huone omalla kylpyhuoneella ja lisäksi aamiaisella. Olin tehnyt varauksen Hotel Atriumiin, joka sijaitsee 15min kävelymatkan päässä Kurfüstendammin ostoskadusta. Tosta hotellista sen verran, että sitä voin kyllä suositella. Sijainti on rauhallisella Motzstressen sivukadulla ja hyvän metroyhteyden varrella. Huone oli siisti, samoin kylpyhuone ja aamupala hyvä ainakin omaan makuun. Ja niin, kahvikin oli juotavaa, oikeastaan hyvää (Voiko näin olla Saksassa?)

Meidän ensimmäinen päivä Berliinissä meni lähinnä kierrellessä vain jotain tuttuja nähtävyyksiä. Naureskeltiinkin vähän Sallan kanssa sille, että joka kerta on päästävä tietyissä paikoissa tiettyihin paikkoihin. Nää on vähän näitä, että jos matkustat Pariisiin niin on nähtävä Eiffelin torni tai vastaavasti, jos menee Lontooseen niin täytyy nähdä Big Ben, ennnekuin lähtee kotiin.

Kun noita perusnähtävyyksiä oli kierrelty kaikessa rauhassa, pysähdyttiin vain ensimmäiselle vastaantulevan kahvilan terassille. Tuntui ihanalta kun sai istua hetkeksi alas ja siinä vaiheessa tajusi myös sen kuinka järjetön jano myös oli. Juotavan lisäksi oli pakko tilata jotain muutakin, sillä toi menu vaan näytti niin hyvältä.
Kun meille kannettiin herkut pöytään, niin jostain ihmeestä hyökkäsi meidän hillojen kimppuun kauhea parvi ampiaisia. Oli kyllä melko hankalaa syödä, kun ampiaiset asettui lusikalle ja ei liikkunut mihinkään vaikka kuinka yritti hätistellä.

Loppupäivä menikin sitten Alexander Platzilla pyöriessä. Kierreltiin Alexa -kauppakeskuksessa, mutta siellä ei omasta mielestä kyllä ole oikein mitään erikoista. Niinpä taidettiin pyöriä melkein kaikki ketjuliikkeet läpi, mitä nyt tossa Alexander Platzilta löytyy. 
Illan alkaessa pimentyä lähdettiin hotelille päin ettei heti alkulomasta kerryttäisi aivan kauheaa univelkaa. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply