Päivitystä kaikkeen….

Ollaan menty jo puolet tästäkin vuodesta ja nyt on ehkä hetki pysähtyä miettimään mihin ihmeeseen se aika on taas kadonnut. Tuntuu käsittämättömältä miten nopeasti ajoittain aika kuluu. Tuntuu kuin vasta viikkoa aikaisemmin olisi juhlinut kavereiden kanssa uuttavuotta, mutta kalenteriin katsoessa tajuaa ettei näin todellakaan ole. Muistellessa kaikkia vuoden tapahtuneita tajuaa kuitenkin miten paljon on jo ehtinyt tekeä ja kokea.

Nyt on ehkä ihan ok käydä läpi viimeinen puolikas vuodesta. Vuoden vaihtumisen jälkeen kävin kääntymässä töissä ja jäin viikon vapaille. Lähdettiin Marin kanssa Lissaboniin, kun viikon äkkilähtöjä ei saanut loppiaisen takia mihinkään. Reissu oli aivan mahtava. Sitä muistelee vieläkin hyvillä mielin. Yksi elämän parhaimmista asioista on ystävät ja ystävän kanssa yöllä käydyt liiankin syvällisiksi muovautuneet keskustelut. <3

Lissabonin jälkeen oli hyvä käydä vähän matkamessuilla lisäämässä matkakuumetta ja hinkua päästä näkemään taas kaikkea uutta. Kassikaupalla kannoin kotiin esitteitä ja pidensin ”pakko_päästä” -listaa muutamalla metrillä.

Kuukauden verran rauhoituin. Tein kahta duunia päällekäin, vietin kavereiden läksiäisiä ja suunnittelin miten lähden reissuun ja moikkaaman heitä uusille kulmille. Sen jälkeen tein duunia, duunia ja vähän vielä päälle duunia. Välillä mietti miten ihmeessä sen kaiken jaksoi. Välillä tuntui, ettei ehtinyt muuta kuin käydä kotona suihkussa ja nukkumassa. Jääkaapissa ei ollut kuin valo, kun oli töissä kellon ympäri. Iloitsin kun kuulin, että 50m päähän avattaisiin lähikauppa, joka olisi auki myös silloin kun pääsisin iltavuorosta. Samalla kun työ oli mielessä kellon ympäri ja mietin omaa jaksamista, tajusin kuinka tykkään myös työstäni.

Maaliskuussa kävin Budapestissa. Jokseenkin tuttu kaupunki, mutta silti tarpeeksi nähtävää. Paikka, jonne haluan yhä uudestaan. Mietin miksei voi reissailla sellaisissa paikoissa, jonne ei todellakaan halua toista kertaa. Olisi luultavasti helpompaa miettiessä uusia reissukohteita.

Parin viikon kotonaolon jälkeen reissu Göteborgiin. Mahtava viikonloppu ja haluisin tollasia enemmänkin! Ja tän jälkeen ehdin olemaan kotona vajaa viikon ja siivet vei mut aamuvuorosta suoraa Müncheniin. Pitkästä aikaa pääsin Saksaan, jossa oon aina tykännyt käydä. Tätäkin kirjoittaessa mieleen tuli taas sellainen, että voisi ehkä suunnitella sinne jotain reissuntapaista. Berliiniin ainakin voi aina mennä, ( ja kuinka ristiriidassa tää on sen kanssa, että haluisi nähdä myös niitä uusia paikkoja…)

Kuukautta myöhemmin Münchenistä aloitin parin viikon kesäloman. Ensin lennettiin moikkaamaan kavereita Bratislavaan ja sieltä kesälomareissu sai jatkoa. Kotona tehty suunnitelma sai jäädä, kun luontoäiti näytti voimansa ja päätti Balkanin tulvista. Onneksi reittiä voi aina muuttaa, kun sitä ei ole suunnitellut liiaksi. Lopulta meidän reitti näytti tältä: Bratislava – Wien – Mostar – Dubrovnik – Budva – Tirana – Pristina – Skopje – Thessaloniki – Istanbul. Tohon reissuun pystyi olemaan täysin tyytyväinen ja vieläkin siitä vähän palaillaan.

Jotta kaikki olisi ilmaistu ja kirjoitettu mahdollisimman epäselvästi sanottakoon, että puolen vuoden aikana on tullut reissattua, nähtyä uutta ja vanhaa, koettua paljon ja rakastuttu matkusteluun vieläkin enemmän…

-A

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply