Oslo, part.2

Toinen päivä Oslossa alkoi aamupalapiknikillä läheisessä puistossa. Haettiin lähikaupasta aamupalaa ja paineltiin ulos aurinkoon. Kello taisi olla näihin aikoihin jo lähellä puoltapäivää ja paikka oli tosi rauhallinen, kun kaikki muut olivat töissä jne. Meillä ei ollut mikään kiire lähteä puistosta, koska sää oli upein mahdollinen.
Puistosta matka jatkui keskustaan shoppailemaan ja kiertelemään. Aika vähäisiksi kyllä jäi jokaisella ostokset, sillä samat liikkeet tuolla oli kun kaikissa muissakin pohjoismaissa. Tietenkin huomoiden tuntuvan Norjalisän.

Shoppailun lomassa meinattiin vahingossa myös eksyä mielenosoitukseen. Pääkadun poikki kulki valtava ihmismassa ohitsemme muun muassa eläinasuihin pukeutuneina. Ensimmäisenä alkoi miettiä, että mitähän kaupungilla tapahtui ja että lähdetään perään, jos jossain lähellä on jokin tapahtuma. Hetkeä myöhemmin banderolleista sai huomata, että kyseessä olikin mielenosoitus sirkuseläimien olojen parantamiseksi.
Itsehän emme ymmärtäneet mitään mitä ihmismassa yhteen ääneen huusivat, mutta myöhemmin saimme kuitenkin pääideaa flayerin avulla selville. Asiaa alkoi vähän itsekin pohtia. Sirkuseläimillä ei ole erityisen hyvät oltavat ja niiden ainoana tehtävänä on ihmisten viihdyttäminen. Kuten mielenosoituksessakin ilmastiin, pystyisi ihminen yhtälailla viihdyttämään yleisöä kun häkkiin vangittu sirkusnorsu.
Mielenosoituskulkue päätti marssinsa todistaen mielipiteensä. Aukiolla oli luvassa yleisölle nähtäväksi kaikkea mahdollista mitä sirkuksessakin saattaa nähdä.
Jopa ne sirkuksen eläimet… tosin ihmiset niiksi pukeutuneina 😉
Seurailimme show:n ja välillä teki pahaa katsoa. Mulle tulee aina jotenkin mielettömän huono-olo, jos noihin ”temppuihin” liittyy jotain vereen liittyvää tai edes mahdollisuus siihen. Kun yhden esiintyjän kasvojen lävistyksistä laitettiin painot roikkumaan, oli pakko kääntyä toiseen suuntaan.
En tiedä mitään ällöttävämpää kun halvennut lävistys(tai uloskasvanut).
Kerran aikaisemminkin olin kokonut saman fiiliksen. Oltiin katsomassa Duudsonien show:ta ja siinä vaiheessa, kun yhden korvaa aletaan naulaamaan, tuli mieletön kylmähiki ja olin varma että hetken päästä lähtee taju. Silloinkin oli pakko lähteä muualle istumaan.
(Ai mikä yliherkkyys??? 😀 )
Bongailtiin keskustasta joku kiinalainen ravintola ja syötiin sitten siellä. Kuten äsken jo kirjoitin, niin Oslossa on vähän hintavampaa kun Suomessa. Oikeastaan paikasta riippumatta annos makso aina noin. 20€.
Shoppailukierrosten jälkeen linnottauduttiin huoneeseemme fiilistelemään Euroviisuja. Kaikki esiintyjät taisi olla aika huonoja, sillä näin jälkeen päin mieleen ei tule yhtäkään. Ei edes Suomen edustaja (enkä jaksa sitä edes googlata).
-A
p.s. Oltiin saatu vinkki Norjassa asuvalta kaverilta alkoholin superkorkeasta hinnasta, joten otettiin vähän eväitä kotoa ja muut ostettiin lentokentältä. Tästä johtuen suomiviina ei ole vielä rantautunut Norjaan. :DDD
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply