Oslo part. 1

Toukokuun puolenvälin aikoihin (13.-16.5.2011)  kävimme neljän hengen tyttöporukalla Oslossa, Norjassa.

Meidän kenenkään ykkösmatkustuskohteena ei tainnut olla kyseinen kaupunki saati sitten maa, mutta kun yksi huomaa netissä halvat lennot kyseiseen kohteeseen ja ehdottaa sitä muille, ei ole vaikea arvata minne kyseisellä nelikolla ja on seuraavien päivien jälkeen lentoliput. Kaikkihan lähti siis puoli vitsistä. Jo pidemmän aikaa keskuudessamme on ollut kaikenlaista Norja-läppää. Vaikka vitsit ovatkin yleensä viitanneet Norjan hiljaisiin, autioihin vuoristoihin, emme voineet kuin nauraa tajutessamme että matkustamme kyseiseen maahan pidennetylle viikonlopulle.

Mutta mistä kaikki siis lähti käyntiin? Tylsääkin tylsempänä iltana kymmenen- yhdentoista aikaa huomasin, että Ryanair lentää Tampereelta Osloon. En tiedä kuinka kauan reittiä on lennetty, muttei se ole nyt oleellisinta. Emme olleet pariin kuukauteen olleet ollut reissussa, joten matkakuume alkoi vähitellen nousta. Katsoin eri lentojen hintoja ja lopulta päädyin myös katsomaan Tampere-Oslo (Rygge) lentojen hintoja. Kun näytölle ilmestyi 7euron hinta, repesin lähes ääneen nauramaan. Heitin puolivitsillä kaverille facebookissa pikaviestin ”lähdetään norjaan…” ja kun naureskelin lentojen hintoja. Hetkeä myöhemmin aloimme miettiä jos oikeastikin lähtisimme. Parille kaverille vielä viestit ja SOVITTU. Nämä tytöt lähtevät Norjaan ilman sen kummempaa päämäärää.

Lennot varaukseen ja maksuun! Verojen ja muiden maksujen jälkeen yhden osuus Tampere-Oslo-Tampere menopalusta oli 40euroa. Vasta tämän jälkeen aloimme etsiä majoitusta ja tarkastelemaan mitä näkemisen arvoista Oslossa olisi.Ryggen kenttä on vajaa tunnin bussimatkan päässä Oslosta ja bussikuljetukset lähtee kentältä aina sopivasti lentojen laskeutumisen mukaan kaupunkiin. Ostettiin heti menopaluut sillä oli selvää, ettei olla millään muullakaan kuin juuri samalla paluubussilla tulossa muutaman päivän päästä takaisin Ryggeen.  Kun saavuttiin Osloon käytiin heittämässä meidän matkatavarat hostellille säilytykseen, sillä huoneen saantiin oli vielä pari tuntia aikaa. Hostellin sijainti oli katsottu tarkkaa ja niinpä kaikkialle oli kävelymatkat.

Oslossa oli jo kevät vai pitääkö sanoa kesä paljon pidemmällä kun Suomessa. Haettiin jäätelöä hostellin naapurissa olevasta pikkukaupasta ja lähdettiin kävelemään kohti Oopperataloa, joka oltiin bongattu aikasemmin aivan bussiaseman läheltä. Oopperatalon julki sivu oli upea ja sen valkoisuus otti kyllä todella pahasti silmään auringon paistaessa kirkkaasti taivaalta. Heti tuli ikävä aurinkolaseja, joita mulla ei ollut koko reissulla edes mukana. No sainpa siristellä silmiäni, kun auringonsateet osuivat niihin. Oslon oopperatalo on siitä hieno, että sen katolle pääsee kävellen. Saikin huomata, että paikka on todella suosittu turistikohde. Eikä ihme, talon katolta aukeaakin todella mahtavat maisemat ja näköajat kaikkiin suuntiin. Korkeuksissa oli todella lämmin ja kyllä kelpasi aloittaa loma upeissa maisemissa jäätelöä nauttien.  Nautittiin auringosta makaillen ja laitettiin merkille, että katolla kävi myös paljon porukkaa skettien ja rullaluistimien kanssa. Itse en kyllä ikinä olisi uskaltanut laskea niitä kiiloja kummallakaan menopelillä alas.

Mun mielestä on ihanaa katsoa näitä vanhoja reissukuvia. Vaikka matkakuumehan tässä nousee entisestään, niin näistä jotenkin välittyy se kuinka upeiksi me saadaan aina reissu kun reissu. En oikeesti voisi toivoa parempaa matkaseuraa ja ystäviä itselleni. Kuvista päätellen suu on ollut korvissa koko reissun. 😀

En tiedä kuinka paljon toistan itseäni joka tekstin jälkeen, mutta koska me rakastetaan kaikkea puistohengailua ja piknikmeininkäjä oli ihanaa pysähtyä leputtamaan jalkoja myös Oslossa tällaiseen pieneen puistoalueeseen. Tosta paikasta tulikin sitten meidän vakkari aamupalapaikka, koska se sijaitsi myös niin lähellä meidän hotellia.

Puistossa hengaillessa lopulta tajuttiin kuinka lämmin tuolla oli ja kellon näyttäessä tarpeeksi lähdettiin vaihtamaa vaatteita. Tämän jälkeen seuraavana stoppina oli Oslon HardRock Cafe.
P.S. taidetaan toistaa itseämme aika liiaksikin reissu toisen jälkeen.

Hyvän ruuan, pienten shoppailujen ja hyvän mielen jälkeen linnottauduttiin hostellille.

Ja myöhemmin oli tietenkin lähdettävä tutustumaan siihen yölliseen kaupunkiin.

Ensimmäinen päivä Oslossa oli kulunut ja olin siihen enemmän kuin tyytyväinen. Väsymys painoi silmiä ja särky valtasi jalat polviin asti. Hyvin mielin painoi pään tyynyyn odottaen jo seuraavaa päivää…

-A
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply