WPDEV!!
JEPLOLPattayahttps://wpdev.rantapallo.fi/thaimaa/pattaya/Thaimaan itärannikkoa elävöittävä Pattaya on yksi Thaimaan suosituimmista ja samalla pahamaineisimmista lomakohteista. Uima-altaalla löhöämisen lisäksi Pattayalla voi harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa, risteillä lähisaarille tai viettää iloista iltaa lukuisissa yökerhoissa. Kymmenien golfkenttiensä ansiosta kaupunki tunnetaan hyvänä golflomakohteena. Pitkäaikainen lomakeskus Siaminlahdella Pattaya sijaitsee Siaminlahden rannalla noin 150 kilometrin päässä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista. Pattaya on yksi Thaimaan tunnetuimmista lomakohteista […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2008/10/pattaya-clayirving-610-100x100.jpg2008-10-03T14:31:14+03:002015-02-09T09:10:36+03:00

Pattaya - vilkasta yöelämää, pitkiä rantoja ja tasokasta golfia

Kohdeopas: Pattaya

Kuva:
Thaimaan suurimmat lomakohteet

Thaimaan itärannikkoa elävöittävä Pattaya on yksi Thaimaan suosituimmista ja samalla pahamaineisimmista lomakohteista. Uima-altaalla löhöämisen lisäksi Pattayalla voi harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa, risteillä lähisaarille tai viettää iloista iltaa lukuisissa yökerhoissa. Kymmenien golfkenttiensä ansiosta kaupunki tunnetaan hyvänä golflomakohteena.

Pitkäaikainen lomakeskus Siaminlahdella

Pattaya sijaitsee Siaminlahden rannalla noin 150 kilometrin päässä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista. Pattaya on yksi Thaimaan tunnetuimmista lomakohteista ja myös yksi maan pitkäikäisimmistä lomakeskuksista. Ensimmäiset turistit löysivät tiensä Pattayalle jo 1960- ja 1970 -luvuilla.

Pattayan suosio turistikohteena on vankka, sillä matkailijoita on riittänyt vuosikymmeniä. Pattaya on tunnettu erittäin monipuolisena lomakohteena, jossa voi nauttia niin ranta- kuin iltaelämästäkin. Tekemistä löytyy myös lapsiperheille.

Pattayan tunnetuimpia rantoja ovat Pattaya Beach ja Jomtien Beach, eikä Rayongin edustalla sijaitsevalle Koh Sametin saarellekaan ole pitkä matka. Kaupungissa on todella monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja lomakohteessa voi esimerkiksi golfata tai harrastaa monenlaisia vesiurheilulajeja. Pattayalta on lisäksi hyvät retkimahdollisuudet nähtävyyksille ja lähialueille.

Pattaya tuli aikoinaan tunnetuksi seksiturismikohteena, mutta viime vuosina kaupunki on pyrkinyt muuttamaan imagoaan suosimalla perhematkailua. Kohteen vilkas ja monipuolinen iltaelämä on kuitenkin yhä jäljellä.

Thaimaan parhaat viheriöt

Lämmintä ympäri vuoden

Pattayan ilmasto on kuuma ja kostea. Päivälämpötila pysyttelee Pattayalla samoissa lukemissa eli 25–30 asteessa ympäri vuoden.

Pattayalla on kolme vuodenaikaa: kesä- sade- ja viileä kausi. Viileästä ja kuivasta kaudesta voi lomakohteessa nauttia lokakuusta helmikuulle, ja tämä onkin suosituinta matkustusaikaa. Kuuma ja kostea kausi kestää maaliskuusta toukokuulle, ja kuuma ja sateinen kausi puolestaan kesäkuusta lokakuulle.

Keskimääräisesti kuuminta Pattayalla on huhti-toukokuussa, jolloin päivän ylin lämpötila on 35 astetta. Sateisimpia kuukausia ovat syys- ja lokakuu.

Rantaelämää kaiken ikäisille

Rannat ovat yksi Pattayan jatkuvan suosion salaisuuksista. Usein rantalomailijan ensimmäinen tuttavuus on kaupungin keskustan kupeesta löytyvä Pattaya Beach, jota reunustaa toiselta laidalta meri, toiselta kävelykatu. Kävelykadun varrelta löytyy paljon ravintoloita, kauppoja ja illanviettopaikkoja.

Pattaya Beachia puhtaampi ranta löytyy muutaman kilometrin päässä keskusta-alueen eteläpuolelta. Jomthien on varsinkin perhematkailijoiden ja vanhempien matkailijoiden suosiossa, sillä alueella on paljon hotelleja ja myös bungalow-majoitusta. Jomthien on helppo tunnistaa 56-kerroksisesta Pattaya Park Towerista, joka on osa suurempaa elämyspuistoa. Tähän elämyspuistoon kuuluu esimerkiksi vuoristorata, vesipuisto ja hotelli.

Ostoksia ja yöelämää

Pattaya on hyvä kohde ostosmatkailijalle, sillä lomakohteesta löytyy lukuisia ostoskeskuksia ja ostoskatuja. Illan pimeneminen ei haittaa ostosten tekoa, sillä monet kauppapaikat ovat avoinna aina puolille öin asti. Thaimaa on myös hyvin edullinen ostosmaa, joten matkalaukkujen täytteeksi löytyy helposti esimerkiksi kauniita silkkikankaita, käsitöitä, kelloja ja matkamuistoja. Tinkimistä ei pidä kaupanteossa unohtaa, sillä se kuuluu olennaisesti asiaan.

Pattayalta löytyy niin länsimaalaisittain tuttuja ketjuliikkeitä kuin pieniä paikallisia putiikkeja, ja kaupungissa järjestetään myös perinteisiä markkinoita. Parhaita ostospaikkoja Pattayalla ovat keskusta ja Walking Street. Rantakadun varrelta löytyviä suuria ostosparatiiseja ovat esimerkiksi Festival Center ja Royal Garden Plaza.

Edullisten ostosten ohella Pattaya on tunnettu runsaasta ja pahamaineisesta yöelämästään. Kaupunki on viime vuosina pyrkinyt pesemään kasvojaan ja pääsemään eroon seksiturismin tuomasta leimasta, ja tässä onkin osittain onnistuttu. Pattaya tarjoaa kuitenkin edelleen villiä ja ujostelematonta iltaelämää ja laiton seksikauppa voi ajoittain olla varsin näkyvääkin.

Retkiä kaupungin ulkopuolelle

Pattaya on hyvä kohde myös retkeilyä harrastaville lomailijoille. Pattaya on hektinen kaupunki, joten hiljentyminen jossakin pienessä kalastajakylässä voi olla paikallaan. Pattayan lähistöllä on monia idyllisiä kalastajakyliä, joissa voi tutustua perinteiseen kalastajan elämään ja nauttia taatusti tuoreista merenelävistä valmistetuista aterioista.

Vesi voi Pattayan rannoilla olla likaista, joten puhtaamman meriveden perässä moni matkailija suuntaa noin seitsemän kilometrin päässä Pattayasta sijaitsevalle Koh Larnin saarelle. Koh Larnilla on useita hiekkarantoja ja saari tarjoaa hyvät mahdollisuudet myös sukellukselle. Myös lähialueiden pikkukylistä löytyy monia matkan arvoisia rantoja.

Kulttuurin ystävä lähtee Pattaysta retkelle Wat Yansangwararamin temppeliin, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Pattayasta. Toinen hyvä retkikohde ja luonnonystävien suosikki on Nong Noochin trooppinen puutarha upeine orkideoineen ja norsuineen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PATTAYALLA

Thaimaan majoitusvaihtoehdot

Lennot Pattayalle

Pattayan lähin merkittävä lentokenttä on 120 kilometrin päässä sijaitseva Bangkokin Suvarnabhumin lentokenttä. Bangkokin lentokentälle on Suomesta hyvät lentoyhteydet ja lomalentoja kaupunkiin operoi esimerkiksi Finnair. Lennot Bangkokiin maksava noin 700–1300 euroa ja lento kestää noin kymmenen tuntia.

Bangkokista pääsee Pattayaan esimerkiksi bussilla, ja Bangkokin pohjoiselta bussiasemalta Morchitilta ja itäiseltä bussiasemalta Ekhamailta on säännölliset yhteydet Pattayaan. Pattayaan voi saapua myös taksilla ja taksimatka maksaa noin 35 euroa.

Pattaya on suosittu pakettimatkakohde ja se kuuluu monen matkatoiston valikoimiin.

Hotelleja ja majoitusta moneen makuun

Pattaya on jo vuosikymmeniä ollut suosittu turistikohde, mikä näkyy hotellitarjonnassa. Pattayan majoituspalveluissa on valinnanvaraa: lomalainen voi makunsa mukaan valita joko luksusluokan kylpylähotellin, keskitasoisen lomahotellin tai vaatimattoman hostellin. Viime aikoina lomakohteeseen on ilmestynyt entistä enemmän myös perheystävällisiä lomahotelleja.

Haluttu taso vaikuttaa suuresti hotellin hintaan, mutta Pattaylla on useita verrattain edullisia luksustason hotelleja. Keskimäärin hotelliyö Pattayalla maksaa noin 40–50 euroa. Edullisimmillaan lomakaupungissa asustaa noin 10 eurolla, mutta majoituksen taso on tuolloin todella vaatimaton.

Liikkuminen on helppoa – valitse menopeli

Pattaylla liikkuminen sujuu näppärästi esimerkiksi paikallisella lavataksilla eli songthaewilla tai moottoripyörätaksilla. Etenkin lavataksit ovat Pattaylla suosittuja ja myös edullisia kulkupelejä: matka kuin matka kaupunkialueella maksaa alle euron ja lavatakseja on aina saatavilla vuorokaudenajasta riippumatta.

Pattayalla voi liikkua myös takseilla, jotka ovat Thaimaassa edullisia. Pääsääntöisesti mittarittomat taksimatkat keskusta-alueella maksavat parista muutamaan euroon.

Pidemmillä matkoilla liikuttaessa bussit ovat hyvä vaihtoehto. Pattayalta on hyvät bussiyhteydet esimerkiksi Bangkokiin ja bussimatkustus on lisäksi edullista: Pattayalta Bangkokiin pääsee parilla eurolla.

Thaimaan muihin lomakohteisiin voi myös lentää Pattayalta. Pattayan lähellä sijaitsevalta U-Tapauon lentokentältä on Bangkok Airin operoimia säännöllisiä lentoyhteyksiä esimerkiksi Phuketiin.

PATTAYAN NÄHTÄVYYDET

Thaimaan itärannikon parhaat rannat

Jomtien Beach

Noin kahdeksan kilometrin mittainen Jomtien Beach sijaitsee hieman yli neljän kilometrin päässä Pattayan keskustan eteläpuolella, Khao Pratamnak -kukkulan toisella puolella.

Jomtien on tunnettu vesiurheilumahdollisuuksistaan ja rannalla voi harrastaa esimerkiksi vesihiihtoa ja liitovarjoilua. Jomtienilla on myös paljon palveluita ja aurinkotuolin ja -varjon saa rannalla alle eurolla. Ranta sopii myös lapsille.

Sukellusta Korallisaarilla

Pattayan edustalla kelluvat Korallisaaret ovat suosittu retkikohde, joka tarjoaa puhtaita, pehmeähiekkaisia rantoja ja mielenkiintoisia sukelluskohteita. Saaristoon pääsee säännöllisillä laivayhteyksillä Bali Hai -laiturilta. Matka saarille maksaa pari euroa.

Underwater World

Meren ihmeellisyyksiin voi tutustua Underwater Worldissa , joka on Aasian suurin merimaailmaan vievä tunneli. Underwater Worldissa voi ihastella yli 200 eri eläinlajia.

Sisäänpääsymaksu Underwater Worldiin on noin 10 euroa aikuiselta ja 7 euroa lapselta.

Parhaat sukelluskohteet

Pattayan vedet ovat hyvä sukelluskohde, vaikka vesi voikin olla sameaa. Sukelluskursseja ja retkiä Pattayan alueella järjestää esimerkiksi suomalainen Mask and Finns -sukelluskeskus. Keskus järjestää kursseja aloittelijoille ja retkiä kokeneemmille sukeltajille. Retkiä tehdään esimerkiksi hylyille ja riutoille.

PATTAYAN PARHAAT

Pattayan kaupunki Thaimaassa

Pattayan parhaat aktiviteetit

  1. Iltaelämä
  2. Auringonpalvonta
  3. Shoppailu
  4. Sukellus
  5. Retkeily

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr / clayirving, Tourism Authority of Thailand, Flickr / HerryLawford, Flickr / Roos.Ter ja Flickr / G4GLenno

Päivitetty: 9.2.2015

Thaimaa: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

8 kommenttia

Mitäs jos saapuu Bangkokista Pattayalle ja haluaakin jollekin lähisaarelle? Pois mantereelta? Onko suosituksia? Entäpä kuinka sinne pääsee?

Mene matkatoimistoon kysymään Koh Sametin matkaa.Onhan siellä turistera ja hieman hintaa,mutta kaunis,rauhallinen ja hyvä ruoka.Ei ole mantereella,Suosittelen,

Tulin noin viikko sitten Pattayjalta. Lomailin mieheni kanssa. Menin sinne avoimin mielin maineestaan huolimatta. Ensimmäinen ja viimeinen kerta. Hotellimme oli Jomtiella. Hotelli oli siisti, ainut siisti paikka koko lomakohteessa. Ympäristö oli hyvin hoitamaton, kaikki asumattomat paikat olivat kaatopaikkoja, yleiset weeceet olivat lähinnä lantaloita.
Pattajan keskustassa thainaiset tyrkyttivät itseään karsinan näköisillä baaritiskeillä.
Rahassa huijattiin ja yritettiin huijata useamman kerran,,leveän hymyn takana häikäilemätön päämäärä. Sovittujen taksimatkojenkin hinta nousi matkalla
Kävimme kehutulla Koh Larnin saarella. Rantavedessä kellui jätettä, mm tamppooni. Käymälään olisi pitänyt mennä kumisaappaat jalasssa.
Mutta matkailu avartaa…uusia kokemuksia kohti

Pyydät ensin taksin ajamaan paikkaan, jossa lukee ´room for rent´.
Neuvottelet hinnasta ja jäät ensin yhdeksi-kahdeksi yöksi siihen. Päivällä
kävelet katuja ja kurkistat aina paikkaa, jossa edellinen teksti.
Tarjontaa on yllin kyllin!

Totta on, että Pattaya tunnetaan edelleen poikamiehen paratiisina (http://www.minnethaimaassa.com/blogikirja/pattaya-poikamiehen-paratiisi/), mutta kuten artikkelissa kerrottiin, on Pattaya myös siistinyt kasvojaan.
Yllättävää kyllä, Pattaya on myös yksi Thaimaan parhaista paikoista perheille:
http://www.minnethaimaassa.com/blogikirja/lasten-unelmakohde-pattaya/
Ja sukeltaminenkin on Pattayalla paljon parempaa kuin moni uskoisikaan:
http://www.minnethaimaassa.com/blogikirja/sukeltaminen-pattayalla/
Golfista nyt puhumattakaan: http://www.minnethaimaassa.com/blogikirja/golf-pattayalla/
Kunhan tietää minne menee, niin ”pahamaineisella” Pattayalla voi viettää erinomaisen loman.

kyllästyin odottamaan kesää suomessa ja varasin lennot thaimaahan, olen menossa pattayalle ja tarvisin neuvoa tietäviltä. mistä ja miten löydän halvan majapaikan?