WPDEV!!

Koh Phi Phi tarjoaa matkailijalle postikorttimaisemia

Kohdeopas: Koh Phi Phi

Kuva:
Koh Phi Phin kuuluisa ranta

Turkoosina kimalteleva meri ympäröi suoraan merestä pystysuoraan nousevia vehreitä kalkkikivisaaria ja valkoinen hiekka hohtaa kilpaa auringon kanssa. Koh Phi Phin saaret ovat kuin suoraan postikortista.

Paratiisirannat matkailijoiden suosiossa

Koh Phi Phi koostuu useammasta saaresta, joista vain suurin, Phi Phi Don, on asuttu. Saarilta löytyy sekä upeita paratiisirantoja, huikea merenalainen maailma sekä yhdet Thaimaan parhaista bileistä.

Koh Phi Phi sijaitsee Krabin provinssissa suunnilleen Phuketin ja Krabin kaupunkien välissä. Phi Phi tunnetaan erityisesti upeista valkoisista rannoistaan, sukellusmahdollisuuksistaan sekä kalkkikivivuorista, jotka nousevat pystysuoraan merestä. The Beach -elokuva toi saaren kaikkien tietoisuuteen, sillä elokuvaa filmattiin Phi Phi Lehin saarella sijaitsevassa Maya Bayssa.

Phi Phi kärsi erityisen pahasti vuoden 2004 tsunamista ja Phi Phi Donilla sijaitseva Tonsain kylä tuhoutui lähes täysin. Nyt suurin osa on rakennettu uudelleen ja valitettavasti täysin turismin ehdoilla. Tonsain kylästä ei löydy enää juuri lainkaan aitoa thaimaalaisuutta, vaan hotellit, ravintolat, baarit ja matkamuistomyymälät täyttävät kadut.

Hiekkaranta Koh Phi Phillä

Sukellusta, snorklausta ja bileitä

Phi Phille tullaan ennen kaikkea sukeltamaan, snorklaamaan ja juhlimaan. Tonsain kylästä ei rauhaa kannata hakea, mutta muualta saarelta voi löytää sen oman paratiisinsa, johon yöelämän hälinä ei kuulu. Phi Phin parhaat rannat löytyvät niin ikään muualta kuin Tonsain lähistöltä.

Otollisin ajankohta matkustaa Phi Phille on keskitalvella noin marraskuusta helmikuulle. Tällöin sää on miellyttävän lämmin, muttei tukahduttavan kuuma. Maaliskuulta alkaa kuuma kausi, jolloin lämpötila kipuaa reilusti yli +30 asteen.

Sadekausi on alkukesästä loppuvuoteen, jolloin vettä voi tulla paljonkin ja liikkuminen merellä voi olla mahdotonta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH PHI PHILLÄ

Koh Phi Phi, Thaimaa

Lentäen Suomesta Bangkokin kautta Phuketiin tai Krabille

Phi Phille pääsee parhaiten lentämällä Suomesta Bangkokin kautta Phuketiin tai Krabille, ja jatkamalla matkaa veneellä. Molemmista kaupungeista kulkee päivittäin useita veneitä Phi Phille.

Lento Bangkokin kautta Phuketiin maksaa noin 800-900 euroa. Yksittäin ostettuna Bangkokiin lennot maksavat noin 700-800 euroa ja jatkolento Phuketiin tai Krabille 200-300 euroa. Bangkokista pääsee molempiin kaupunkeihin myös bussilla.

Varaa majoitus ajoissa

Phi Philtä löytyy paljon eritasoista majoitusta, mutta hinnat ovat pääosin muuta Thaimaata kalliimmat. Sesongin aikana majapaikat täyttyvät myös nopeasti, joten varaus kannattaa tehdä etukäteen tai saapua saarelle aikaisin aamulla.

Tonsain kylä Phi Phillä on yksi Thaimaan suosituimmista bilekeskuksista, joten rauhaa hakevan ei kannata majoittua kylässä. Baarien musiikki jyskyttää pitkälle yöhön ja eurooppalainen nuoriso kulkee viinaämpärit kädessä ympäri kylää. Paratiisisaarta etsivän kannattaa siis majoittua kauemmas keskustasta.

Tiet ja autot puuttuvat

Phi Phillä ei ole lainkaan teitä, joten saarella ei ole myöskään autoja. Tämä kannattaa huomioida saarelle saapuessa, sillä matkatavarat joutuu kantamaan itse hotelliin. Satamasta voi tosin palkata kuljettajan, joka vie matkalaukut kärryillä perille.

Omat jalat ovat ainoa tapa liikkua Phi Phillä. Polkupyörän vuokrausta voi harkita, mutta etenkin Tonsain kadut ovat niin kapeat ja täynnä ihmisiä, että pyörästä ei ole juuri hyötyä. Veneillä pääsee liikkumaan ympäri saaria.

KOH PHI PHIN NÄHTÄVYYDET

Vene Koh Phi Phillä

Koh Phi Phi Leh ja Maya Bay

Koh Phi Phi Lehin saarella sijaitseva Maya Bay tuli kuuluisaksi The Beach -elokuvan myötä ja nykyään maineesta osataan ottaa kaikki irti. Lähes jokainen Phi Phillä vieraileva käy tässä pienessä idyllisessä poukamassa, joka tosin nykyään on lähes aina täynnä turisteja. Paratiisirannaksi Maya Bayta ei voikaan enää kutsua.

Koh Phi Phi Leh on kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä saari on kokonaisuudessaan uskomattoman kaunis ja sen ympäriltä löytyy upeita snorklaus- ja sukelluspaikkoja.

Maya Bayhin ja Koh Phi Phi Lehille järjestetään lukuisia retkiä Phi Phi Donilta, mutta kannattaa välttää jokaisen matkatoimiston tarjoamia puolen päivän retkiä, sillä niille lähtee jopa satoja muita turisteja, jolloin meno on sen mukaista. Kannattaa siis maksaa hiukan enemmän ja ottaa yksityisvene tai osallistua pienempään ryhmään.

Sukellus- ja snorklausretket

Phi Phi on yksi Thaimaan hienoimmista sukellus- ja snorklauskohteista. Vesi on yleensä kirkasta ja näkyvyys hyvä etenkin keskitalven sesonkiaikaan. Sukelluskouluja löytyy lähes jokaisesta kadunkulmasta, joten valinnanvaraa on runsaasti.

Snorklausretkiä tarjotaan niin ikään kaikkialla, mutta kannattaa varmistaa, ettei ryhmä ole liian suuri, sillä halvimmilla ja suosituimmilla retkillä samassa paikassa saattaa snorklata yhtä aikaa kymmeniä muita. Snorklaamaan voi hyvin lähteä myös vuokraamalla yksityisen veneen.

Upeimmat rannat

Phi Phi Donin parhaat rannat sijaitsevat venematkan päässä Tonsain kylästä. Lähin ranta on Long Beach. Muita hyviä rantoja löytyy muun muassa saaren itä- ja pohjoisosasta. Valkoista hiekkaa kannattaa etsiä myös muilta saarilta, joilta löytyy todennäköisemmin myös yksityisiä poukamia.

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto
Phi Phin matkailuinfoa

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: Flickr/Eulinky, KTRawlings, Nova031

Päivitetty: 9.2.2015

Thaimaa: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia