WPDEV!!
JEPLOLKhao Lakhttps://wpdev.rantapallo.fi/thaimaa/khao-lak/Upeassa ympäristössä sijaitseva Khao Lak on yksi Thaimaan kauneimmista ja viihtyisimmistä lomakohteista. Rantojensa lisäksi Khao Lak on tunnettu myös loistavista sukellusmahdollisuuksistaan. Vehreä rantaparatiisi Khao Lak sijaitsee Thaimaan rannikolla Phuketin lomasaaren pohjoispuolella. Khao Lak on lomakohteena varsin tuore tuttavuus, sillä ensimmäinen turistirynnistys kylässä koettiin vasta 90-luvun lopulla. Joulupäivän tsunami vuonna 2004 koetteli erityisesti Khao Lakin aluetta […]https://wpdev.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2015/01/thaimaa-khao-lak-ranta-palmu-is.jpg2011-08-23T18:20:56+03:002017-11-20T10:32:30+03:00

Khao Lak kutsuu koko perheen rauhalliselle rantalomalle

Kohdeopas: Khao Lak

Khao Lak, Thaimaa

Upeassa ympäristössä sijaitseva Khao Lak on yksi Thaimaan kauneimmista ja viihtyisimmistä lomakohteista. Rantojensa lisäksi Khao Lak on tunnettu myös loistavista sukellusmahdollisuuksistaan.

Vehreä rantaparatiisi

Khao Lak sijaitsee Thaimaan rannikolla Phuketin lomasaaren pohjoispuolella. Khao Lak on lomakohteena varsin tuore tuttavuus, sillä ensimmäinen turistirynnistys kylässä koettiin vasta 90-luvun lopulla.

Joulupäivän tsunami vuonna 2004 koetteli erityisesti Khao Lakin aluetta ja aiheutti suuria tuhoja. Jälleenrakennuksen jälkeen matkakohde on valmis toivottamaan matkailijat taas tervetulleiksi.

Khao Lak on tunnettu etenkin rannoistaan ja sukellusmahdollisuuksistaan – monelle matkailijalle Khao Lakin 10 kilometrin mittaiset hiekkadyynit ja lähialueiden pienet poukamat ovat loman pääasia. Kaupunki on vehreä ja väljästi rakennettu, moniin Thaimaan lomakaupunkeihin verrattuna todellinen keidas. Ranta ja rantakatu ovat Khao Lakin keskeisintä aluetta.

Khao Lakin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat rantojen lisäksi Khao Lak Lamrun kansallispuisto ja kaupungin lähellä sijaitsevat Similanin saaret, jotka ovat kuuluisa sukelluskohde. Khao Lak sopii hyvin luonnosta ja sukelluksesta kiinnostuneille matkailijoile, mutta myös aktiivilomailijoille ja lapsiperheille.

Kuva: IstockphotoKhao Lak, Thaimaa
Khao Lakin lomakohteessa on palveluja kaikenlaisille lomailijoille.

Trooppinen ilmasto lämmittää

Khao Lakissa vallitsee trooppinen ilmasto ja lämmintä riittää jokaisena vuodenaikana. Elohopea kohoaa 30 asteen tuntumaan ympäri vuoden, eikä lähes koskaan tipu 20 asteen alapuolelle.

Varsinaista sesonkiaikaa Khao Lakissa ovat talven kuukaudet, jolloin sademäärät jäävät vähäisiksi. Kesällä toukokuusta syyskuuhun Khao Lakissa on sadekausi, jolloin reippaat iltapäiväkuurot kastelevat tehokkaasti. Kuurot ovat kuitenkin usein nopeasti ohi ja sää palaa aurinkoiseksi.

Etenkin loka-marraskuussa Khao Lakissa voi tuulla voimakkaasti, jolloin sukeltaminen ja uiminen voi olla vaikeaa.

Ihanat turistit rannalla

Luonto ja rannat ovat ne kaksi seikkaa, jotka houkuttelivat ensimmäiset matkailijat Khao Lakiin. Khao Lakin rannat lukeutuvatkin Thaimaan parhaimmistoon ja lomakohteen ympäristössä on lukuisia upeita hiekkarantoja. Esimerkiksi White Sand Beach eli Valkoinen hiekkaranta ole saanut nimeään syyttä. Alueen rantoja ovat esimerkiksi Nang Thong, Bang Niang, Khuk Khak, Pakweep ja Bang Sak.

Khao Lakin alueen rannat ovat pehmeähiekkaisia, loivasti syveneviä ja kirkasvetisiä, joten ne sopivat myös lapsille. Vuorovesivaihtelu on kuitenkin Khao Lakin rannoilla suuri ja rannoilla on myös vedenalaisia virtauksia. Uintikielto on lomakohteessa syytä ottaa tosissaan.

Sukellusta ja norsuvaelluksia

Khao Lakissa on hyvät harrastus- ja retkimahdollisuudet. Elefanttivaellukset ovat suosittuja Thaimaassa ja norsun selässä pääsee Khao Lakissakin tutustumaan ympäröivään luontoon ja sademetsän saloihin Khao Sokin kansallispuiston läheisyydessä. Khao Lakin ympäristössä voi liikkua myös patikoiden.

Sukellus ja snorklaus ovat Khao Lakin ykkösharrastus. Khao Lakissa toimii suomalainen Raya Divers –sukelluskeskus, joka järjestää sukelluskursseja ja -retkiä niin aloittelijoille kuin kokeneille sukeltajille. Suomalaisen sukelluskeskuksen retket suuntautuvat Similanin saarten kansallispuistoon.

Khao Lak on rauhallisessa kylässä ei juuri ole iltaelämää, joten sitä kaipaavat voivat retkeillä Phuketin kaupunkiin. Phuket on myös hyvä ostosmatkakohde.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KHAO LAKISSA

Kuva: IstockphotoKhao Lak, Thaimaa
Lomakohteen suosio takaa mainiot majoituspuitteet.

Pakettimatkalle tai omatoimilomalle

Khao Lakiin pääsee kätevimmin Phuketin kansainvälisen lentoaseman kautta. Phuket sijaitsee noin sadan kilometrin päässä Khao Lakista ja bussimatka lentokentältä lomakohteeseen kestää parisen tuntia. Lento Phuketiin kestää noin 13-14 tuntia ja lennot maksavat noin 900–1200 euroa.

Khao Lak on myös suosittu pakettimatkakohde, jonne useat kotimaiset matkatoimistot järjestävät valmismatkoja.

Hotellit ja majoittuminen kohteessa

Khao Lakiin on kohonnut paljon hotelleja keskelle vehreää ympäristöä. Hotellit sijaitsevat usein ryppäinä tietyissä osissa kaupunkia kauppojen ja ravintoloiden ympäröimänä. Hotelleja löytyy etenkin uuden keskustan ympäristöstä, mutta majapaikkoja sijaitsee myös viidakkomaisten puistojen kupeessa.

Khao Lakissa on tarjolla tasokkaita loma- ja perhehotelleja sekä budjettiluokan majoitusta. Myös luksusluokan hotellit ovat Thaimaassa tasokkaita ja verrattain edullisia. Keskimäärin hotelliyö Khao Lakissa maksaa noin 30–60 euroa. Edullisimmillaan Khao Lakissa majoittuu alle 10 eurolla.

Hyppää bussiin tai tuk-tukiin

Khao Lakissa voi liikkua lavataksilla, bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Lavataksi on edullinen vaihtoehto etenkin lyhyemmillä matkoilla ja matka maksaa pari euroa. Pidemmillä matkoilla bussit tarjoavat hyvät yhteydet muun muassa Phuketin kaupunkiin ja Krabiin. Matka esimerkiksi Phuketin kaupunkiin maksaa pari euroa ja kestää kahdesta kolmeen tuntia.

Helppo tapa liikkua Khao Lakissa ja sen ympäristössä on vuokra-auto tai -skootteri. Vuokra-auton voi napata mukaansa jo lentokentältä kansainvälisen vuokraamon kautta. On kuitenkin hyvä muistaa, että liikennekulttuuri on Thaimaassa huomattavasti erilainen kuin Suomessa.

Saaristossa liikkumisessa kätevin kulkupeli ovat pitkähäntäveneet ja lautat. Esimerkiksi Similanin saarille pääsee monien retkijärjestäjien ja sukelluskeskusten mukana.

KHAO LAKIN NÄHTÄVYYDET

Retket Khao Lakista

Koh Similanin saaret

Koh Similanin saaret ovat yksi Thaimaan ja koko maailman tunnetuimmista sukelluskohteista. Similanin saarten kansallispuisto muodostuu yhdeksästä lähes asumattomasta saaresta, joiden vesistöissä voi kohdata eksoottisia mereneläviä kilpikonnista mustekaloihin. Meriveden lämpötila saaristossa lähentelee 30 astetta ympäri vuoden.

Similanin saarten veisistöihin voi Khao Lakissa tutustua esimerkiksi suomalaisen Raya Diversin sukellusoppaiden johdolla.

Raya Divers

Khao Lak Lamrun kansallispuisto

Khao Lak Lamrun kansallispuisto on yksi Khao Lakin alueen maanpäällisistä kansallispuistoista. Yli 120 neliökilometrin kokoinen alue on pääosin trooppista metsää, jonka siimeksessä elää ja asustaa lukuisia eläinlajeja. Puisto on tunnettu myös vesiputouksistaan.

Puistoon voi tutustua kävellen tai patikoiden kahta reittiä myöten. Toinen reiteistä vie upealle näköalapaikalle, toinen hiekkarannalle.

Chong Fahin vesiputous

Lyhyen matkan päässä Bang Niangin pohjoispuolella sijaitseva Chong Fahin vesiputous on hyvä kohde kauniiden maisemien ystäville, mutta tarjoaa myös viilennystä kuumaan päivään. Kohteessa on parin euron pääsymaksu.

Wat Suwan Khuhan temppeli

Wat Suwan Khuha tai Wat Tham on Tambon Krasomissa sijaitseva kiehtova luolatemppeli. Temppelialue koostuu useista suurista ja pienemmistä luolastoista. Suurin luolansuu johtaa vanhaan palvontapaikkaan, jonka seinät on koristeltu värikkäästi. Temppelissä on myös lukuisia Buddha-patsaita.

KHAO LAKIN PARHAAT

Saariretkiä Thaimaassa

Khao Lakin parhaat nähtävyydet

  1. Khao Lakin rannat
  2. Koh Similanin saaret
  3. Khao Lak Lamrun kansallispuisto
  4. Wat Suwan Khuhan temppeli
  5. Chong Fahin vesiputous

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Tjäreborg / Joakim Borén, Flickr / Tran’s World Productions, Flickr / Kullez

Päivitetty: 20.11.2017

Thaimaa: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Khao Lakissa rannalla sijaitseva Nangthong Bay Resort on päälle päin siistin näköinen paikka, mutta älkää eksykö vahingossakaan sisälle. Paikassa on yksi ainut hyvä puoli eli se sijaitsee rannalla ja auringonlaskut ovat komeita. Ravintola ratsastaa juuri tällä ominaisuudella eikä panosta mihinkään muuhun. Ruoka on surkeaa ja palvelu vielä surkeampaa. Hintataso on korkeampi kuin muissa alueen ravintoloissa. Olemme käyneet parikin kertaa muutaman vuoden välein. Menimme uudelleen ensimmäisen huonon kokemuksen jälkeen juurikin sen auringonlaskun takia ja ajattelimme, että jos meillä oli eka kerralla vain huono tuuri. Toinen kerta oli vielä isompi pettymys. Kolmatta kertaa ei tule!

Onko kokemuksia hotelleista Kantary Beach villas & suites ja Andamania Beach resort?
Onko Khao Lakissa liian kuuma helmi-maaliskuussa?

Kertokaa lisää! Ollaan menossa Khao Lakiin
Khao Lak Merlin Beach Resort -hotelliin tuttavapariskunnan kanssa. Haaveissa olis päästä kalastusretkelle mutta ei missään nimessä niille kalliillle. Onko tietoa, paljonko paikalliset maksavat ja mitä retkeen kuuluu?

Siinä hotellin lähellä on n. 250m päässä kadun varrella baari jossa on iso stetsoni baaritiskin päällä(3m halkaisijaltaan) samoissa tiloissa toimii paikallinen matkatoimisto Enjoytravel77 sieltä saatte tosi hyvää palvelua edulliseen hintaan. Heidän kotisivunsa on http://www.enjoytravel77.com olemme itse käyneet siellä lukuisia kertoja ja aina käytämme heidän palveluitaan.

Heippa Aivan mahtava paikka ja tekemistä varmasti löytyy retkistä tarjontaa on paljon…kannattaa kyllä valita tarkkaan mistä ottaa… Gekkoja kyllä on vaikka kuinka mutta torakoihin eikä käärmeisiin olla törmätty…
rannata on pääasiassa oikeen mahtavia ja matalia…

Khao Lak on ihanteellinen paikka lomailla niin pariskuntien, kuin lapsi perheiden. Olin tammikuussa 2013 kaksi viikkoa, jolloin pieniä sadekuuroja meni itaisin, jotka ajoittui iltaruokailuun.

Heippa.
Suunitelmissa Thaimaahan tammikuussa 2014 ja nyt olisi kaikki vinkit tervetulleita. Matkaan lähdössä tyttäreni 10 vee, Emme kaipaa mitään bilehile paikkoja, ainastaan ihana ranta, hyvät uima-altaat sekä siisti hotelli. Pieniö gekkoja ymmärtääkseni esiintyy hotelleilla, mutta kuinkas torakat, käärmeet ym. ällötykset ? Hintataso, nähtävyydeet ym. Kiitos kovasti jo etukäteen vastauksista.
Irmeli

Gekkoja sekä torakoita olen itse siellä nähnyt, en käärmeitä muuta kuin eläintarhoissa :)

kyllä vasta khao-lakista tulleena voin vahvistaa todella kaunis paikka ,varsinkin tuo white sand beach.