Savulenkkiä, Monterey Jack -juustoa ja bataattia yhdessä vuoassa

Luin jostain, että uunimakkara on yksi suomalaisten rakastetuimmista ruoista. Ihmettelin hieman ensin että miksi ihmeessä, kunnes maistoin tätä Monterey Jack -juustolla täytettyä savulenkkiä bataattien ja kasvisten kera. Sairaan hyvää sopivan rasvaista lohturuokaa, josta tulee mieleen lapsuus ja lauantaisaunan jälkeinen uunimakkara vichyn kera.

Ohje on niinkin tuoreesta painoksesta kuin Pirkka-lehdestä 3/2017. Pirkasta vaan löytyy parhaat reseptit.

savulenkki-1

Savulenkkivuoka
4 annosta

– 500 g savulenkkiä
– 180 g Monterey Jack -juustoa
– 4 rkl Dijon-sinappia
– 600 g bataattia
– 1 sipuli
– 200 g suippopaprikaa
– 1 tlk (380 g) kikherneitä
– 2 valkosipulinkynttä
– 1 rkl öljyä
– 1 rkl balsamiviinietikkaa
– puolikas nippu tuoretta oreganoa
– suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko bataatti ja sipuli. Pilko myös suippopaprika ja valuta kikherneistä vesi pois. Sekoita sitten marinadi öljystä, balsamiviinietikasta, pilkotuista valkosipulinkynsistä sekä oreganosta ja mausta marinadi suolalla sekä pippurilla.

Sekoita marinadi bataatin, sipulin, suippopaprikoiden ja kikherneiden kanssa ja levitä kasvikset sitten uunivuokaan tai -pellille. Kypsennä kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmistele sillä aikaa savulenkit. Tee makkaraan viiltoja joko poikittain tai yksi viilto pitkittäin. Minä tein pitkittäin. Pilko juusto niin että se mahtuu makkaraan tehtyihin viiltoihin. Voitele juustoviipaleet dijonsinapilla ennen kuin työnnät ne makkaran viiltoihin.

Laita makkarat uunissa paahdettujen kasvisten päälle ja kypsennä koko hommaa uunissa vielä 15-20 minuuttia.

savulenkki-2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply