Ripaus luksusta Venetsiassa

Jos joku niin Venetsia sopii matkakohteeksi silloin kun on aihetta juhlaan. Me juhlimme kaupungissa 10-vuotispäiväämme ja sisällytimme reissuun ripauksen luksusta. Nappaa tästä muutama ylellinen vinkki Venetsiaan, tai sisällytä vaikka ne kaikki omaan matkaasi, niin reissusta tulee varmasti erityinen ja ikimuistoinen.


Bar Terrazza Danieli

Bar Terrazza Danielin kattoterassilta on huikean upeat maisemat. Tilaa pullo shampanjaa, istu alas ja ihastele kaunista Venetsiaa. Täällä saa kulumaan pitkän tovin pelkkiä maisemia katsellen ja elämästä nauttien.

Me nautiskelimme kattoterassilla ripauksesta luksusta reilun parin tunnin ajan. Tilasimme pullon shampanjaa, kippistimme vuosipäivällemme ja sulattelimme kaikkea siihen mennessä Venetsiassa näkemäämme ja kokemaamme. Aurinko paistoi lämpimästi ja onnellinen olo kutkutteli vatsanpohjaa. Jutellessa aika kului kuin siivillä ja kattoterassihetki oli yksi reissun parhaista kokemuksista. Ehkä jopa paras. Täysin hintansa arvoinen!

Hinnoista puheen ollen Bar Terrazza Danieli ei ole edullisimmasta päästä. Edullisinkin juoma maksoi 20 euroa / lasi syyskuussa 2018. Hinnoissa on siis reilu maisemalisä, mutta se on sen arvoista.

Laskeskelimme, että järkevin hinta on shampanjalla. Pullo “R” de Ruinart Brut -shampanjaa maksoi 110 euroa kun esimerkiksi proseccopullo oli 70 euroa ja lasillinen proseccoa 22 euroa. Drinkit taasen maksoivat 25 euroa kappale ja alkoholiton juomakin lähes 20 euroa. 100 euron shampanjapullosta tuli monta lasillista eikä se loppunut heti kesken, vaan maisemia sai ihastella tuntitolkulla shampanjaa siemaillen. Ja onhan hyvä shampanja nyt vaan niin ihanaa. Täydellinen tapa juhlia 10-vuotispäivää.

Kattoterassilla voi nautiskella pelkän juoman lounas- ja illallisajan ulkopuolella klo 15.00 – 18.30. Terassi on auki säävarauksella huhtikuusta lokakuuhun. Terassille pääsee Hotel Danielin pääsisäänkäynnin kautta nousemalla hissillä ylimpään kerrokseen. Pukukoodi on iltapäivällä casual, joten ihan tavalliset vaatteet riittävät.

Jos suosittelisin yhtä paikkaa Venetsiassa, olisi se Bar Terrazza Danieli. Tänne täytyy tulla uudestaankin. Ensi kerralla ehkä jopa illalliselle auringonlaskun aikaan.


Skyline Rooftop Bar

Toinen kattoterassi, jonka löysimme Venetsiasta, sijaitsee Giudeccan saarella. Hilton Stuckyn kattoterassilta aukeaa upeat maisemat sekä Venetsian pääsaarille että toiseen suuntaan kauas merelle asti. Näky saa lähes haukkomaan henkeä, mutta itse terassi ei ole yhtä upea kuin Bar Terrazza Danieli, vaikka tasokkaassa hotellissa ollaankin.

Baarikalusteet ovat itseasiassa yllättävän vaatimattomat, vaikka löytyy seinän vierestä mukavan näköisiä muhkeita sohviakin. Palvelu on kuitenkin erittäin laadukasta ja se jos jokin tuo kokemukseen ripauksen luksusta. Mukavahan tuossa baarijakkaralla oli nautiskella kuohuvaa ja katsella kaunista Venetsiaa. Suosittelemisen arvoinen paikka siis tämäkin.

Hintataso on hieman maltillisempi kuin Bar Terrazza Danielissa, mutta ei tämäkään silti edullinen ole. Oluen saa 8 eurolla, viinilasin edullisimmillaan 10 eurolla ja meidän valintamme, pullo proseccoa, maksoi 50 euroa.


Hotel UNA Venezia

Me halusimme ehdottomasti yöpyä pääsaarilla ja valintamme osui UNA Hotel Veneziaan, joka sijaitsee Cannareggiossa lähellä lentokenttäkyytinä toimivan Alilagunan vesibussien pysäkkejä. Näin ollen meidän ei tarvinnut raahata matkalaukkujamme pitkää matkaa pitkin Venetsian katuja ja keskeisimmille paikoille oli kuitenkin lyhyt kävelymatka. Rialton alueelle pääsi hetkessä eikä Pyhän Markuksen aukiollekaan ollut pitkä matka.

Henkka oli varannut meille yllätykseksi sviitin kun nyt kerran vuosipäivämatkalla oltiin. Allekirjoittanut taisi hieman innostua upeasta luksushuoneesta ja hotellin tarjoamasta proseccopullosta vuosipäiväonnittelujen kera. En tiennyt miten päin olisin ollut kun saavuimme iltamyöhään hotellillemme ja yritin sisäistää, että tilava sviitti kahteen suuntaan aukeavine ikkunoineen on meidän koti seuraavat kolme yötä.

Ikkunasta aukesi maisema pienelle kanaalille ja isossa sängyssä mahtui hyvin lojumaan ilman että toinen (lue: Henkka) joutuu ahdistumaan reunaan levottomamman nukkujan vallatessa koko sängyn. Levoton nukkuja tosin herätti puolisonsa eräänä yönä unissaan kun halusi tarkistaa onko hän yhä siinä. Että ole hyvä vaan, Henkka. Jos lapset eivät ole herättämässä yöllä, tekee vaimo sen.

Vaikka emme olisikaan yöpyneet sviitissä, olisi UNA Hotel Venezia ollut silti meille luksusta. En nähnyt muita huoneita, mutta yleiset tilat olivat ylelliset vanhahtavaan venetsialaiseen tyyliin. Palvelu oli erinomaista ja hotellissa oli päivittäin tarjolla aamiaisen lisäksi iltapäiväteetä, -mehua ja pientä purtavaa. Tarjoilut vaihtuivat alkuillasta viinitarjoiluun suolaisine purtavineen.

Aulassa oli pieni rauhallinen sivuhuone, jossa voi vaikka odotella taksia niin kuin eräs seurue näytti tekevän. Kaikkialla vallitsi rauhallinen ja jotenkin hyvin levollinen tunnelma. Suositus UNA Hotel Venezialle. Tekisi mieli testata ketjun muitakin hotelleja esimerkiksi Roomassa tai Napolissa.Gondolikyyti

Jotkut sanovat sen olevan rahastusta, mutta onhan gondoliajelu Venetsiassa elämys, jonka haluaa kokea kerran elämässään. Me ainakin halusimme ja kirjoitimme kokemuksesta enemmän tähän postaukseen.Vielä hieman lisää luksusta

Tähän asti luettelemani seikat olivat sellaisia, jotka itse koimme. Venetsiassa on kuitenkin lukuisia muitakin keinoja lisätä reissuun ripaus luksusta. Tässä vielä muutama idea, joita emme ole itse testanneet vielä, mutta joita kannattaa harkita silloin kun kaipaa Venetsian lomaansa laadukkaita elämyksiä.

Venetsiassa voisin laskea luksukseksi myös taksilla kulkemisen. Vesitaksit näyttivät niin kivoilta, että sellaisella voisi suhata ihan vaan huvikseenkin ilman että tarvitsee jakaa kyytiä monen muun turistin kanssa, niin kuin vaporettolla kulkiessa joutuu tekemään.

Kynttiläillallinen terassilla olisi myös ihanaa luksusta, jota harkitsimme omallekin matkallemme. Cicchettikulttuuri vei kuitenkin tällä kertaa voiton emmekä kaivanneet pitkää illallista. Jos olisimme sellaisen nauttineet, olisi valintamme ollut todennäköisesti ravintola Algiubagio.

Pyhän Markuksen aukion laidalla sijaitsee Euroopan vanhin yhä toiminnassa oleva kahvila Caffé Florian (kuva ylhäällä), joka sopii varmasti laadukkaaseen lomailuun. Terassilla soittava orkesteri ja tyylikkäät tarjoilijat valkoisine puvuntakkeineen kiinnittivät meidänkin huomion ja nostavat terassikokemuksen varmasti luksustasolle. Me olimme kuitenkin tuolloin matkalla Bar Terrazza Danielin kattoterassille, joten Caffé Florianin testaaminen jäi tulevaisuuteen.

Miltä maistuisi ripaus luksusta Venetsiassa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply