Kesäisen piknikin helpot kevätsipuli-ruispalat

Toukokuinen hääpäivämme valkeni aurinkoisena. Kesäinen sää suorastaan kutsui ulos lounaalle ja mehän tottelimme kutsuhuutoa pakkaamalla itsemme autoon ja ajamalla järven rantaan. Vihreä nurmikko houkutteli piknikille, mutta näin isolla raskausmahalla ei enää istuta piknik-viltin päälle (tai ehkä vielä istutaan, mutta ylös siitä ei pääse), joten nautimme lounaan terassilla pöydän ääressä.

Jälkkärijäätelön nautimme kuitenkin joenrannan vehreydessä kävellen ja haaveilimme tulevan kesän piknikeistä. Kun vauva on tullut maailmaan voimme suunnata tänne koko pienen perheemme voimin yhtä kauniina kesäpäivänä kuin tänään on. Evääksi otetaan jotain helppoa, hyvää ja kesän makuista.

kevätsipuliruispalat-2
luonto-2

Piknik-ajatuksesta inspiroituneena aloin tietenkin jo suunnitella innoissani kesäretkien eväitä. Vauva-arjessa helpot mutta herkulliset reseptit tulevat tarpeen. Kaupasta voi hakea mansikoita, jäätelökiskalta pehmiksen, mutta jotain suolaistakin pitää olla. Jossain vaiheessa ajatus lennähti lätäkön taakse USA:han ja heidän bageleihinsa.

USA:ssa perinteisin bageleiden täyte lienee lohi, tuorejuusto, punasipuli ja kapris. Muokkasin yhdistelmää hieman Suomen kesään paremmin sopivaksi vaihtamalla höttöisen bagelin ehtaan ruisleipään, vaihtamalla punasipulin lempeämpään kevätsipuliin, jonka maun tuplasin käyttämällä maustamattoman tuorejuuston sijaan kevätsipulin makuista tuorejuustoa. Kaprikset sekaan, levite purkkiin ja ruisleivät, rapeat salaatinlehdet sekä lohi mukaan piknik-koriin. Ruisleivät voi toki myös täyttää kotona valmiiksi ja kääräistä ne eväspussiin.

kevätsipuliruispalat-4
Kevätsipuli-ruispalat
6 annosta

– 6 pientä ruisleipää
– 100 g Valio Viola kevätsipulin makuista tuorejuustoa
– kevätsipuli varsineen
– 2 rkl kapriksia
– 6 jääsalaatin lehteä
– 6 siivua kylmäsavulohta

Huuhtele ja pilko kevätsipuli pieneksi silpuksi. Sekoita silppu tuorejuustoon yhdessä kapriksien kanssa. Sekoita kunnolla niin että seoksesta tulee hieman juoksevampaa. Näin se on helpompi levittää leivän väliin.

Pese salaatinlehdet ja kokoa sitten leivät. Laita kunkin ruisleivän väliin siivu kylmäsavulohta, reilu nokare kevätsipuli-tuorejuustoseosta ja rapea salaatinlehti. Pakkaa valmiit leivät eväspussiin.

Voit myös pakata tuorejuustoseoksen ja muut täytteet erilliseen astioihin ja täyttää leivät vasta piknikillä. Tuorejuustoseos toimii myös hyvänä dippinä.

Vinkki!
Kokeile myös muita makuja vaihtamalla kevätsipulin makuinen tuorejuusto esimerkiksi piparjuuren makuiseen tuorejuustoon ja mausta seos korianterilla. Näin saat hieman aasialaista fiilistä piknik-eväisiisi. Myös chilin ja mustavalkosipulin makuiset Viola-tuorejuustot ovat kokeilemisen arvoisia ja pieni 100 g pakkauskoko mahdollistaa useamman eri makuvaihtoehdon testaamisen. Ylihuomenna vietetään muuten Violan päivää. Jos et siis muuta syytä keksi, niin juhlista vaikka sitä tuorejuuston makuisella piknikillä! Lisää reseptejä löydät täältä (linkin alle päivittyy uusia reseptejä pitkin kesää).

kevätsipuliruispalat-3

luonto-3

Kilpailu!
Voit voittaa lahjakortin vaikkapa piknik-eväiden ostoa varten jakamalla kesäisen kuvan #violaretki -hashtagilla. Kaikkien Instagramissa ajalla 3.6.-14.8.2016 kuvan jakaneiden kesken arvotaan yhteensä 5 kpl 100 euron arvoisia lahjakortteja oman valinnan mukaan joko SOK:lle tai Keskoon. Muista siis hashtag #violaretki! Ja kun nyt Instagramista puhutaan, niin seuraathan jo meitä Instagramissa?

Yhteistyössä Valio Viola

kevätsipuliruispalat-5

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maireanna keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 at 09:05

  Hei Martina! Löysin sinut täältä, vanha tuttuni Ploggerista 🙂 Minä junnaan vielä siellä… mutta osaan tulla tännekkin, kenties. 8 vuotta glogattu bloggerissa….

  • Reply Martina keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 at 14:05

   No hei! Juuri tänään muistelin sinua ja sitä miten sain sinulta aikoinaan koko blogin ensimmäisen kommentin. 🙂 Tänään nimittäin tuli jo 4000 kommenttia täyteen. Se sai muistelemaan blogin alkuaikoja bloggerissa. 🙂

 • Reply Maireanna torstai, kesäkuu 2, 2016 at 09:09

  >3 >3… Kaunista päivää Sinulle!

  • Reply Martina perjantai, kesäkuu 3, 2016 at 01:57

   Samoin! 🙂

  Leave a Reply