Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy oikea sirkushostelli? Tällaista siellä on.2019-04-16T12:26:43+03:00
WPDEV!!
Kuva: Marianne Zitting
Cirkus Hostel Holken

Kotimaan ihana sirkushostelli takaa unohtumattoman majoituksen – yöpyisitkö vanhassa sirkusvaunussa?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Olisitko arvannut, että Suomesta löytyy oikea sirkushostelli? Tällaista siellä on.

Asu vanhassa sirkusvaunussa

Keskellä peltoja Inkoon Tähtelässä toimii Juhlatalo Holken. Vanhassa kansakoulussa pidetään talvisin juhlia sekä konsertteja, ja kesällä toiminta laajentuu, kun piharakennuksiin ja pihapiirin sirkusvaunuihin majoitetaan hostellivieraita.

Yksi majapaikoista on Sirkus Finlandian entinen kioskivaunu, niin ikään Finlandialle kuuluneessa teltassa puolestaan pidetään jopa 200 hengen tilaisuuksia ja sirkusleirejä. Cirkus Hostel Holken avattiin kesällä 2018, ja tänä kesänä se toimii entistä laajemmissa tiloissa uuden makuusalin myötä.

Kuva: Marianne ZittingCirkus Hostel Holken
Totta kai pihapiiristä löytyy myös oikea sirkusteltta. Kesäksi tontille pystytetään vielä suurempi teltta, joka sekin on kuulunut Sirkus Finlandialle.

Sirkus näkyy hostellissa varsin luontevasti, onhan Pekka von Cräutlein tunnettu myös sirkusklovni Professori Bluffona. Hostellia pyörittämässä on myös hänen puolisonsa Maria von Cräutlein. He laittavat itse vieraiden ruoat, ja tarjoavat persoonallista palvelua. Isäntä saattaa vaikkapa laulaa vieraille serenadin, jos sopivalle tuulelle sattuu.

Pyörämatkailijoiden suosikki

Viehättävä paikka ja sen isäntäväki ihastuttivat viime kesänä niin paljon, että varauspalvelu Booking.comiin kirjatut kehut nostivat sen korkealle sivuston suosituksissa. Tämän ansiosta Cirkus Hostel Holken pääsi jo avajaiskaudellaan myös kansainvälisen hostellijärjestön salaisten helmien listalle.

Asiakkaita kertyi eri puolilta maailmaa. Pekka von Cräutleinin mukaan vieraita tuo myös paikan sijainti Helsingin ja Turun välimaastossa: kaupunkien väliä pyörällä taittavat retkeilijät yöpyvät mielellään matkan varrella Inkoossa. Myös Fiskarsin läheisyys tuo sirkushostelliin paljon pyöräretkeläisiä.

Antiikkiposliinia ja kirpputorilöytöjä

Pihapiirin sirkusvaunuissa ja rakennuksissa majoittuvat hostellivieraat ruokailevat itse juhlatalossa, joka on kauniisti kunnostettu entinen kansakoulu. Sen huonekalut on saatu osin perintönä, osin lahjoituksina. Lisäksi paljon on hankittu kirpputoreilta. Esimerkiksi kauniit posliinilautaset ja ruokailuvälineet ovat kaikki kirpputoriaarteita – kertakäyttöastioita hostellissa ei käytetä.

Kuva: Marianne ZittingCirkus Hostel Holken
Vieraat ruokailevat juhlatalon salissa. Seiniltä heitä vartioivat isäntäpariskunnan esi-isät.

Salin seinillä ihastuttavat isännän keräämät posliiniaarteet: vateja ja lautasia, patsaita ja pottia. Jokaiseen esineeseen tai sen löytämiseen liittyy jokin tarina. Ostokset on tehty pääasiassa Ruotsista, jonka kirpputoreja Pekka von Cräutlein on kolunnut kiertäessään maata sirkuksen mukana.

Cirkus Hostel Holken avaa ovensa kesällä 2019 jo toukokuussa. Hostellissa on tilaa 25 majoittujalle kerrallaan. Tarjolla on niin yksityishuoneita kuin unisex-makuusalikin. Vierailla on myös mahdollisuus ruokailuun, ja hostellin sauna lämpiää maksusta.

Teksti ja kuvat: Marianne Zitting

Päivitetty: 16.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia