Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Vuoden 2019 matkasuunnitelmat – ja vinkkipyyntöjä!

Käväisin viikonloppuna pienellä lähilomalla Helsingissä ja sain samalla hyvän syyn piipahtaa lauantaina Matkamessuilla. Olin messuilla ensikertalaisena enkä etukäteen oikein tiennyt mitä odottaa, mutta lopputulema oli pienoinen pettymys. Tein pidemmän pysähdyksen muutamalla ständillä, jotka esittelivät ensi kesän reissukohteiksi pohtimiani maita, mutta näin jälkikäteen ajatellen pitkälti samat tiedot olisin saanut ihan Googlestakin. Messuille pitäisi varmaan tulla täysin tyhjällä päällä hakemaan inspiraatiota seuraaviksi matkakohteiksi, mutta kun itselleni kohteet olivat jo selvät, oli messujen anti aika köykäinen. Paljon tuntui olevan myös sen tyyppistä matkailua, mistä itse en perusta ollenkaan, kuten risteilyjä ja valmismatkoja. Ei ehkä ihan minun paikkani siis, tai sitten olin vain väärin odotuksin liikkeellä. Alkaneen vuoden reissusuunnitelmat ovat nyt kuitenkin viimeistään messujen myötä kirkastuneet ja niistä seuraavaksi hieman tarkemmin.

Vuonna 2019 pysytään edelleen tukevasti Euroopan kamaralla. Välillä herättelen ajatuksia matkustamisesta esimerkiksi Aasiaan tai Pohjois-Amerikkaan, joista jälkimmäisessä olen kertaalleen käynytkin, mutta jostain syystä jokin Euroopan vielä koluamaton kolkka vetää kuitenkin aina enemmän puoleensa. Niinpä vuonna 2019 blogissa tulee näkymään edelleen seikkailuja pitkälti kotoisan maanosamme kohteissa. Myös aiemmassa postauksessani aloittelemani pohdinta lentämisen vähentämisestä ja vaihtoehtoisiin kulkuneuvoihin siirtymisestä tulee näkymään tänä vuonna matkailuvalinnoissani.

Talvilomalla Krakovaan

Matkavuosi lähtee käyntiin helmikuun puolivälissä, kun suuntaan talvilomallani miehen kanssa Krakovaan. Olemme molemmat käyneet Puolassa aiemmin omilla tahoillamme, toinen Gdanskissa ja toinen Varsovassa, mutta yhdessä emme ole vielä tätä maata kokeneet. Odotan Krakovalta hyviä ravintolalöytöjä, kiireetöntä maleksimista kaupungilla ja ihan vaan rentoutumista kolmen päivän ajan. Bongasin Krakovan myös Rantapallo-lehden ajankohtaisten kaupunkien top 10 -listalta ja ainakin kyseisen jutun perusteella odotukseni kaupunkia kohtaan tuntuvat olevan kohdillaan. Jos sinulla on vinkkejä käymisen arvoisista ravintoloista Krakovassa, kuulisin niistä mielelläni!

Ystävänpäivän vietämme romanttisesti Auschwitzissa. Odotan tätä kokemusta ehkä eniten koko reissulla, vaikka olen jo varautunut etukäteen siihen, että mikään hyvän mielen retki se ei tule olemaan. Olen varannut meille jo netistä ”omatoimiliput” kyseiselle leirille, sillä lukemieni kokemusten perusteella opastetut kierrokset voivat olla hieman hoputettuja. Tunnelmia Krakovasta ja etenkin keskitysleirivierailusta tulen varmasti avaamaan blogissakin.

Kesää vastaan Belgiaan ja Saksaan

Minulla on erinäisistä syistä johtuen (lukioaikaiset kieliopinnot, yliopiston opintomatkat…) useita ystäviä Saksassa ja he ovat viime vuosina ahkerasti vierailleet luonani Suomessa. Minun on siis korkea aika lähteä pitkästä aikaa vastavierailulle, joten suuntaan näillä näkymin toukokuun lopussa Düsseldorfiin tapaamaan siellä asuvaa ystävääni. Matkaa olisi ajatuksena pyrkiä taittamaan mahdollisimman paljon ilman lentämistä, eli ainakin menomatkan voisin junailla Ruotsin ja Tanskan kautta perille. Aikaa koko reissulle on viikko ja ajattelin sen aikana ottaa ilon irti myös Düsseldorfin otollisesta sijainnista lähellä Belgiaa, jossa en ole aiemmin vielä käynyt.

Ajatuksena olisi siis ennen Düsseldorfiin suuntaamista pörrätä pari päivää Belgiassa, piipahtaen ainakin Brysselissä ja kauneudestaan tunnetussa Bruggessa. Muiden käymisen arvoisten kohteiden osalta ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä ja suosituksia. Maan kompaktin koon ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta majoitun todennäköisesti yhdessä paikassa koko Belgian vierailuni ajan, joten myös optimaalisimman majoittumiskaupungin suhteen kuulen mielelläni vinkkejä. Itse olen tutkaillut kartasta sillä silmällä Antwerpeniä.

Elokuu Itä-Euroopassa

Kuten aiemmin mainitussa lentomatkailun vaihtoehtoja käsitelleessä postauksessani pohdiskelin, olisi juna- ja bussireissu Baltian läpi yksi ensi kesän matkasuunnitelmista. Latvia ja Liettua ovat itselläni vielä kokematta ja viime kesän Balkanin reissun innoittamana näiden maiden koluaminen junan ja bussin kyydissä kuulostaa houkuttelevalta ajatukselta. Baltiasta matka jatkuisi Valko-Venäjälle Minskiin. Koska Valko-Venäjälle pääsee viisumivapaasti ainoastaan lentämällä suoraan Minskiin, joudumme hankkimaan sinne viisumit ja ajatuksena olisi ”samalla rahalla” kierrellä vähän muuallakin kuin pääkaupungissa. Jälleen kerran otan siis mielelläni vastaan suosituksia Valko-Venäjän must see -kohteista.

Loppuvuosi on vielä auki

Syksyyn ja talveen asti suunnitelmani eivät vielä ulotu. Viime vuoden lopulla hieman pyörittelin mielessä joulun ja uuden vuoden viettämistä seuraavan kerran ulkomailla, mutta ajatukseni saattavat vuoden mittaan vielä moneen kertaan muuttua. Yksi mahdollisuus on myös keskittyä loppuvuoden aikana täysin kotimaan matkailuun. Pienet viikonloppupyrähdykset vielä tuntemattomissa tai vähän tutummissakin Suomen kaupungeissa ovat helppoja toteuttaa esimerkiksi jonkin tapahtuman ympärille, kuten itsekin nyt viikonloppuna tein. Onko juuri sinun kotikaupungissasi jokin nähtävyys tai tapahtuma, jota kannattaisi tänä vuonna matkustaa katsomaan?

Jos itse puolestaan suunnittelet visiittiä Tampereelle, löydät vinkkejäni kaupungin koluamiseen täältä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply