Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4633
Toteutuiko kesän 2017 reissusuunnitelmat? - POHJOISTUULI PUHALTAA Toteutuiko kesän 2017 reissusuunnitelmat? - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Kooste Yleinen

Toteutuiko kesän 2017 reissusuunnitelmat?

sunnuntai, marraskuu 5, 2017

Syksy on pitkällä ja pimeys hyökkää niskaan jo aikaisin illalla. Yö tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan. Katselin äsken kalenteria ja talvipäivän seisaukseen on reilu kuusi viikkoa, siihen asti mennään vielä syvemmälle pimeyteen ja sitten hiljakseen lähdetään kohti valoa. Aiemmin kuukausista minua on ahdistanut eniten tammikuu, mutta nyt tuntuu tämä marraskuun pimeyskin liialliselta.

Luin tänään postaukseni viime maaliskuulta, jossa kirjoittelin kesän suunnitelmistaNyt on sopiva hetki kurkistaa taaksepäin ja katsoa kuinkas reissuissa kävikään, mitä jäi toteuttamatta ja tuliko jotain tilalle. Nyt olen viettänyt pitkän aikaa reissutonta elämää, on ollut jotenkin kotiin käpertyvä olo. Toivottavasti tämä ei jää pysyväksi vaan jostain löytyy taas potkua reissuihin jatkossakin. Välillä näin.

Kotimaan suunnitelmista pääsin viimeinkin käymään Petäjäveden kirkossa, joka oli itselleni se viimeinen kotimaan Unesco-kohde. Tuolla reissulla poikkesin myös Mäntässä Serlachius-museo Göstassa  ja Gustavin ulkotiloissa. Nyt hiukan harmittaa että jätin Gustavin näyttelyn väliin, sillä luin siitä aika hyviä arvosteluita.

Petäjäveden vanha kirkko. Yksi Suomen Unescon maaailmanperintökohteista

Mäntän kuvataideviikkojen antia

Kansallispuistoissa pääsin käymään Teijossa uudelleen muutaman vuoden jälkeen ja uusina kansallispuistoina tälle vuodelle tuli yövyttyä keväällä Seitsemisessä ja tehtyä päiväretki Itäisen Suomenlahden kansallispuistoon Ulko-tammioon. Seitsemiseen jäi vielä koluttavaa, mutta suunnitelmissa on myös yöretki Ulko-Tammioon. Ulko-Tammio yllätti rehevyydellään ja koko itäinen Suomenlahti rauhallisuudellaan. Isojärvi jäi käymättä, mutta ei lopullisesti, sillä se siirtyi vain tulevaisuuteen.

Ulko-Tammion luola

Pohjanmaan lakeuksilla

Pohjanmaalla kävin toki muutamaan kertaan, mutta pääsinkö näillä reissuilla kotikylääni kauemmaksi? Jäi siis koluamatta Vattajat ja Tankarit, mutta ehkä ensi vuonna. Elokuussa oltiin koossa lähisuvun kesken ja vietettiin isäni 80-vuotissynttäreitä hyvän ruuan ja seuran parissa.

Ulkomaan reissuni korkkasin keväisellä Tallinnalla.   Suunnitelmissa oli  myös Unesco-kohteista Birka Ruotsissa, mutta Tukholmassa poikkesin syksyllä vain putkiremonttipakolaisuuden verran. Eli Birka jäi hamaan tulevaisuuten ja aloin epäillä, että paikka saattaa olla aika turistien kansoittama. Onko jollain kokemusta paikasta?

Vuoden The Ulkomaanmatka oli reilireissu Keski-Euroopassa ja se oli reissu joka kannatti tehdä näin täti-iässäkin. Reissu meni aikalailla suunnitelmien mukaan. Uusina maina listalleni tuli Saksa ja Sveitsi. Italiassa kävin uudelleen vaatimattomien 21 vuoden jälkeen.

Luzernissa

Tukholmassa

Suunnitelmiini olin heittänyt haaveen syksyisestä Dublinista. Tämä reissu jää kuitenkin hamaan tulevaisuuteen, mutta sitä ei unohdeta. Jotenkin nyt ei vaan ole ollut intoa, tarmoa, aikaa, rahaa lähteä Irlantiin. Mutta luultavasti olen joulukuun alussa menossa Vilnaan, jonka koin jostain syystä nyt helpommaksi kuin Irlannin – ehkä en odota siltä niin paljon ja voin mennä sinne huonommin valmistautuneena ja ottaa vastaan vain sen mitä paikalla on annettavana. Eli Liettua ja Vilna todennäköisesti joulukuussa.

Jääkö ensi vuonna lennot tekemättä vai ehtiikö mieli vielä muuttua?

Ensi vuodelle minulla ei vielä ole mitään ihmeempiä suunnitelmia. Todennäköisesti pysyttelen pääasiassa Suomessa – ehkä jotain pidennettyä viikonloppureissua lukuunottamatta. Tähän sopisi esim. se Iranti hyvin. Myös kesän olen luultavimmin kotimaassa. Suomi painoitteisuus tuntuu nyt hyvältä ajatukselta, mutta katsotaan muuttuuko mieli ajan kuluessa.

Tämä olikin kiva tapa katsoa haaveileeko sitä enemmän kuin toteuttaa ja useinhan siinä taitaa niin käydä. Mutta haaveet voi myös vain siirtyä ja jotain muuta sillä hetkellä kiinnostavampaa tulee tilalle, joten vanhoistakaan haaveista ei onneksi tarvitse luopua. Haaveet vain odottaa oikeaa hetkeä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sisko keskiviikko, marraskuu 15, 2017 at 22:44

  Upeissa maisemissa sinulla on kesä mennyt, vaikka kaikki suunnitelmat eivät toteutuksetkaan. Jäipähän jotain ensi kesällekin. 😉
  Emsi kesän listaa odotellessa.. 🙂

  • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, marraskuu 18, 2017 at 14:28

   Kiitos kommentista. Yleensä sitä haaveilee enemmän kuin toteuttaa, mutta yllättävän hyvin tällaiset suuremmat linjat piti tänä kesänä linjansa. Ensi kesä saattaa mennä mukavasti ihan kotimaassa, mutta onneksi täältäkin löytyy niitä koluamattomia kolkkia.

  Leave a Reply