Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Mainau - tuhansien kukkien saari - POHJOISTUULI PUHALTAA Mainau - tuhansien kukkien saari - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Puutarha Saksa

Mainau – tuhansien kukkien saari

keskiviikko, elokuu 9, 2017

Boden-järvellä Konstanzin edustalla sijaitsee saari, joka on paratiisi kasvien ystäville. Tämä vajaa 5 hehtaarin kokoinen kukkaisaari tarjoaa väriloistoa ja hauskoja yllätyksiä. Välillä kukkaloistoa on kaikissa sateenkaaren väreissä ja toisin paikoin istutukset on sävytetty toisiinsa harmonisesti sointuen. Iloa silmille ja harmoniaa sielulle. Vaikka tuolla käydessäni vierailijoita oli saarella runsaasti, ihmiset jakautuivat eri puolille saarta tasaisesti, joten ahtauden tunnetta en tuolla kokenut. Saari on suosittu kohde, sillä yli miljoona kävijää löytää paikalle vuosittain. Minun matkani saarelle osui ruusujen kukinta-aikaan, mutta keväisin saaren täyttää tulppaanit ja muut sipulikukat ja kauden päättää syksyinen daalioiden loisto.

Saaren kukkaloiston alullepanija on kreivi Lennart Bernadotte, Ruotsin kuninkaan isoisän veli. Mainau tuli Bernadotten suvun hallintaan vuonna 1928 Badenin Viktorian, Ruotsin kuninkaan Kustaa V:n (hallitsi vuodesta 1907) vaimon kautta. Alkujaan saarta hallitsi 500-luvulta 1200-luvulle saksalainen ritarikunta. Saarella sijaitsee  Mainaun barokkilinna ja St. Marien kirkko, jotka on rakennettu 1700-luvulla. Tällä hetkellä saaren toiminnasta huolehtivat kreivi Lennart Bernadotten lapset.

Huolehtimista ja hoivaamista saari vaatii. En osaa edes arvioida kuinka monta puutarhuria tarvitaan alueen ylläpitoon. Ihan varmasti kymmeniä, vai meneekö jopa satoihin – en osaa sanoa. Kukkien lisäksi oman osansa vie alueella sijaitseva perhostalo, jossa en, harmi kyllä, ehtinyt poikkeamaan. Lippu saarelle maksaa 20 euroa. Kun miettii miten paljon käsipareja ja ammattitaitoa paikan kauniina pitämiseen tarvitaan, niin en tuota hintaa pahana pidä. Ainakin kerran elämässään sen maksaa ihan mielellään. Silmänruokaa mahtuu yhteen käyntiin niin paljon, että varmasti jokin kolkka saaresta jää koluamatta, joten ehkä toisenkin reissun tuonne voisi tehdä, vaikka tulppaanien aikaan.

Minä tulin Konstanziin Lindausta junalla. Kiersin järven länsipuolitse Radolfzellin kautta. Matka saarelle jatkui paikallisbussilla. Tein pikaisen kierroksen Konstanzin kaupungissa, mutta kahvittelun jälkeen palasin rautatieasemalle, jonka kulmalta bussi numero 4 lähtee. Vartin verran kestävä matka maksaa pari euroa.  Bussipysäkiltä sainkin yllättäen seuraa Mainaun retkelleni. Varmistin eräältä yksin olevalta naiselta, että olen oikealla pysäkillä. Meillä molemmilla oli suuntana Mainau, joten päädyimme kiertelemään kukkaloiston keskellä yhdessä. Nainen oli venäläinen, joka asui Saksassa. Minä en ole kovinkaan sosiaalinen yleensä reissatessa, joten yllätin etenkin itseni viettämällä aikaa vieraan ihmisen kanssa. Kuvat, jossa minä patsastelen, ovat yllätysseuralaiseni ottamia. Vaikka tällainen ei ole itselleni tyypillistä, niin olen iloinen, että rikoin omia, ehkäpä pinttyneitäkin tapoja, ja vietin päivän uuden tuttavuuden kanssa. Juttua meillä riitti sen hetkisen tilanteen lisäksi Suomen kansallispuistoista ja yleensäkin Suomen luonnosta, josta uusi tuttavuuteni piti kovasti muutaman vierailun perusteella.

Kreivi Lennart Bernadotten ei tarvinnut aloittaa saaren istutuksia ihan alusta alkaen. Saarella oli jo ennestään monipuolinen valikoima erilaisia, iäkkäitäkin, puita – tammia, sypressejä, appelsiinipuita ja löytyypä linnan edustalta jopa neidonhiuspuu.

Ehkä eräs mielestäni upeimmista alueen istutuksista oli vettä virtaavat portaat. Olisin voinut ihastella niitä vaikka kuinka kauan yksityiskohtia ihmetellen. Kaunista.

Saarelta löytyy pari tasokkaampaa ravintolaa, jotka ohitin vilkaistuani ruokalistaa. Tyydyin tällä kerralla hiukan edullisempaan annokseen makkaraa lisukkeineen. Tässä vaiheessa tiemme seuralaisen kanssa olivat jo eronneet,  hän lähti hiljakseen palailemaan kohti bussipysäkkiä ja minä olin palaamassa takaisin Lindauhun järven yli laivalla. Minulla jäi laivalla paluun takia luultavasti paljon näkemättä Mainaun saarella, mutta sain tilalle muita näkymiä. Bodensee on yllättävän iso järvi, matka Mainausta Lindauhun vei lähes kolme tuntia. Matka maksaa n. 17 euroa. Laiva Bodenseella seilasi Itävallan lipun alla.

Tässä vaiheessa oli reilireissuni viides päivä. Tähän mennessä olin viettänyt päivän Dachaun keskitysleirillä ja kaupungissa sekä Münchenin puistoissa. Lindaun kaupunkiin olin myös jo ehtinyt tykästyä, joten reissun kuudes päivä oli rauhoitettu rennolle oleilulle ja auringolle.

——————————————————————————————————————-

Instagram @pohjoistuulen_sarsa

  Facebook Pohjoistuuli puhaltaa

      Twitter @pohjoistuulisa

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ananas2go / Popot pogoillen torstai, elokuu 10, 2017 at 07:48

  Oooh, vau! Tuonne pitäisi mennä puutarhahullun Reissusiskon kanssa.

  Onnittelut myös uudesta uskalluksesta! Kohtaamiset matkoilla ovat toisinaan antoisia.

  • Reply sarsa/Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, elokuu 11, 2017 at 07:54

   Toi oli kyllä upea paikka, varaudu vaan siihen ettet saa puutarhahullua Reissusiskoa lähtemään sieltä kovin helpolla ; )

   Ei ollut ollenkaan huono kohtaaminen, pitäisi useammin olla itsekin avoin tällaisille yllätyksille.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, elokuu 10, 2017 at 18:00

  On kyllä upean näköistä kukkaloistoa!

 • Leave a Reply