Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
#IGTT: Kesäkuussa kotimaassa - POHJOISTUULI PUHALTAA #IGTT: Kesäkuussa kotimaassa - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
#IGTT Forssan seutu Puutarha Suomi

#IGTT: Kesäkuussa kotimaassa

torstai, heinäkuu 7, 2016

Taas on Instagram Travel Thursdayn aika. Miten ihmeessä nämä kuukaudet taas vierii. Ei ole pitkä aika, kun kirjoittelin edellistä IGTT-postausta puiston vihertymistä (juttuun pääsee täältä). Nyt kesä on täällä ja onkin sopiva hetki tämän kuukauden teeman mukaisesti käydä katsomassa missä sitä on matkailtu Suomessa kesäkuussa.

Kesäkuu alkupuolella tein yhden yön retken Mustion linnaan. Kaipasin pientä irtiottoa normaalikuvioista ja yhteensattumien vuoksi kohteekseni valikoitui tämä linna upeine puistoalueineen ja vielä herkullisimpine ruokineen. Enkä moiti yöpymistilojakaan yhtään. Paikka sopii viikonloppuun, jolloin ei kaipaa suurta aktiviteettien määrää, vaan haluaa olla ja nauttia. Mustiosta kirjoittamiin postauksiin pääsee täältä ja täältä.

IMG_20160604_204458

Kuvassa kartanon päärakennus, johon en tällä kerralla päässyt sisälle.

20160604_144652

Huvimaja veden äärellä Mustiossa.

Samaisella Mustion reissullani kävin Mustion linnan lähistöllä sijaitsevalla Korpuddenin virkistysalueella pienellä retkellä. Lohjanjärven alue on itselleni kohtuullisen vierasta, joten kävin tutustumassa tähän noin kilometrin mittaiseen kallioiseen polkuun. Paikoitellen maisemat oli kohtuullisen jylhiä. Juttu löytyy täältä.

IMG_20160605_192727

Samaisella reissulla tein tietenkin tuttavuutta myös kuuluisaan Paavolan tammeen. Tämä arviolta 250-350 vuotias puuvanhus on esiintynyt nyt kesällä myös TV-sarjassa Metsien kätkemä, ohjelma löytynee vielä Yle Areenasta. Oma juttuni luontopolusta tammen luo löytyy täältä.

IMG_20160605_191723

Paluumatkalla Mustiosta kävin pyörähtämässä myös Lohjan keskustassa, tietääkseni en ole aikaisemmin täällä käynyt, joten nyt jaloittelin sen verran että poikkesin kirkon alueella ja kävelin vähän aikaa kotiseututalon ympäristössä.

20160605_115341

Lohjan kirkon kellotapuli ja upeasti kukkiva alppiruusu

Oletteko kuulleet Huovilan puistosta? Kävin täällä kaverini kanssa eräänä sunnuntaina pienellä retkellä. Itse olin kerran aikaisemminkin poikennut täällä pikaisesti, mutta nyt käytimme hiukan enemmän aikaa alueeseen tutustumiseen. Tämä 3,5 hehtaarin puisto sijaitsee Kärkölän kirkonkylässä lehtomaisessa purolaaksossa.

IMG_20160612_203958 (2)

Paikalla on mielenkiintoinen historia. Pariisissa insnööriksi opiskellut Carl Constantin Collin perusti englantilaistyylisen puiston omaksi ratsastuspuistokseen 1800-luvun lopulla perintömailleen. Alueelle rakennettiin mm. 4 lampea käsityönä. 1900-luvun alkupuolella Collin rupesi rakentamaan uutta asuinrakennusta. Paikalle oli tarkoitus rakentaa 3 kerroksinen 300 neliömetrin kivilinna. Kolmen vuoden rakentamisen jälkeen valmiina oli vain upea graniittinen kivijalka. Rakentaminen jäi tuntemattomasta syystä kesken. Kivijalka on edelleen olemassa ja alue on hyödynnetty istutuksiin  ja lisäksi siellä on kaikkea kivaa yllättävää. Samoihin aikoihin kun Kärkölän kivilinna jäi kesken Collin rakensi Nizzan rantabulevardille osoitteeseen 139 Promenade des Anglais Villa Huovilan, jossa se edelleen seisoo paikallaan. Yritin käydä kurkkimassa näkymiä Googlen Street View’n avulla, mutta en oikein päässyt selville mikä rakennus se Villa Huovila on.

IMG_20160612_204403

Nyt siirrytäänkin kotimaan matkailussa vielä lähemmäs kotia. Eräänä iltana tein pyöräretken naapurikuntaan Jokioisille vanhaa kapearaiteisen rautatien pohjaa pitkin. Tämä on mukava reitti naapurikuntaan.

20160611_090846

Jokioinen on vanha kartanopitäjä. Kartano tunnetaan vuodesta 1562, nykyinen päärakennus on vuodelta 1790. Kartanon päärakennus oli Maatalouden tutkimuskeskuksen päärakennus 1980-luvun alusta näihin päiviin saakka. Tällä hetkellä kartano on tulossa myyntiin, joten jos kartanon emännän tai isännän ura kiinnostaa, niin tässä on potentiaalinen kohde. Kartanoissahan aina kummittelee ja Jokioisten kartanossa hääräilee Harmaa Rouva.  Kartanolla on upeat puistoalueet ja ne ovat olleet kaikkien käytettävissä. Muutenkin kartanon ja Jokioisten alue on viehättävää maalaisseutua Loimijokivarsineen.

20160615_173127

Jokioisilta löytyy muutakin kuin kartano kummituksineen. Eräänä koleana sunnuntaipäivänä ajelin kapearaiteisella höyryjunalla Jokioisten Minkiöltä Humppilaan. Aiheesta voi lukea lisää tästä.

IMG_20160619_163301

Samaisesta postauksestani voit lukea herkutteluhetkestäni Jokioisten englantilaisella teehuoneella. Teehuone on viehättävässä puutalossa Jokioisten keskustassa. Paikka on auki kesäsunnuntaisin. Poiketkaa täällä, jos näille kumille osutte.

IMG_20160619_163545

Kesäkuun kotimaan matkoihini sisältyi loppujen lopuksi aika monenlaisia paikkoja. Kaikki paikat noin 100 kilometrin päässä kotoani, joten kannattaa muistaa matkailussa myös lähiseudut. Monesti päivänkin irtiotto kotikuvioista riittää.

Nautinnollista kesää matkaillen kotimaassa tai vähän kauempanakin!

Retkiäni lähelle ja kauemmas voit seurata tykkäämällä blogini Facebook-sivusta ja Instagramista löydät seikkailut tuoreeltaan.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA –matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.  Lisätietoja tempauksesta voit lukea näistä blogeista.

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, heinäkuu 7, 2016 at 12:11

  Paavolan tammiko se siellä? <3 Oijoi. Siellä on kyllä tämän kesän aikana vielä päästävä itsekin käymään! 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään taas torstai, heinäkuu 7, 2016 at 12:35

  Minulla on juuri se ongelma, etten oikein koskaan muista, miten paljon hienoja paikkoja löytyy kodin läheltä. Välillä pitäisi oikein muistamalla muistaa ottaa selville lähikohteista ja käydä vierailuilla. Onneksi minulla on aktiivisia ystäviä, jotka kutsuvat mukaan hienoihin lähipaikkoihin.

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 08:01

   Ja joskus on vaan niin helppo jäädä kotiin ja olla lähtemättä edes sinne pienelle reissulle. Minäkin kuvittelin tekeväni viikonloppuisin ennen lomaa vaikka mitä, mutta ei sitä näköjään ihan äärettömästi edes niissä lähikohteissa. Totta kyllä että porukalla tulee helpommin lähdettyä.

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, heinäkuu 7, 2016 at 15:46

  Nyt oli kyllä sellaisia paikannimiä, että en tiedä missä päin Suomea ollaan. Minun Suomen tuntemus on kyllä aika heikkoa, joten on ihan hyödyllistä lukea tällaisista minulle vieraammista paikoista 🙂 Upea tuo tammi!

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 08:09

   Musti ja Lohja taitaa olla läntistä Uuttamaata? Muut kohteet on täällä Hämeessä. Kärkölä Lahden ja Hämeenlinnan välissä, Jokioinen Lounais-Hämeessä Tampereen ja Turun välimaastossa noin karkeasti ottaen. Tammi alkaa olla kyllä Suomen kuuluisin puu, se esiintyy Retkipaikka- kirjan kannessa ja nyt jo telkkarissakin.

 • Reply Katja torstai, heinäkuu 7, 2016 at 19:21

  Lähimatkailu on kyllä ihan parasta. Nämä paikat oli itselleni kaikki aivan uusia, joten kiitos tästä virtuaalisesta Suomimatkasta!

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 08:12

   Ole hyvä ja tämä on kyllä hyvä tapa oppia Suomesta. Minua ainakin usein kiinnostaa sellaiset pienet jutut, jotka on suunnilleen vain paikallisten tiedossa. Ei välttämättä isot turistirysät.

 • Reply Noora torstai, heinäkuu 7, 2016 at 20:27

  Tuo tammi pitäisi joskus päästä näkemään! Olen huomannut fanittavani puita, ja tuo nyt on vaan upea. Paljon kivan kuuloisia Suomi-reissuja sulle on mahtunut kesäkuuhun. Mä varmaan jokaisessa IGTT-kommentissani valitan siitä, etten raaski lomailla Suomessa niin paljoa kuin se ansaitsisi. Suomi kuitenkin on täynnä todella kiinnostavia kohteita!

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 08:17

   Tammi on kyllä upea. Kyllä Suomessakin koluttavaa riittää, vaikka minä olen reissannut Suomessa paljon, niin silti tuntuu että aina on jotain missä voisi vielä käydä. Ja usein riittää se pieni reissu johonkin. Nyt kyllä entistä enemmän on muut maat tulleet listalle.

 • Reply marikaw perjantai, heinäkuu 8, 2016 at 21:52

  Tää oli tosi kiva postaus kun tuttuja paikkoja. 😀 Kävin katsastamassa ihan loppukeväästä Paavolan tammen, ja ilman lehtiä ei nyt ollut niin kovin vakuuttava kun olisin toivonut, joten todennäköisesti on käytävä katsastamassa sitä uudestaan.
  Mustion linna on myös tavoitteena käväistä kesällä joten tutustun sun postauksiin. 🙂

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, heinäkuu 9, 2016 at 14:28

   Paavolan tammi on kyllä komeetat kun sillä on lehdet, ja pidin myös polun pähkinäpensaslehdosta. Mustio on kyllä käymisen arvoinen, ruoka ja miljöö kokonaisuudessaan.

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, heinäkuu 10, 2016 at 18:10

  Mustiossa olen parilla kokousmatkalla ollut, mutta eipä niillä paljon juuri kokoustilojen ulkopuolelle nähnyt 🙁 Taas yksi osoitus siitä miten paljon jotenkin mielenkiintoista ihan lähelläkin voisi olla!

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, heinäkuu 10, 2016 at 19:24

   Ei kyllä okouspaikkanakaan hullumpi, vaikka tosiaan siinä taitaa mennä se miljöö hukkaan, kun ei ehdi nauttia. Mielestäni toimi kyllä hyvin sellaisena pienenä rentona irtiottona, jos ei kaipaa ihmeempää ohjelmaa. Jos ohjelmaa kaaipaa, niin ainakin kesäisin siellä taitaa olla usein musiikki tai teatteriesityksiä.

 • Reply Henna /suurin onni maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 11:17

  Pitäisi tosiaan pitää myös lähiseudut mielessä. Vaikka olen koko ikäni asunut samalla paikkakunnalla (lukuunottamatta pientä pyrähdystä ulkomaille), olen silti harmittavan huonosti tutkinut ympäröiviä paikkakuntia ja niiden nähtävyyksiä. Tuo Paavolan tammi pitäisi kyllä nähdä ihan ensi tilassa 🙂

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa maanantai, heinäkuu 11, 2016 at 17:16

   Minä koen tällaisen kotimaanmatkailun ja retkeilyn helpoksi – ei tarvitse hirveästi aikaa ja helppo lähteä ilman suuria järjestelyitä. Ymmärrän kyllä tuonkin, ettei aina liian tutussa paikassa osaa lähteä. Mulla on vähän vastaava juttu pohjanmaalla, missä olen asunut lapsuuteni – ei siellä turisteilla, sinne mennään katsomaan vanhempia. Vaikka oikeasti sielläkin olisi joskus kiva turisteilla ; ))

 • Reply Annika | Travellover tiistai, heinäkuu 12, 2016 at 00:01

  On jotenkin niin hassua, kun Mustion linnaa sanotaan linnaksi, vaikka kartano se ainakin minujsta on. 🙂 Se on sisältä tosi upea. Ei jotenkin osaa ajatella, että Suomessa olisi tuollaisia kartanoita, jotka pitävät sisällään niin paljon meidän lähihistoriasta.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, heinäkuu 12, 2016 at 05:21

  Mä en päässyt käymään sisällä, koska silloin ei ollut kierrosta, mutta kiinnostaisi kyllä.Olen kyllä samaa mieltä, ennemmin se kartano on kun linna. Ja tosi kiva että se on tällaisessa hyötykäytössä, eikä tyhjillään.

 • Leave a Reply