Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4633
Kufstein ja Grossglockner - päiväretkiä Söllistä - POHJOISTUULI PUHALTAA Kufstein ja Grossglockner - päiväretkiä Söllistä - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Itävalta

Kufstein ja Grossglockner – päiväretkiä Söllistä

tiistai, tammikuu 19, 2016

Kufstein

Muutaman pikkukylässä vietetyn päivän jälkeen alkoi tuntua että voisi vaihtaa maisemaa johonkin vähän isompaan kaupunkiin. Pähkäilin kahden vaihtoehdon välillä Kufstein vai Salzburg? Päädyin Kufsteiniin, koska sinne oli lyhyempi matka Söllistä (n. 20km) ja sinne tuskin tulee lähdettyä erikseen. Bussilla matka taittui noin puolessa tunnissa. Salzburgiin voi halutessaan ottaa vaikka lennon Helsingistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupunkia lähestyttäessä oli hauska katsoa, kun perinteiset alppitalot muuttuu 70-luvun kerrostalolähiöiksi. Kaipasinkin jotain muuta kun niitä somia alppitaloja. Leimaa antavin kuva Kufsteinista on Inn- joen ranta ja siitä ylöspäin kohoava kukkula, jossa on linna. Linnasta on ensimmäisiä tietoja jo 1200 – luvulta. Linnaan päädyin pakoon ukkosmyräkkää, joka jälleen kerran yllätti, Huomattavasti, miellyttävämpi paikka suojautua ukonilmalta kuin heinäseipäiden seassa. Lippu maksoi muistaakseni noin 10 euroa. Yleensä olen huono käymään tämän tyyppisissä kohteissa, mutta vaihteeksi oli hauska olla historian keskellä. Eikä nämä näkymät alas kaupunkiin huonot olleet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaupungin keskustasta löytyi ostoskeskus ja kiva kauppakuja. Kufstein on Tirolin toiseksi suurin kaupunki Innsbrukin jälkeen. Asukkaita siellä on noin 17 000. Kufsteinista on hyvät junayhteydet muualla Itävaltaan.

 

Grossglockner

Itävallan korkeimmalle vuorelle lähdin paikallisen matkatoimiston kansainväliselle retkelle. Retki oli opastettu sekä saksaksi että englanniksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bussilla ajeltiin kiemurtelevaa asfalttiteitä pitkin 2500 m korkealle  Edelweisspitzen huipulle. Parkkipaikalta oli pieni kävelymatka näköalapaikalle, josta 3798 metriin kurkottava huippu näkyi parhaiten. Huomasin jo tuossa korkeudessa kävelyn olevan raskasta, hengästyin tavallista nopeammin. Niinpä nössöilin, enkä kävellyt tuonne asti, vaan ihastelin maisemaa vähän alempaa. Ihastelin murmeleita ja poikkesin syömään Edelweishuttessä. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sipulikeittoa 2500 metrissä

Sipulikeittoa 2500 metrissä

Paluumatkalla poikkesimme vielä Zell am Seessä pikaisella kierroksella. Pikavisiitin perusteella Zell am See vaikutti vlkkaalta kaupungilta, Siellä tuntui myös turisteja olevan huomattavsti enemmän kuin esim. Kufsteinissa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sielläkin oli murmeleita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Molemmat reissut on näppärä toteuttaa Söllistä päivämatkoina. Kokemuksena Grossglockner jäi jotenkin tulipahan käytyä tasolle. Olihan se upea ja tie sinne vaikuttava. Ihastelin monia polkupyöräilijöitä, jotka taivalsivat omaan tahtiinsa kohti huippua. Matka jäi kuitenkin jotenkin ulkokohtaiseksi. Helppoa, jopa liian helppoa. Edellispäivien patikoinnit Söllissä olivat jotenkin enemmän kokonaisvaltaisia kokemuksia.

Näissä tunnelmissa jätän Itävallan tähän ja seuraavaksi siirryn ties mihin.

_____________________________________________________________________________________________

Löydät Pohjoistuulen myös Facebookista ja Instagramista. Käythän tykkäämässä. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply