Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Söll- pikkusievä kylä alppien keskellä - POHJOISTUULI PUHALTAA Söll- pikkusievä kylä alppien keskellä - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Itävalta

Söll- pikkusievä kylä alppien keskellä

perjantai, tammikuu 15, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voiko olla mitään suloisempaa kun alppitalot kukkaistutuksineen. Söllin kylä on pieni, viihtyisä, rakastettava, ystävällinen. Pihat ja puutarhat on pedanttisen siistejä, halkopinot kasattu just eikä melkein vatupassilla suoraksi. Teki mieli käydä tökkäämässä pari pinoa vähän epäsiistimmäksi. Kaipasin rosoisuutta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuo halkopino

Talon seinustalla päädyssä on yksi halkopino, joka kaipaisi uudelleen järjestelyä.

Sitä pikkusievää on mm. tämä eräässä puutarhassa oleva pienoisrautatie. Siis aivan upea!

Pienoisrautatie puuutarhassa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä Söllissä voi tehdä?

Söll on talvisin laskettettelijoiden suosiossa. Itse en harrasta laskettelua satunnaisia kokeiluja enempää, mutta kesällä paikka on vähintään yhtä kiva kuin talvella.

Patikkapolkuja 120 km löytyy helposta keskivaikean kautta tosi vaikeisiin reitteihin. Itse kävelin edellisessä postauksessa kuvaamani reitin lisäksi kahteen kertaan Hohe Salvelta alas eri reittejä. Molemmat reitit tosin vain puolesta välistä saakka. Sen lisäksi nousin naapurikylässä Ellmaussa kiskojunalla ylös Hartkaiserille ja kävelin sieltä leppoisissa tunnelmissa ja maisemissa takaisin Sölliin. Kävelymatka kesti noin 3 tuntia ja polut olivat selkeästi merkittyjä ja helppo kulkuisia, osittain jopa pientä tietä. Maisemat tuolla reitillä olivat vehreän kumpuilevia. Matkalla oli lehmiä ja lampaita laitumella. Maisemat oli kuin Pikku Heidillä.  Muistaako joku vielä tämän TV -sarjan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bussilla pääsee kulkemaan ilmaiseksi neljän  kylän välillä. Söll – Scheffau  -Ellmau – Going. Bussiin tarvitset Gästekarte kortin, jonka saat hotellista. Käsittääkseni kortti toimii kesät talvet ja on myös laskettelijoille todella kätevä. Lisäksi kortilla saa alennusta esim. hissilipuista ja uimarantojen pääsymaksusta. Kylät ovat kaikki yhtä pikkusieviä, joten siinä mielessä miljöö ei kauheasti muutu, vaikka kylää vaihtaakin. Ellmau oli mielestäni isompi ja vilkkaamman oloinen kuin Söll.  Busssilla voi poiketa helposti Kufsteinissa, joka on isompi kaupunki ja siellä on paremmat ostosmahdollisuudet. Kufstein on myös junaliikenteen risteyskohta, joten sieltä pääsee lähes minne vain.

Uimaan pääsee Söllin kylässä olevalla Ahornsee järvellä. Lisäksi Hintersteiner see noin 10 km:n päässä on upea paikka.

Ahornsee

Ahornsee

Lapsille löytyy Hexenwasserin vesipuisto, Paikka ei ole tarkoitettu uimiseen, vaan siellä on vedellä puuhasteluun erilaisia toimintoja esim. puron ylitystä kiveltä kivelle hyppelemällä, vesirattaan tutkimista, laivan uittoa ym. Itselläni ei ole lapsia, mutta voisin kuvitella tuon paikan viehättävän lapsia ainakin ekaan tokaan luokkaan asti. Pidin myös siitä että se oli toiminnallinen, eli itse piti osallistua ja tehdä.

Riippuliitokin näytti olevan suosittu harrastus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintoloita ja kahviloita on kylässä monia. Pitseria Giovanni, upeiden puiden varjostama terassi ravintola Postwirtissä ja useita muita. Söin myös kerran Hohe Salven huipulla olevassa ravintolassa. Itävaltalaiseen tapaan annokset ovat tuhteja ja kakkupalojen koossa ei säästellä.

Pyttipannua Hohe Salven huipulla

Pyttipannua Hohe Salven huipulla

Pitsan odottelua Giovannissa

Pitsan odottelua Giovannissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Söllin viimeinen ilta kului kyläjuhlissa kiertelemällä.

Itse viihdyin mainiosti kyseisessä kylässä. Pidän jopa mahdollisena uutta matkaa jonnekin noille kulmille.

_____________________________________________________________________________________________

 Löydät Pohjoistuulen myös Facebookista ja Instagramista. Käythän tykkäämässä. 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Marita sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 12:07

  Kiitos matkakertomuksistasi Tirolista. Oli todella hauska lukea.
  Olen ollut Söllissä monta kertaa ja kerran Innsbruckin toisella puolella.
  Maisemiahan ei voi edes kuvailla, ei sanoin eikä kuvinkaan! Raikas, valoisa, kaunis… Ja kaikki muu hyvä luonnon lisäksi. ”Super”, niin siellä sanotaan.
  Hyvää matkaa, minne seuraavaksi suuntaatkin!
  (tuleekohan tämä viesti vain sinulle, mieluummin niin, ei siis nettiin?)

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, heinäkuu 17, 2016 at 12:17

   Kiitos kivasta kommentista! Nämä Söll -juttuni ovat ihan blogini alkutaipaleella kirjoitettuja ja ovat kyllä olleet yllättävän suosittuja. Söll ja koko Tirolin alue on todella mukavaa seutua, kaunista luontoa ja siellä on turistina helppo olla. Minäkin voisin mennä tuonne vaikka uudelleen, mutta näillä näkymin Tiroli joutuu odottamaan. Hyviä matkoja sinullekkin ja nautitaan kaikista reissuista!

 • Reply jossus perjantai, huhtikuu 6, 2018 at 20:55

  Olipa viehättävä kaupunki.

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, huhtikuu 7, 2018 at 19:15

   Söll on kiva. Olen miettinyt sinne uutta reissua – ei ehkä ihan vielä mutta muutaman vuoden sisällä. Joten suositelen käymään, itse olin silloin Aurinkomatkojen reissussa.

  Leave a Reply