Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Patikkaretki Itävallassa Walleralm ja Hintersteiner See - POHJOISTUULI PUHALTAA Patikkaretki Itävallassa Walleralm ja Hintersteiner See - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Itävalta

Patikkaretki Itävallassa Walleralm ja Hintersteiner See

tiistai, tammikuu 12, 2016

 

Tätä paikkaa olin ihastellut kuvissa jo Itävallan matkaa suunnitellessa.  Miten upean sininen vesi ja vuoria ympärillä.  Sinne siis.

Järvi on Hintersteiner See. Sinne pääsee Söllistä menemällä KaiserJet bussilla Scheffauhun ja vaihtamalla siellä järvelle menevään bussiin. Gästekarte kortilla (saa hotellista) matka on ilmainen.

Hintersteiner see

Hintersteiner see

Pelkkä uiminen ei houkutellut, joten ennen uintia pieni patikkaretki olisi paikallaan.  Järven ympäri kulkee helpoksi merkitty reitti kestoltaan noin 1,5 tuntia. Tänne on tultu patikoimaan joten pientä haastetta kehiin.  Valitsin siis reitiksi keskivaikean lenkin, joka kulkee järven rannalta Walleralmiin (1170 m) ja sieltä korkeuskäyriä myötäillen Steiner Hochalmiin ja sitten pudottelua takaisin Hintersteiner Seen rantaan.  Arvioitu aika reitille on n. 4 tuntia. Ilmakin oli mitä mainioin, paitsi että lämpöennuste oli taas  25 – 30 astetta.

Hyvillä mielin matkaan kohden Walleralmia, jossa olisi pieni ravintola tauon pitämiseen.

Sinne siis

Kulkeminen oli helppoa. Nousua oli koko ajan loivasti, mutta polku oli hyvä.

Matkalla on muitakin

Hikeä pukkaa ja jalat alkaa hyytyä. Mutta välietappi saavutettu. Walleralm. Juomatauon paikka. Ihastelin tuota vihreää vehmautta, niin hienoa.

Juoman paikka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matka jatkuu tuonne… Huomattavasti kapeampaa polkua, kuin aikaisempi.

Polku pienenee aikaisempaan verrattuna

Tässä vaiheessa olin kahden vaiheilla palaanko samaa reittiä takaisin vai jatkanko eteenpäin. Periksi ei anneta. Siis jatkoin. Polku oli välillä aika olematonta.

Vaihteeksi varjossa

Tuostakin se polk menee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polku kulki välillä kivikossa. Hikeä pukkasi ja jalat alkoi olla maitohapoilla, välillä piti käsin avustaa, että pääsi jonkun jyrkemmän kohdan yli. Tuntui että matka vaan jatkui ja jatkui. Matkalla tuli vastaan vain yksi 3 hengen seurue.

Hintersteiner see jostain ylhäältä

Mutta järvi oli upea täältä ylhäältä, miten sininen vesi. Vielä jonkin matkaa ja sitten lähtikin suunta alas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alaspäin mennessä polvet joutui koville. Sattui vietävästi joka askeleella ja polku oli paikoitellen jyrkkä.  Nyt silmissä siinsi vain jäven kirkas vesi. Vieläkin oli vaan taivallettavaa. Takaisin lähtöpisteessä olin noin 5 tunnin patikoinnin jälkeen. Juotavaa kului jokunen litra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeinkin pääsi veteen ja voi sitä nautintoa. Rannalle maksoi 3,5 euroa ja näin helteisenä päivänä siellä oli muutama muukin. Rannalla oli myös kioski, josta sai pientä purtavaa nälän siirtoon seuraavaa bussia odotellessa. Alueella oli myös ravintola, mutta varsinaisen ruuan ajattelin syödä illalla Söllin keskustassa.

Wilder Kaiserin alueella on paljon upeita patikkapolkuja, joten jos yhtään kiinnostaa niin suosittelen. Polkuja on jokaiseen makuun helpompia, kuin tämä kulkemani, mutta myös huomattavasti vaativampia. Tämä oli itselleni sellainen pystyn tähän, mutta ylitän itseni rajoilla oleva, mutta kokemuksena ikimuistoinen. Kävin vielä yhdellä reitillä lomani aikana, mutta se menee kategoriaan leppoisaa kävelyä. Ihan kiva silti. Siitä jokunen sana seuraavassa postauksessa. Jääkää kuulolle.

Patikointi suosikkipuuhaa vai ehdoton ei missään nimessä?

_____________________________________________________________________________________________

Löydät Pohjoistuulen myös Facebookista ja Instagramista. Käythän tykkäämässä. 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 12, 2016 at 06:52

    Mä olen päässyt patikoinnin makuun vasta täällä Kiinassa. 🙂 Hienot on sullakin ollut maisemat, sininen vesi on aina niin kaunista. Ja se on totta että vaikka ylös meno tuntuu pahalta niin ei se alastulokaan aina helppoa ole, varsinkaan jos matka on pitkä ja maasto jyrkkää.

    • Reply sarsa tiistai, tammikuu 12, 2016 at 18:14

      Kiva että oot löytänyt patikoinnin. Itse olen patikoinut enemmän kotimaassa ja jotenkin se yllättää, kun kunto ei olekaan siellä vuorenrinteillä niin hyvä kun on täällä tasamaata tallatessa kuvitellut. Mä olen seurannut sun seikkailuja siellä Kiinassa ja miettinyt että riittäiskö mun nykykunto niihin kaikkiin rappusiin mitä olet siellä patikkareissulla kivunnut. Mä en ole oikeastaan edes tajunnut että Kiinassakin on noin upeaa luontoa.

    Leave a Reply