Notice: Kutsuttu luokan WP_Widget metodi kantaluokassa FacebookLikeBoxWidget on vanhentunut versiosta 4.3.0 lähtien! Käytä sen sijaan metodia
__construct()
. in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-includes/functions.php on line 4508
Hohe Salve ukonilman yllättäessä - POHJOISTUULI PUHALTAA Hohe Salve ukonilman yllättäessä - POHJOISTUULI PUHALTAA
Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150
Itävalta

Hohe Salve ukonilman yllättäessä

perjantai, tammikuu 8, 2016

Pieni tarina siitä, kun jouduin ukkosen yllättämäksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Elokuussa 2013 olin lomailemassa Itävallan Söllissä. Oli matkani ensimmäinen iltapäivä. Hotelliin kirjautumisen ja syömisen jälkeen oli vaan pakko päästä tutkailemaan ympäristöä. Ilma oli helteinen ja koko viikoksi oli luvattu noin 25 – 30 astetta lämmintä.

Kylän oma huippu on 1829 m korkea Hohe Salve. Sinne kulkee gondolit noin kilometrin päästä hotelliltani, joten suunta sinne. Tarkoituksenani oli kävellä alas, vaikka nousun teinkin hissillä. Huipulle noustaan kahdella eri gondolilla. Vaihto on noin puolessa välissä Hexenwasserin vesipuistossa.

Hohe salven huipulla. Tummat pilvet

Hohe salven huipulla. Tummat pilvet

Pääsin huipulle ja siellä olevan ravintolan terassilla oli menossa pöytien tyhjennys ja siivoaminen. Huipulla olevat ihmiset ryntäilivät kohden hissejä päästäkseen alas. Katselin vähän ympärilleni ja huipun toisella puolella oli tummat sadepilvet. Tuuli oli puuskissa kova ja muutama pisarakin jo tippui.  Minäkin sitten vaihdoin suunnitelmaa ja palasin melkein saman tien hissillä alas. Hexenwasserin kohdalla ilma näyttikin taas jo aurinkoiselta ja tyyneltä. Ukkosmyrsky jäi  varmaan huipun toiselle puolelle. Näin päättelee tämä pohjanmaan lakeuksilla kasvanut nainen.  Istahdin vähäksi aikaa terassille katselemaan tilannetta kera oluen. Jossain soi kirkonkellot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vähän tuumailtuani tein päätöksen ja läksin kävelemään alas – muistaakseni arvioitu kävelyaika oli tästä kohden noin puolitoista tuntia. Ilma oli edelleen kirkas joten jalkaa toisen eteen. Jonkin matkaa kuljettuani taivas alkoi synkkenemään ja katselin huolissani ympärilleni, että mihin suojaan. Ukkosen kumuakin alkoi kuulumaan. ja kirkonkellojen soitto jatkui. Matkalla alas ei ollut muita kun minä. Vastaan tuli joku paikallinen iäkkäämpi nainen. Selitti kovasti Saksaa ja viittoili taivaalle. Saksan kielen taitoni rajoittuu ilmaisuun ”eine tasse kaffe, bitte”. Joten kumpikin jatkoimme matkaa omaan suuntaamme.

Sitten alkoi sade. Pari salaman välähdystä ja jyrähdys. Nyt jo pikkasen alkoi huolestuttaa. Olin jo märkä kun uitettu koira.  Jonkin matkaa käveltyäni törmäsin jonkinlaiseen vajaan tai mikä lienee, mutta mikä parasta sen alle pääsi suojaan. Henkäisin helpotuksesta ja istua kökötin vajan alla vajaan tunnin kuunnellen ukkosen jyrinää ja laskien salamoita.

Vajan alla heinäseipäiden seassa ukkosta suojassa

Vajan alla heinäseipäiden seassa ukkosta suojassa

Suojaan alla vajan

Tuolla olin suojassa, nyt jo vähän kirkastuu

Sitten alkoikin jo ilma vähän kirkastua, joten matkaan.  Vielä  lähtiessäni iski salama jossain tuolla kylän toisella puolella. Tunsin itsekin kehossani salamaniskun aiheuttaman sähköisen tunteen.

Kylä häämöttää

Kylä häämöttää

Opinko tästä jotain?

Opin. Ainakin olisi voinut ennen Hexenwasserista lähtöä kysellä ravintolaassa paikallisilta että mikä on ennuste sateen ja ukkosen suhteen. Kannattaako lähteä vai odottaa. Lisäksi kuulin jälkeen päin että se kirkonkellojen soitto varoitti tulevasta ukkosesta. Opin myös sen että ukkosella on huomattavasti mukavampi olla ulkona kun on edes vajan katto päällä.

Oletteko joutuneet pahoihin paikkoihin ukkosen tai muun luonnonilmiön kanssa?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply