Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Melbournen parhaat: pingviinejä ja aamupaloja

Hyvää uutta vuotta!

Kotiuduin vuoden ensimmäisenä päivänä kotiin kuukauden Australian matkalta, ja vihdoin pääsen purkamaan lisää tuntemuksia ja kuvia matkalta 🙂 Ei voi muuta sanoa kuin että Australia oli kaikkea mistä olin pitkään haaveillut, ja ehdottomasti haluan mennä sinne uudelleen!

Paljon Aussi-asiaa siis tulossa 😉 Aloitetaan Melbournesta, jonne meillä oli edestakaiset lennot Helsingistä Dohan kautta. Melbournessa tulikin oltua pariin otteeseen reissun aikana, Australiaan tullessa ja ennen kotiinlähtöä. Perille päästyämme ensimmäistä kertaa, oli kaupungin yllä kunnollinen helleaalto, + 36 astetta.

En oikeastaan tiennyt Melbournesta paljoakaan etukäteen, etenkään mitään must-nähtävyyksiä ei ollut tiedossa; kaikista nähtävyyksistä puhuttaessa on useimmiten kyse Sydneystä. Lähdimme siis avoimin mielin kaupunkia tutkimaan. Löytyihän kaupungista mm. Eureka Skydeck – pilvenpiirtäjä, joka on suosittu näköalapaikka kaupungin ylle. Myös ihanaa suurta puistoa/puutarhaa the Royal Botanic Gardenia olisi ollut kiva kulkea ja kuvata enemmänkin, mutta niin kovassa helteessä ei tuntunut mukavalta olla ulkona (auringonpaisteessa) niin paljoa. Melbournen vaihtelevasta ilmastosta olin kyllä kuullut, mutta helleaallon vallitessa, ei kovin suuria muutoksia säässä tapahtunut ensimmäisten päivien aikana.

Melbournestakin löytyi Chinatown

Shrine of remembrance – sotamuistomerkki

Royal Botanic Gardens

Eureka Skydeck- pilvenpiirtäjästä käsin sai ihmetellä koko kaupunkia

 

Parasta kuitenkin mitä löysimme Melbournesta oli St. Kildan  kaupunginosa, ja erityisesti sen ranta ja suuri merelle ulottuva laituri. Melbourne ei ole mikään rantakaupunki, mutta tuolta löytyi jonkinmoinen ranta, mutta itse kävin paikalla vain iltaisin ihailemassa auringonlaskua. Yllätyksenä tuli itselleni, että täällä kyseisen St.Kildan laiturin päässä kivisellä aallonmurtajalla eli pingviiniyhdyskunta, ja ihmiset olivatkin ennemminkin iltaisin odottamassa pingviinien paluuta mereltä kotiin kuin ihailemassa tuota auringonlaskua. Pingviinejä tosin oli aika vaikea kuvata hämärän tullen.. Kovaa meteliä he kyllä pitivät kun vanhemmat etsivät poikasiaan pitkän päivän jälkeen 🙂 Ja onneksi suurin osa yhdyskunnasta sai elää ihmisiltä syrjässä aidan toisella puolella, jonne ihmisillä ei ollut asiaa.

 

 

 

Pingviinien ja auringonlaskujen lisäksi parasta oli Fitzroyn ja South Yarran kaupunginosat. Asuimme molempina kertoina Melbournessa airbnb- asunnossa South Yarrassa Chapel Streetin varrella, joka oli vilkas katu pikkukauppoineen ja ravintoloineen. Kaupunginosa muistutti aivan brittiläistyylistä kaupunkia.

South Yarran alue oli oivallinen ihanille aamiaisille ja brunsseille! Näistä nautimme toisella kerralla Melbournessa matkan loppupuolella, kun annoimme itsellemme luvan nautiskella enemmän. 🙂 Suurimmaksi osaksi tällä kuukauden Australian matkalla teimme omat aamiaiset, jotta rahaa säästyisi muuhunkin 😉

Fitzroyn kaupunginosa taas oli todellinen hipsterialue, ja täällä sai kummastella erikoisten pukeutumisten lisäksi mm. katutaidetta seinillä. Arkkitehtuuri muistutti South Yarran ränsistyneempää puolta, ja alueella oli hyvin rento meininki. Täältä löytyi ihania ruoka- ja drinkkipaikkoja, happy hourit olivat myös kohdillaan 😉

Ehdottamasti suosittelen näiden kaupunginosien tutkimista Melbournessa! 🙂

Kun tosiaan minulla ei ollut ennakko-odotuksia kaupunkia kohtaan, yllätti se ihan positiivisesti. Varsinkin saapuessa kaupunkiin toisen kerran matkan lopulla, tuntui paikka jo kotoisalta. 🙂

-Saila

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply