Kokeilisitko uutenavuotena nakkien ja perunasalaatin sijaan onnea tuovia ruokia? Monissa maissa noudatetaan leikkimielisiä perinteitä.2018-12-27T14:09:54+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Uusi vuosi

Varo mitä syöt uutenavuotena – 7 ruokaa, joiden uskotaan tuovan onnea tulevalle vuodelle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kokeilisitko uutenavuotena nakkien ja perunasalaatin sijaan onnea tuovia ruokia? Monissa maissa noudatetaan leikkimielisiä perinteitä.

1. Granaattiomena

Herkullinen granaattiomena on vuodenvaihteen aikaan sesongissa, ja se onkin tärkeä osa uudenvuodenaaton viettoa Kreikassa. Hedelmää käytetään symbolina, joka heitetään vasten ulko-ovea vuoden vaihtuessa. Mitä enemmän siemeniä granaattiomenasta putoaa, sitä onnekkaampi vuosi on tulossa. Jos kokeilet hauskaa perinnettä kotona, muista peittää hedelmä muovipussilla – kukaan ei halua oveensa verenpunaisia tahroja. Granaattiomena kuuluu perinteisiin myös Turkissa.

2. Lehtivihannekset

Varaa vuodenvaihteen juhlapöytään lisukkeeksi valitsemiasi lehtivihanneksia. Taustalla on yksinkertaisesti vihreä väri, jonka katsotaan symboloivan monia onnekkaita asioita kuten neliapiloita sekä Yhdysvaltojen dollarin seteleitä.

3. Linssit

Yksi Italian yleisimmistä uudenvuoden perinteistä on linssien syöminen. Ruoassa on oltava tavalla tai toisella mukana linssejä, jotka symboloivat kolikoita, vaurastumista ja taloudellista vakautta alkavalle vuodelle. Samasta syystä Yhdysvaltojen etelävaltioissa tarjotaan lehmänpapuja.

4. Nuudelit

Monissa Aasian maissa nuudelit kuuluvat ruokavalioon lähes päivittäin, eikä vuodenvaihde tee poikkeusta. Uutenavuotena nuudeleilla herkutteluun kuuluu kuitenkin tietty uskomus: nuudeli ei saa katketa ennen kuin se on kokonaan suussa. Pitkät nuudelit symboloivat pitkää ikää. Japanissa syödään uutenavuotena nimenomaan soba-nuudeleita.

5. Viinirypäleet

Jos vietät vuodenvaihdetta Espanjassa, muista varata tarpeeksi viinirypäleitä koko seurueen jäsenille. Kellon lyödessä kahtatoista on jokaisen ehdittävä syödä 12 rypälettä, joilla varmistetaan onni tulevalle vuodelle. Tätä hauskaa perinnettä voi helposti kokeilla myös kotona Suomessa.

6. Kalaruoat

Keksitkö, miten kalaruokien tarjoaminen liittyy onnekkuuteen? Kalan syömistä uutenavuotena perustellaan esimerkiksi sillä, että kalat uivat yhteen suuntaan – eteenpäin. Kalojen liikkumisen parvissa taas katsotaan edustavan runsautta ja yltäkylläisyyttä.

7. Vasilopita-kakku

Toinen kreikkalainen vuodenvaihteen perinne on Vasilopita-kakku, jonka nimi voidaan kirjoittaa myös muodossa Vassilopita. Suomessa riisipuuroon piilotetaan jouluna manteli, mutta Kreikassa brandylla maustetun appelsiinikakun sisälle sujautetaan uudenvuodenaattona tai -päivänä symbolinen ”kolikko”, joka takaa löytäjälleen onnea alkavalle vuodelle. Samaan perinteeseen saatat törmätä myös muissa Balkanin maissa.

Lue myös: Vuosi vaihtuu – tunnetko nämä taiat maailmalta?

Lähde: Good Housekeeping, Reader’s Digest

Päivitetty: 27.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia