Kuuluisaa jenkkiviskiä valmistetaan yllättävässä paikassa. 2018-12-13T08:47:55+03:00
WPDEV!!
Kuva: Jack Daniel's
Jack Daniel'sin tislaamo Yhdysvalloissa

Tätä et tiennyt Jack Daniel’sista – kuuluisa väkijuoma valmistetaan kaupungissa, jossa alkoholin myynti on kielletty

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kuuluisaa jenkkiviskiä valmistetaan yllättävässä paikassa.

Jack Daniel’sin tislaamo sijaitsee kuivassa piirikunnassa

Suomessakin tunnetaan hyvin amerikkalainen klassikkoviski Jack Daniel’s – tai tarkemmin sanottuna bourbon, vaikka siihen usein viitataankin vain yksinkertaisesti viskinä.

Tilatessasi juoman baarissa tai ostaessasi pullon kotiin et kuitenkaan todennäköisesti ole tullut ajatelleeksi, että väkijuomaa valmistetaan Yhdysvalloissa niin sanotussa kuivassa piirikunnassa. Koko käsite on suomalaisille vieras.

Amerikkalaiset alkoholilait vaihtelevat osavaltioittain, ja tietyillä alueilla eletään aivan kuin kieltolakia ei olisi koskaan kumottu. Kuivissa piirikunnissa alkoholin myynti on kielletty tai sitä rajoitetaan. Yksi näistä on Mooren piirikunta, jossa Jack Daniel’sin tislaamo toimii.

Tennesseen Lynchburgissa sijaitseva tislaamo on koko Yhdysvaltojen vanhin, ja kuuluu jopa maan historiallisten paikkojen kansalliseen rekisteriin. Tänä päivänä Tennesseen osavaltio on varsinainen viskikeskittymä, jossa toimii lukuisia tislaamoja.

Vaikka alkoholiin suhtaudutaankin osavaltiossa varauksella, on tislaamolla lupa järjestää kierroksia, joilla pääsee maistamaan tuotteita. Toisaalta tarjolla on myös niin kutsuttuja ”kuivan piirikunnan kierroksia”, jotka keskittyvät esittelemään kohteen ilman maistiaisia.

Tislaamolla ja vierailukeskuksella on myös erikoislupa myydä Jack Daniel’s -tuliaispulloja kaikkina muina päivinä paitsi sunnuntaisin. Aluetta kutsutaankin välillä leikkimielisesti kuivista piirikunnista kosteimmaksi.

Jack Daniel’silla on pitkä historia

Kuuluisa juoma on nimetty tislaamon perustaneen Jack Danielin mukaan. Tuotemerkki rekisteröitiin vuonna 1966. Kun perheetön Daniel kuoli vuonna 1907, tämä jätti omaisuutensa ja bisneksensä sisarenpojalleen.

Tislaamossa ja sen vierailukeskuksessa poikkeaa vuosittain 280 000 kävijää. Paikan päällä on mahdollista tutustua muun muassa tuotteiden valmistusprosessiin, juomatynnyreiden säilytystiloihin sekä Jack Danielin ensimmäiseen toimistoon.

The White Rabbit Saloon on rakennettu muistuttamaan saluunaa, jota Daniel pyöritti ennen kieltolakia. Alueella on myös maanalainen lähde, jonka vettä käytetään viskin valmistukseen.

Tislaamovierailu saattaa sopia ohjelmanumeroksi Yhdysvaltojen etelävaltioiden road tripille. Lähimpiä isoja kaupunkeja ovat Nashville noin 120 kilometrin päässä sekä Atlanta noin 330 kilometrin päässä.

Jack Daniel’sin kotikaupunki Lynchburg on alle 7 000 asukkaan pikkukaupunki. Tislaamon lisäksi Lynchburgin muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Mooren piirikunnan vanha vankila sekä Danielin hauta.

Joko olet käynyt näissä maisemissa tai olisitko kiinnostunut tutustumaan tislaamoon?

Kuva: Jack Daniel'sKuka keksi Jack Daniel'sin?
Kaikki sai alkunsa herrasta nimeltä Jack Daniel.
Kuva: Jack Daniel'sJack Daniel'sin vierailukeskus Yhdysvalloissa
Matkailijat voivat poiketa Jack Daniel’sin vierailukeskuksessa Lynchburgissa.
Kuva: Jack Daniel'sJack Daniel'sia valmistetaan Yhdysvalloissa Tennesseen osavaltiossa
Kävijät voivat tutustua klassikkojuoman ja sen eri versioiden valmistusprosessiin.

Lue myös: Tiesitkö, missä Jägermeister valmistetaan? Liköörin kotikaupunki on kuin sadusta

Lähde ja kuvat: Jack Daniel’s

Päivitetty: 13.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 3,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia