Bangkokin jättiravintolaan mahtuu 5 000 asiakasta kerrallaan. 2019-01-02T09:24:21+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Bangkok, Thaimaa

Tämä ravintola Thaimaassa oli koko maailman suurin – loiston päivät ovat takana, mutta ruoat tarjoillaan yhä rullaluistellen

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Bangkokin jättiravintolan loiston kerrotaan hiipuneen.

Royal Dragon julistettiin 90-luvulla maailman suurimmaksi ravintolaksi

Bangkokissa sijaitseva kalaravintola Royal Dragon nimettiin vuonna 1992 maailman suurimmaksi ravintolaksi Guinnessin ennätystenkirjan toimesta. Ravintola syrjäytettiin myöhemmin jalustalta, mutta Guinnessin myöntämä todistus on edelleen esillä.

Jättimäisessä ravintolassa on yhteensä 5 000 asiakaspaikkaa, ja henkilökuntaakin on yhteensä tuhat. Ravintola on jaettu erillisiin osioihin, joiden lisäksi henkilökunnalle on alueella jopa asuintilat. Menu pitää sisällään sekä thaimaalaista että kiinalaista ruokaa.

Isoa kokoa erikoisempaa ravintolassa on tapa, jolla ruoka tarjoillaan pöytiin. Palvelun nopeuttamiseksi tarjoilijat käyttävät rullaluistimia. Onpa joukossa myös lentävän tarjoilijan show.

Viihdepuolesta pitää huolen ravintolassa järjestettävä Thaimaan kulttuuria esittelevä show sekä yksityiset karaokehuoneet, jotka ovat asiakkaiden käytössä.

Ravintola on koristeltu kiinalaiseen tyyliin punaisilla paperilampuilla, ja asiakaspaikkoja on valittavana sekä ilmastoiduista sisätiloista että ulkoterasseilta. Bang Nan alueella sijaitsevan ravintolan tunnistaa ulkoapäin helposti tornimaisesta pagodasta.

Kannattaako megaravintolassa käydä?

Onko ravintola sitten vierailun arvoinen? Matkailusivusto TripAdvisoriin jätettyjen arvosteluiden keskiarvo on kolme tähteä viidestä. Monet ovat sitä mieltä, että Royal Dragonin kulta-aika on jo takana. Alueella liikkuville ravintola voi kuitenkin olla hauska erikoisuus.

Ravintolassa vuonna 2016 vieraillut Vice-sivuston toimittaja kertoo suoraan pettyneensä kokemukseen. Tarjoilijoita kuvaillaan ”masentuneiksi” ja ”tylsistyneiksi”, eikä ravintola täyttöasteessa ollut kehumista. Show ei myöskään onnistunut hurmaamaan seuruetta.

Maailman suurimmaksi ravintolaksi nimettiin vuonna 2008 Syyrian Damaskoksessa sijaitseva Bawabet Dimashq, jossa on yli 6 000 asiakaspaikkaa. Epäselväksi on jäänyt, onko ravintola vielä toiminnassa.

Katso matkailijoiden jakamia kuvia ravintolasta!

Lue myös: Matkailija, syö näitä ruokia Thaimaassa – 5 yleisintä herkkua

Lähde: Royal Dragon, Vice
Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Päivitetty: 2.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia