Hotellit ympäri maailmaa ovat tunnetusti erinomaisia aamiaispaikkoja, mutta tiesitkö, että moni suosittu pääruoka, jälkiruoka ja drinkki on peräisin hotellin keittiöstä? Esimerkiksi Piña Colada, Lindströmin pihvi ja brownie-leivokset on keksitty hotellien keittiöissä?2018-12-17T16:54:08+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Hotelleissa keksityt ruoat

Viisi tunnettua herkkua, jotka on keksitty hotelleissa – oletko maistanut näitä kaikkia?

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Hotellit ympäri maailmaa ovat tunnetusti erinomaisia aamiaispaikkoja, mutta tiesitkö, että moni suosittu pääruoka, jälkiruoka ja drinkki on peräisin hotellin keittiöstä? Esimerkiksi Piña Colada, Lindströmin pihvi ja brownie-leivokset on keksitty hotellien keittiöissä?

1. Waldorf-salaatti

New Yorkin Waldorf Astoria -hotellissa syntynyt Waldorf-salaatti on kenties kuuluisin hotellissa kehitetty ruokalaji. Reseptin keksi vuonna 1896 hotellin hovimestari Oscar Tshirky.

Waldorf Astoria tunnettiin tuohon aikaan nimellä Waldorf Hotel. Salaattiin kuuluu perinteisesti omenaa, selleriä, majoneesia ja saksanpähkinöitä. Ruokalaji saavutti heti suuren suosion, ja sitä tarjoillaan edelleen Waldorf Astorian ravintolassa.

2. Lindströmin pihvi

Ruotsalainen klassikko, Lindströmin pihvi, tarjoiltiin ensimmäistä kertaa kalmarilaisen Hotell Wittin pöytään 4. toukokuuta 1862. Tehtailija Henrik Lindström tilasi seurueelleen Venäjällä maistamaansa ruokaa muistuttavia pihvejä kertoen valmistusaineiksi jauhelihan, punajuuren, perunan, kananmunan, kapriksen, suolan ja valkopippurin. Näin ruotsalaiset siis omivat ilmeisesti alun perin venäläisen ruokalajin.

3. Suklaabrownie

Perinteisen amerikkalaisen suklaabrownien kerrotaan syntyneen Chicagon Palmer House Hotelissa vuoden 1893 maailmannäyttelyn aikaan. Hotellin naisvieraat toivoivat jälkiruokaa, joka mahtuisi kätevästi eväsrasiaan ja jonka voisi syödä sormin. Suklaan lisäksi reseptiin kuului saksanpähkinää ja herkullinen aprikoosikuorrutus.

4. Piña Colada

Piña Colada -drinkki keksittiin San Juanin Caribe Hilton Hotel & Casino -hotellissa vuonna 1954. Sen kehitti hotellin oma baarimikko Ramon Monchito Marrero. Juomaan haluttiin vangita Puerto Ricon trooppiset maut. Pääraaka-aineita ovat ananasmehu, vaalea rommi ja kookokosmaito.

5. Singapore Sling

Tämä tunnettu juoma näki päivänvalon vuonna 1915 Raffles Hotelissa Singaporessa. Lukemattomat vieraat ovat vuosien varrella nauttineet virkistävän drinkin hotellin Long Barissa.

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 17.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia