Paikalliset maut, herkulliset ateriat ja tunnelmalliset ravintolat kruunaavat loman. Poimi Rantapallon ravintolasuositukset Splitiin!2017-07-23T21:46:26+03:00
WPDEV!!

Kroatian Split sykkii elämää

Rantakaupunki Split on historiallinen kohde, jossa voi viettää rentoa kaupunkilomaa tai nauttia kuumista kesäpäivistä Adrianmeren rannalla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Inka Khanji
Split, Kroatia

Herkuttele Splitissä – neljä ravintolavinkkiä ruokalomalle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Paikalliset maut, herkulliset ateriat ja tunnelmalliset ravintolat kruunaavat loman. Poimi Rantapallon ravintolasuositukset Splitiin!

Fife

Splitin ravintolavalikoima on hyvin runsas, ja matkailijoiden rakastamasta kaupungista löytyy ruokapaikka budjetille kuin budjetille. Edullisia mutta siitä huolimatta hyviä ravintoloita voi löytää myös matkailijoiden suosimilta alueilta, ja ravintola Fife on siitä loistava esimerkki.

Niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosima ravintola sijaitsee Matejuskan kaupunginosassa hyvin lyhyen kävelymatkan päässä Riva-rantapromenadista. Perinteinen kroatialainen kivitalomiljöö sopii loistavasti kroatialaisia ruokia tarjoilevaan ravintolaan, sillä tunnelma on autenttinen.

Tarjolla on alueelle tyypillisiä dalmatialaisia ruokia, joita lasketaan asiakkaiden eteen suurina annoksina. Hintataso on hyvin edullinen, ja tukevan illallisen voi helposti saada noin kymmenellä eurolla. Gourmet-elämystä Fife ei tarjoa, mutta sopii loistavasti budjettimatkailijoille.

Fife
Trumbićeva obala 11

Velo Misto

Aivan tunnelmallisen vierasvenesataman edustalla sijaitseva ravintola sopii useimmille matkailijoille, kiitos Velo Miston monipuolisen ruokalistan. Ravintola tunnetaan erityisesti herkullisista pizzoista, mutta saatavilla on myös muun muassa pastaa, keittoja, salaatteja ja grilliruokaa.

Velo Misto sijaitsee reilun parin kilometrin päässä Splitin vanhastakaupungista. Vierasvenesataman edustalla olevasta ravintolasta kannattaa ehdottomasti pyytää ikkunapöytä, josta avautuu näyttävä maisema suoraan satamaan.

Ravintola on saanut runsaasti kritiikkiä vaihtelevasta palvelun tasosta, mihin on syytä varautua, jos päätät vierailla Velo Mistossa. Monien asiakkaiden mukaan ruoka on kuitenkin niin herkullista, ettei palvelun tasolla ole merkitystä.

Velo Misto
Šetalište Kalafata

Toto’s Burger Bar

Matejuskan kaupunginosassa aivan rantapromenadi Rivan vieressä sijaitseva Toto’s Burger Bar on pikaruokaravintola, jonka tavoite on tarjoilla terveellisiä hampurilaisia. Edullinen hintataso ja monipuolinen valikoima kiinnostavat yhtä lailla paikallisia kuin matkailijoitakin.

Toto’s Burger Barissa on tarjolla tietysti hampurilaisia, mutta ruokalistalla on myös täytettyjä voileipiä, keittoja ja salaatteja. Ravintolassa huomioidaan lukuisat erikoisruokavaliot, joten se on turvallinen valinta esimerkiksi keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille.

Laadukas pikaruoka sekä edullinen hinta ovat herättäneet asiakkaiden kiinnostuksen, ja Toto’s Burger Bar onkin melko suosittu ravintola.

Toto’s Burger Bar
Trumbićeva obala 2

Galija

Splitin vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Galija on suosittu pizzaravintola, joka on paitsi matkailijoiden myös paikallisten suosiossa. Ravintolan valtti on yksinkertaisuus: mutkattomat annokset ja herkulliset maut saavat edulliseen hintaan yhdistettynä asiakkaat palaamaan ravintolaan.

Vaikka Galija tunnetaan ensisijaisesti pizzoistaan, saa ravintolasta myös Dalmatian alueelle tyypillistä grilliruokaa. Pizzat ovat kuitenkin kokeilemisen arvoisia, sillä ne paistetaan herkullisiksi puisessa pizzauunissa.

Pizzeria Galija
Tončićeva ul. 12

>> Lue lisää vinkkejä Splitiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 23.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia