WPDEV!!
Kuva: Inka Khanji
Joululounas

Haluatko valmiiseen joulupöytään? Näillä vuoden 2018 joululounailla joulu sujuu kiireettömästi

Suomalainen joulu tiivistyy hyvään ruokaan ja yhteiseen aikaan perheen kanssa. Lue vinkit valmiisiin joulupöytiin eri puolilla Suomea.

Pöytä on katettu

Joulun lähestyessä joululounaan valmistelu voi aiheuttaa stressiä. Varaamalla pöydän valmiilta joululounaalta säästät itsesi ja läheisesi hermojen kiristymiseltä ja vietät rentoa laatuaikaa perheesi kanssa. Joulumielelle pääsee virittäytymään ympäri Suomea, sillä maukkaita lounaita tarjoillaan ravintoloissa ympäri maan.

Ravintolat luottavat perinteiseen jouluruokaan, ja niiden listoilla nähdään suomalaisten lempiruoat rosolli, graavilohi ja joulukinkku. Useimmat ravintolat ovat huomioineet myös erityisruokavaliot, joten varausta tehdessä niitä kannattaa kysyä erikseen.

Jouluruokien hintahaitari vaihtelee noin 20 eurosta 70 euroon.

Muista varata jouluateria hyvissä ajoin, sillä osa ravintoloista on myynyt suosituimmat päivät jo loppuun.

Lue vinkit joulupöytiin Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun!

Wanha Satama, Helsinki

Wanhan Sataman tunnelmallisessa punatiiliympäristössä tarjottava lounas sisältää 27 eri ruokalajia. Alkupalapöydässä on 20 erilaista kala-, liha- ja kasvisruokaa, ja lämpiminä ruokina tarjotaan rypsiporsasta, lohta ja kanttarellilla aateloitu kasvisruoka.

Jälkiruokana Wanhan Sataman joulubuffet tarjoaa suklaajälkiruokia valkoisesta ja tummasta suklaasta sekä maitosuklaasta.

Wanhan Sataman joulubuffet tarjoillaan 10.–14.12. ja 17.–20.12. kahdessa kattauksessa 11.00–14.00 ja 18.00–23.00. Viikonloppuna 15.–16.12. ja 21.12. järjestetään yksi kattaus kello 12.00–16.00. Buffet maksaa 53 euroa henkilöltä.

Ravintola Julinia, Turku

Turkulaisessa ravintola Juliniassa on tarjolla muun muassa suomalaisia klassikoita: rosollia, glögivinegretellä marinoituja kasviksia, sinappisilliä ja riistamoussea. Pääruokana saa joulukinkkua, savulohta sekä peruna- ja lanttulaatikoita. Jälkiruoalla yhdistyvät piparkakut ja aurajuusto, luumukiisseli ja kanelikerma sekä glögi.

Julianin joulubuffet on tarjolla lounasajan sijaan iltaisin kello 16.30–21. Iltabuffet maksaa noin 20 euroa.

Ravintola Torni, Helsinki

Tornin joululounas pitää kiinni perinteistä ja kiireettömästä tunnelmasta. Alkuruoan noutopöytään kuuluvat lohet, laatikot, sillit, terriinit ja rosolli. Pääruoka tarjoillaan asiakkaille pöytiin. Vaihtoehtoina on kalaa, karitsaa tai ankkaa. Jälkiruoaksi nautitaan joko piparkakkupannacottaa glögikeiton kera tai maitosuklaamoussea.

Kuva: Elina VenttolaTornin joululounas, Helsinki
Ravintola Tornin joululounas koostuu alkuruuasta, pääruuasta ja jälkiruoasta. Alkuruokapöydässä tarjolla on monia suomalaisten suosimia jouluruokia.

Ravintola Tornin joululounasta tarjoillaan 28.11.–21.12.2018, arkisin kello 11.30–16.00. Joulukuun 13.–15. tarjoillaan myös joulupäivällistä kello 17–22. Kolmen ruokalajin joululounaan hinta on 69 euroa henkilöltä.

Villa Hannala, Oulu

Oulun Toppilansaaressa sijaitseva Villa Hannala tarjoaa joululounaalle tunnelmallisen miljöön, sillä vuonna 1858 rakennettu pitsihuvila henkii ihanaa joulutunnelmaa.

Tavallisesti vain kesäkaudella avoinna oleva kahvila-ravintola avataan joulunaluskaudeksi, jolloin tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja. Pöytään katetaan muun muassa rosollia, laatikoita, kinkkua, viher- ja sienisalaattia.

Villa Hannalan joululounas tarjoillaan 10.–21. joulukuuta 2018 kello 10.30–15. Lounaan hinta on 25 euroa henkeä kohden.

Restaurant Eevert, Helsinki

Restaurant Eevertti luottaa kotimaisuuteen, ja sen joululistalla nähdään muun muassa suomalaisia erikoisuuksia mäntyä, rautua ja Ahvenanmaan karitsaa. Ravintola tarjoaa joulun makuja suomalaisen designin keskellä.

Lounaalla tarjoillaan alkuruuaksi sherry-tattikeittoa, maa-artisokkaa ja mäntyä, pääruaaksi paahdettua rautua, rapulientä ja hiillostettua palsternakkaa tai Ahvenanmaan karitsaa, mustaherukkakastiketta ja naurista. Jälkiruokana on suklaakakkua, karpaloa ja hasselpähkinää.

Restaurant Eevertin joululounas tarjoillaan 10.–21.12 kello 11.30–15.00. Lautasannoksina tarjoiltava lounas maksaa 49 euroa henkilöltä, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 30 eurolla.

Ravintola Juuri, Helsinki

Ravintola Juuren joululounas on poikkeuksellinen siksi, että ruokalista vaihtuu viikoittain. Joululounaaseen kuuluu kalapainotteinen menu, jossa on vuoroviikoin tarjolla myös hirveä, kanaa, karitsaa ja porsasta.

Ensimmäinen joululounas on tarjolla 26.11., ja lounaat jatkuvat 21.12. saakka arkisin kello 11.30–14.30. Joululounaan hinta on 38 euroa, minkä lisäksi voi ottaa suositusviinit 29 eurolla.

Ravintola Tiiliholvi, Tampere

Tiiliholvi sijaitsee jugendtalon kellarissa Tampereen ydinkeskustassa. Ravintola valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella.

Alkuruokabuffet koostuu perinteisistä jouluherkuista kuten lanttu- ja porkkanalaatikosta, joulukinkusta ja puolukkasinapista, graavilohesta ja mustaherukkasillistä. Tarjolla on paljon erilaisia salaatteja, spelttileipää ja juustoja.

Pääruuat tarjoillaan pöytiin. Tiiliholvin ruokalistalla on lohta, inkivääriä ja porkkanaa tai härän picanhaa ja kanelikastiketta. Jälkiruoaksi tarjoillaan mantelikakkua, omenaa ja karamellia.

Tiiliholvin joulubuffet tarjoillaan 26.11.–21.12 arkisin kello 11.00–15.00. Noutopöydän hinta on 48 euroa henkilöltä.

Hilton Kalastajatorppa, Helsinki

Helsingissä sijaitsevan Hilton Kalastajatorpan jouluklassikoihin lukeutuu Pyöreän salin perinteinen joulupöytä. Näyttävä tila ja kauniit koristelut tekevät Kalastajatorpan joululounaasta erityisen.

Kuva: Inka KhanjiJoululounas
Hilton Kalastajatorpan joululounas katetaan tunnelmalliseen Pyöreään saliin.

Tarjolla on perinteisiä jouluherkkuja kuten suomalainen kalapöytä silleineen ja lohineen, laatikoita, kinkkua, rosollia sekä monia erilaisia lihoja ja myös lämmintä kalaa. Jälkiruokapöytä on monipuolinen ja herkullinen sisältäen muun muassa jouluhalon sekä joulukakkua. Kalastajatorpan joulupöytä sopii erinomaisesti vegaaneille, sillä tarjolla on vegaaninen joulupöytä alkuruokineen, lämpimine vaihtoehtoineen ja jälkiruokineen.

Hilton Kalastajatorpan joulupöytä katetaan 10.–21. joulukuuta 2018. Lounaan hinta arkisin on 68 euroa henkeä kohden, lauantaisin 58 euroa. 5–12-vuotiaiden lasten lounas maksaa 29 euroa ja alle viisivuotiaat lapset pääsevät herkuttelemaan veloituksetta.

Grand Hotel Tammer, Tampere

Tampereen Radisson Blu Grand Hotel Tammer on perinteikäs tamperelainen ravintola, jossa tarjoillaan perinteinen noutopöytälounas. Joululounasta tähdittävät kaikki perinteiset jouluherkut: laatikot, kinkku ja runsas kalalajitelma. Ikoninen Tammer on Tampereen maamerkki, jonka joululounas tarjoillaan mahtipontisissa puitteissa.

Kuva: Grand Hotel TammerTampere, Suomi
Grand Hotel Tammerin joulounas on perinteikäs vaihtoehto Tampereella.

Lounas sisältää muun muassa kaloja, palvattua hirvenpaistia ja pihlajanmarjahyytelöä, Tammerin maalaispateeta, paikallista lihahyytelöä sekä erilaisia juustoja ja salaatteja. Lisäksi tarjolla ovat perinteinen joulukinkku, palvattu kalkkuna ja joulumakkara sekä jouluiset jälkiruoat.

Lounasta tarjotaan 10.12. kello 12 sekä 11.–14.12. ja 17.–20.12. kello 11.30 ja 14.00. Perjantaina 21.12. lounas tarjoillaan vielä 11.30. Lounaan hinta on 55 euroa, mikä lisäksi voi ottaa suositusviinit.

Brahen Kellari, Turku

Brahen Kellarin joulupöydässä on tarjolla kalaruokia silakasta kirjoloheen, laaja valikoima erilaisia salaatteja sekä lämpimänä ruokana joulukinkkua, joulukanaa ja laatikoita. Jälkiruoaksi Brahen Kellari tarjoilee lakkavanukasta, suklaakakkua ja muita leivonnaisia.

Turkulaisen Brahen Kellarin joulubuffet tarjoillaan 11.–21.12. kello 11–12.45 ja 13–15. Perjantaina 14.12. joulubuffet tarjoillaan illalla kello 15–18.30. Joulubuffetin hinta on 50 euroa henkilöltä.

Teksti ja kuvat: Elina Venttola ja Inka Khanji

Päivitetty: 3.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (63 votes, average: 3,92 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

13 kommenttia

Jos teillä jää käyttämättä Thaimaan matka kesällä 2018 niin voin ostaa sen edullisesti kahdelle aikuiselle . Lentojen kanssa / ilman .

Hei
Olisi hyvä,että sivuillanne ei mainostettaisi elefanttiratsastusta. Elefantti, isosta koostaan huolimatta, ei ole tarkoitettu ratsastukseen.
Muutenkin eläinten käyttö turismissa on turhaa.

Elefanttisafarit eivät ole eettinen valinta!! Tämmöstä suomalaisille mainostetaan!

Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo
useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille
taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.
Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä
luotettavaa, englantia taitavaa opasta.
Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237
email: [email protected]
Jos haluat keskustella aiheesta niin osoitteeni on : [email protected]
Kale

Phuketin suunnassa kata ja karon lapsiperheille rauhallisempia kuin patong ja rannat ihan ok. Sukellukselle tosiaan lähdetään muualle ja suosittelen sillä paikkoja siihen kyllä löytyy ja niissä nähtävää, muu perhe voi hyvin viettää rantapäivää tai snorklailla samalla kun joku perheestä sukeltaa. Raya Diversilla esim. kivoja päiväretkiä jossa kaikki voi nauttia päivästä omalla tavallaan. Hinnat suomea halvemmat joten kohtuu budjetilla pärjää hyvin.

No suosittelen sukeltajille, perheille, ja shoppaajille, KOH samuita, tai laguna beachia. molemmissa kirkas vesi matalat rannat ja turvallliset hiekat, ei liikkaa porukkaa ollut ainekaan lagunalla, samuilla hiukan enemmän. Shoppaajille taas samui on hiukan hyvempi. Itse olen molemmissa käynyt Aurinkomatkojen kautta vuonna 2007, ja 2009.
Mutta Hua-hin ja Cha-amin rannat, ja vedet ovat erittäin sameita, ja siellä on paikoittain paljonkin meduusoja, vaikeammin huoamata.
Mutta kyllä kaikkein paras matka kokemus löytyi Malediiveiltä vuonna 2010 toukokuussa. Siellä on rantaa, hiekkaa, rantaa, hiekkaa, ja vettä !

Sukellus tapahtuu aina jossain muualla kuin Phuketin rannoilla. Eli jos mies meinaa oikeasti käydä sukellusretkillä niin ei ole väliä millä rannalla olette. Sukeltamaan lähdetään sitten veneellä.

Jos taas meinaa snorklata suoraan rannalta niin siihen Phuket ei ole paras vaihtoehto. Sen sijaan Phuketin lähisaarilta (joille tehdään myös päiväretkiä) löytyy huikeita snorklaus paikkoja. Esim. Phi Phi saarien ympäristö ja Racha Yai.

Racha Yai on parempi lapsiperheelle. Phi Phillä nuorta bileväkeä enemmän. Itse oltiin perheen kanssa Rachalla ja oli todella onnistunut loma. Hotelleja on 4 joista suosittelen lapsiperheelle joka Ban Rayaa tai The Racha. Ban Raya on edullisempi ja oikein viihtyisä. Rachalla on loistavat mahdollisuudet snorklata suoraan rannasta ja siellä on myös suomalainen Raya Divers sukellusfirma jos haluaa sukeltaa. Myös sukelluksille voi lähteä suoraan rannasta eli aikaa säästyy verrattuna Phuketiin.

Mutta ostoksia Rachalla ei voi tehdä… Se on todella hiljainen paikka. Ja rantakaupustelijoita ei ole ollenkaan. Eikä autoja.

Sinne kuitenkin mennään Phuketin kautta, jossa voi tehdä ostoksia helposti. Esim. me olimme loman lopussa pari päivää Phuketissa shoppailemassa.

Jos ehdottomasti haluaa pysyä Phuketissa niin Kata Noi eli pienempi Kata ranta voisi olla hyvä vaihtoehto. Rauhallinen paikka, ostokset lähellä ja ranta sopii snorklaukseen jos ei ole aallokkoista.

Osaako kukaan neuvoa meille paikkaa, jossa kirkkaat vedet (mies haluaa sukeltaa) Lapsia 2 (ranta turvallinen) Kivat shoppailumahdollisuudet (Minä tykkään)

ei enää Patongille… liikaa turisteja, liikaa skoottereita, liikaa tuk tukeja, liikaa kauppiaita, hotellissa liikaa portaita, liikaa maksullisia naisia, kallis paikka. Ruoka oli hyvää ja aurinko paistoi :)

Noh, jos ihan rauhallisesta paikasta pitää niin ei sitten Patongille. Tosin kun skootterin vuokraa niin on vallankin vapaa kulkemaan mihin osaan saarta vain.
Tuota en oikein ymmärrä, miten maksulliset naiset voivat naista häiritä sillä meitä miehiähän he ennemminkin tavoittelevat. Koko jutun jujukin on monella miehellä juuri siinä, että noita siroja ja kuvankauniita nuoria naisia on niin paljon.

itse olin pattayalla kuukauden….. enka nahnyt yhtaan suomalaista! phuketin ja krabin voisi nimeta suomalaisten kanariaksi!:)

Phuket on suomalaisten kanaria (tai ehkä Pattaya vielä enemmän) mutta onhan siellä hauskaa, ei voi kieltää!

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *