Swarowskin kristalleilla päällystettyjä portaita, samppanjabaareja ja italialaista tunnelmaa. Tutustu maailman viidenneksi suurimpaan risteilyalukseen!2018-09-12T10:46:59+03:00
WPDEV!!
Kuva: Pasi Liesimaa
MSC Meraviglia

Suurin Helsingissä koskaan käynyt risteilyalus – tällainen on ylellinen MSC Meraviglia

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Swarowskin kristalleilla päällystettyjä portaita, samppanjabaareja ja italialaista tunnelmaa. Tutustu maailman viidenneksi suurimpaan risteilyalukseen!

Ensimmäistä kertaa Helsingissä

Helsingin Jätkäsaaren satamassa vierailee aika ajoin kiinnostavia aluksia, ja maanantaina 10. syyskuuta 2018 satamaan lipui poikkeuksellisen kokoinen laiva: maailman viidenneksi suurin risteilyalus MSC Meraviglia, joka vieraili kaupungissa ensimmäistä kertaa. Itämeren-kierroksella ollut risteilyalus rikkoi samalla suurimman Helsingissä koskaan vierailleen risteilyaluksen ennätyksen.

Vuonna 2017 Ranskassa rakennettuun laivaan mahtuu lähes 4 500 matkustajaa, jos hyttien lisävuoteet eivät ole käytössä. Lisävuoteiden avulla matkustajia voidaan ottaa noin viisi tuhatta. Lisäksi aluksella kulkee yli 1 500-henkinen miehistö. Pituutta Meraviglialla on lähes 316 metriä, ja kansia on 19. Ylimmällä kannella maisemia voi katsella melkeinpä 50 metrin korkeudesta.

Italian makuja ravintoloissa

Italialaislähtöinen varustamo on rekisteröity nykyään Sveitsiin, mutta italialaisuus näkyy esimerkiksi ruokalistassa ja tyylissä. Buffet-ravintolassa on esimerkiksi mozzarella-asema, jossa tehdään joka päivä tuoretta mozzarella-juustoa matkustajille herkuteltavaksi, ja totta kai siellä paistetaan myös italialaista pizzaa. Alukselta löytyy myös esimerkiksi suklaabaari, jossa valmistetaan suklaata paikan päällä.

Kuva: Pasi LiesimaaMSC Meraviglia
Ravintoloita on moneen makuun ja lähtöön. Myös lasten mieltymykset on otettu huomioon.

Sisustus on tyylikäs ja ylellinen: pääaulan portaat on päällystetty Swarovskin kristalleilla. Yhden porrasaskelman hinta onkin noin 3 000 euroa. Pääaulan lisäksi kristallirappusilla pääsee astelemaan ylellisessä Yacht Club -luokassa, jonka sviiteissä voi matkata ylellisemmin. Yacht Clubissa matkustavilla on käytössään oma ravintola, lounge-tila ja uima-allasosasto, sekä omat hissit.

Klubitason matkustajat voivat käyttää myös aluksen muita palveluja, joita riittää: ravintoloiden, baarien ja myymälöiden lisäksi Meraviglialta löytyy esimerkiksi vesipuisto sekä kaksi teatteria. Niistä toinen on rakennettu varta vasten Cirque du Soleil -sirkusseuruetta varten. Se esittää laivalla kahta erilaista showta.

Tunnistat jo tuoksusta

Matkustajilla on käytössään monipuolisia liikuntapalveluja, kasino sekä useita uima-altaita. Toinen yleinen uima-allasosasto on peitetty katolla, joten huonolla säällä pääsee uimaan sisällä. Kauniilla säällä katon voi siirtää pois. Alukselta löytyy myös kylpylä, jossa leijuva aromaattinen tuoksu on luotu nimenomaan MSC Cruises -yhtiölle, ja jota käytetään sen kaikkien laivojen spa-osastoilla.

MSC Meraviglia nähdään syyskuussa vielä toisen kerran Helsingissä. Talveksi jättialus siirtyy risteilemään Välimerelle.

Katso kuvat Helsingissä vierailleesta MSC Meraviglia- aluksesta!

Kuva: Pasi LiesimaaMSC Meraviglia
Suureen teatteriin mahtuu lähes tuhat katsojaa.
Kuva: Pasi LiesimaaMSC Meraviglia
Brittipubi on vain yksi laivan baareista.
Kuva: Pasi LiesimaaMSC Meraviglia
Spa-osaston vastaanottotila on tyylikäs ja rauhallinen.
Kuva: Pasi LiesimaaMSC Meraviglia
Japanilainen Teppanyaki-ravintola on aluksen erikoisravintoloista suosituin.

Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Pasi Liesimaa

Päivitetty: 12.9.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia