WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Tukholma, Ruotsi

Risteily ruotsinlaivalla on klassikko, joka on aina hyvä idea – näin matka sujuu mukavasti

array(5) { [0]=> array(2) { [0]=> string(638) "Viking Line" [1]=> string(613) "Tukholma, Ruotsi" } [1]=> array(2) { [0]=> string(87) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2008/01/Mariella-Ravintola-Viking-Line.jpg" [1]=> string(81) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2008/01/ruotsi-tukholma-ranta-ss.jpg" } [2]=> array(2) { [0]=> string(4) "1220" [1]=> string(4) "1220" } [3]=> array(2) { [0]=> string(3) "800" [1]=> string(3) "800" } [4]=> array(2) { [0]=> string(6) "647881" [1]=> string(6) "647880" } }

Tukholma on suomalaisille rakas risteilykohde ja varsinkin lyhyillä lomilla se sopii mainiosti niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin. Lue vinkit klassisista klassisimmalle Ruotsin risteilylle!

Riemukas laivamatka Ruotsiin

Viikonloppuloma tai pidempikin matka Tukholmaan onnistuu helposti ruotsinlaivalla, joka tarjoaa edullisesti vaihtelua arkeen. Laivamatka Itämerellä virittää matkatunnelmaan jo terminaalissa, ja arkihuolet unohtuvat viimeistään laivan irrotessa satamasta.

Ruotsin risteilyllä on aikaa nauttia olostaan, syödä hyvin ja tehdä tax-free ostoksia. Suosituimpia verovapaita ostoksia ovat muun muassa makeiset, alkoholijuomat, savukkeet, kosmetiikka sekä kansainväliset merkkituotteet. Ostoksille on asetettu tiettyjä rajoituksia, joten sallitut ostosmäärät on hyvä tarkistaa hyteissä olevista oppaista.

Viking Line
Risteilyalusten ravintolatarjonta ja ruoan taso on noussut huimasti viime vuosina.

Laivoilta löytyy monia mahdollisuuksia täyttää vatsansa, mutta varsin suosittu vaihtoehto on seisova pöytä. Ruotsinlaivan buffetin tarjonta vaihtelee laivayhtiöstä ja ajankohdasta riippuen, mutta muutamia klassikoita on tarjolla lähes aina. Esimerkiksi katkaravut, graavikala, mädit ja savulohi ovat kestosuosikkeja, joista ei ruotsinlaivan buffetissa luovuta.

Seisovan pöydän lisäksi yhtiöt ovat alkaneet panostaa entistä enemmän tasokkaisiin à la carte -ravintoloihin, jotka ovat erinomainen vaihtoehto perinteiselle laivabuffetille.

Syönnin jälkeen laivalla nautitaan musiikista ja siemaillaan drinkkejä yökerhoissa ja baareissa. Seuraavan päivän kaupunkiseikkailu kannattaa kuitenkin pitää mielessä, jos tavoitteena on poistua laivasta aamutuimaan Tukholman kaduille.

Unohtumaton päivä Tukholmassa

Turusta ja Helsingistä lähtevillä Ruotsin risteilyillä vietetään usein ensin ilta laivalla, ja seuraavana päivänä on omaa aikaa tutustua Tukholmaan ennen paluumatkaa. Reittiristeilyjen avulla kaupungissa voi myös viettää useamman päivän, mutta perinteiset Päivä Tukholmassa -risteilyt tarjoavat aikaa kaupunkitutkiskeluun nimensä mukaisesti vain yhden päivän.

Tukholma on kaupunki, joka muuttuu jatkuvasti, mistä syystä se tarjoaakin uutta näkemistä jokaisella kerralla. Siitä syystä yksi päivä tarjoaakin vain pienen pintaraapaisun Tukholman monipuolisuudesta.

Kaupungin suosituimpiin risteilymatkailijoiden ajanviettotapoihin lukeutuvat vanhakaupunki, Djurgården sekä shoppailu.

Kuva: ShutterstockTukholma, Ruotsi
Aurinkoinen kesäpäivä Tukholmassa tarjoaa runsaasti tekemistä.

Kuninkaallisen Djurgårdenin saarella sijaitsevat Tukholman suosituimmat perhekohteet. Kävelymatkan päässä keskustasta on suurimmaksi osaksi puistoista ja metsistä koostuva Djurgården. Sieltä löytyvät esimerkiksi ulkoilmamuseo Skansen, Vasamuseo ja lapsia ilahduttava Junibacken.

Junibackenin Astrid Lindgrenin satukirjoihin perustuvissa maisemissa nuortuu vanhakin. Ja kukapa ei nauttisi ajelusta satujunassa? Lippuja Junibackeniin kannattaa kysyä jo lavalta.

Vanhakaupunki on Tukholman vanhin osa. Sinne pääsee helposti kävellen keskustasta. Vanhankaupungin vieressä sijaitsevassa pienessä saaressa voi käydä katselemassa Kuninkaanlinnaa ja sen museoita, kuten esimerkiksi jännittävältä kuulostavaa Aarrekammiota.

Tukholman keskustasta löytyy paljon ostospaikkoja moneen eri makuun. Hienoimmat liikkeet sijaitsevat Östermalmilla, mistä löytyy muotimerkkejä sekä pienissä putiikeissa että suuremmissa keskuksissa.

Mikäli haluaa kierrellä pienemmissä ja persoonallisemmissa liikkeissä, kannattaa piipahtaa Södermalmilla. Sieltä löytyy ihastuttavia vintage-putiikkeja ja second-hand -liikkeitä. Myös vanhakaupunki on ihastuttava ostospaikka. Sen kivisten katujen varsilla sijaitsevista putiikeista, gallerioista ja antiikki- ja taidekäsityöliikkeistä saattaa tehdä arvaamattomia löytöjä.

>> Löydä halpa risteily Ruotsiin Rantapallon risteilyhaun avulla!

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock ja Viking Line

Päivitetty: 20.4.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 3,14 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia