Risteilysesongit vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti, ja ennen risteilykohteen päättämistä kannattaa matkan ajankohta valita tarkasti.2019-02-01T08:43:20+03:00
WPDEV!!
Kuva: Istockphoto
Milloin valita Karibian risteily?

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Risteilysesongit vaihtelevat vuodenaikojen mukaisesti, ja ennen risteilykohteen päättämistä kannattaa matkan ajankohta valita tarkasti.

Karibian risteilylle talvella

Karibian risteily on klassinen valinta, sillä turkoosin meren reunustamat paratiisisaaret ja Karibianmeren kuuma ilmasto sopivat useimpien suomalaisen lomahaaveisiin.

Paras aika Karibianmerelle suuntautuvalle risteilylle on talvi, ja sesonkiaika kestää joulukuusta huhtikuun alkuun. Karibialla on tuolloin suomalaisittain mukavan lämmintä eikä liian kuumaa kuten kesäkuukausina. Myös meri on tyyni, mikä helpottaa matkantekoa.

Vaikka kesän kuumat lämpötilat houkuttelisivat, kesäkuusta marraskuuhun kestävä hurrikaanikausi on syytä huomioida matkan ajankohtaa valitessa.

Välimerelle keväällä ja syksyllä

Välimeren risteily on suomalaiselle helppo valinta, sillä esimerkiksi Karibian risteilyyn verrattuna matka-aika varsinaiselle risteilylle pääsemiselle on huomattavan paljon lyhyempi: esimerkiksi Barcelonaan lentää Helsingissä vain neljässä tunnissa, kun taas Miamin-lento kestää lyhimmilläänkin vain kymmenen tuntia.

Säiden puolesta paras aika Välimeren risteilylle on keväällä, alkukesästä tai syksyllä, jolloin vierailukohteissa on lämmintä, mutta ei liian kuuma. Esimerkiksi elokuussa vierailukohteisiin tutustuminen on korkeiden lämpötilojen vuoksi pahimmillaan tukalaa.

Risteilyjä järjestetään läpi kesän, mutta hinnat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä. Hinnat ovat korkeimmillaan Etelä-Euroopan lomakaudella elokuussa.

>> Löydä edullinen risteily Rantapallon risteilyhaun avulla!

Lähde: Loistoristeilyt
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 1.2.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia