Tekemällä lähtöselvityksen itse säästyy jonottamiselta terminaalissa ennen laivan lähtöä.2017-02-17T13:45:33+03:00
WPDEV!!
Kuva: Tallink Silja
Laiva merellä

Loppu jonottamiselle – näin säästät aikaa Tallinnan-risteilyn lähtöselvityksessä

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Tekemällä lähtöselvityksen itse säästyy jonottamiselta terminaalissa ennen laivan lähtöä.

Aiempaa nopeampaa ja helpompaa matkustamista

Varsinkin aikaiset aamulähdöt laivalla Tallinnaan voivat pakottaa heräämään totuttua aiemmin, jotta terminaaliin ja laivaan ehtii ajoissa. Lähtöselvitys ja laivaan nousu päättyvät 20–30 minuuttia ennen laivan lähtöä, ja lähtöselvitystiskien jonossa voi vierähtää aikaa yllättävän paljon.

Maksetuille varauksille voi kuitenkin yleensä tehdä lähtöselvityksen myös itse paikan päällä terminaalissa tai ennakkoon kotona. Käytännöt vaihtelevat laivayhtiöittäin, joten aina ennen matkaa kannattaa varmistaa kyseessä olevan yrityksen käytännöt.

Tietyissä tapauksissa lähtöselvitys on aina tehtävä lähtöselvitystiskillä esimerkiksi, jos kyseessä on maksamaton varaus, ryhmävaraus tai matkustajista annetut tiedot ovat puutteellisia.

Katso, kuinka voit tehdä lähtöselvityksen itse ja säästää aikaa!

1. Tee lähtöselvitys automaatilla

Laivaterminaalissa moni jonottaa asiakaspalvelutiskille tekemään lähtöselvitystä, mutta terminaalin tiloissa on myös automaatteja, joissa lähtöselvityksen voi tehdä itse.

Lähtöselvitysautomaatilla täytyy olla mukana vähintään varaustunnus, mutta joidenkin laivayhtiöiden automaatit voivat pyytää myös muita tietoja. Onnistuneen lähtöselvityksen lopuksi automaatti tulostaa sekä laivaannousukortin että kupongit mahdollisista lisäpalveluista.

2. Tulosta lippu itse kotona

Esimerkiksi Tallinkin reittimatkoilla tai päiväristeilyillä Tallinnaan matkustava voi tehdä lähtöselvityksen myös omalla tietokoneella jos varaukseen ei kuulu ajoneuvoa, hyttiä tai muita palveluita. Tällöin maihinnousukortti on tulostettava itse, joten tulostimen toimintakunto kannattaa varmistaa jo ennen kuin alkaa tehdä lähtöselvitystä.

3. Käytä älypuhelinta

Lähtöselvitys voi onnistua kätevästi myös älypuhelinta käyttäen, jolloin puhelimeen tulee mobiiliversio laivaannousukortista. Tällöin ei tarvitse itse tulostaa mitään, sillä laivaan pääsee esittämällä puhelimen näytöltä laivaannousukortin QR-koodin porttien tarkastuslaitteelle. Internetissä ja älypuhelimella lähtöselvityksen voi tehdä aikaisintaan 24 tuntia ennen lähtöä.

>> Löydä halvimmat Tallinnan-risteilyt Rantapallon risteilyhausta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuva: Tallink Silja

Päivitetty: 17.2.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 3,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia