Risteilylomalla voi harrastaa monenlaista, ja kiinnostuneille on tarjolla myös erityisiä teemaristeilyjä. Niiden aiheet voivat olla hyvinkin mielikuvituksellisia. Katso nämä viisi erikoista teemaristeilyä!2017-06-01T09:18:25+03:00
WPDEV!!
Kuva: Kristina Cruises
Risteily

Koe jotain täysin uutta risteilyllä – nämä teemaristeilyt vievät laivamatkailun uudelle tasolle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Risteilylomalla voi harrastaa monenlaista, ja kiinnostuneille on tarjolla myös erityisiä teemaristeilyjä. Niiden aiheet voivat olla hyvinkin mielikuvituksellisia. Katso nämä viisi erikoista teemaristeilyä!

1. Ristisanaristeily

New York Times -lehti järjestää unelmamatkan ristikoiden ystävälle. Yhdeksän päivää kestävän Atlantin ylityksen aikana järjestetään ristikkoturnauksia ja mitataan ratkomisnopeuksia, kuullaan luentoja ristikoiden historiasta ja opitaan myös laatimaan sellaisia itse.

Ohjelmassa on myös teekutsuja ja cocktail-tilaisuuksia, joiden aikana voi vaihtaa vaikkapa parhaita ratkomisvinkkejään.

2. Masterchef-risteily

Ruokakurssit kuuluvat monien risteilyjen ohjelmaan. Masterchef-televisiosarjan faneja houkutellaan Karibian-risteilylle, jonka aikana heillä on tilaisuus tavata sarjan yhdysvaltalaisversion voittajia sekä kausilta tuttuja tähtiä.

Matkan aikana opitaan myös niksejä ja reseptejä, joiden avulla osallistujat voivat hioa myös omia kulinaarisia taitojaan. Halukkaat pääsevät myös testaamaan ohjelman haastetehtäviä ja kokeilemaan, millaisia annoksia he saavat aikaan.

3. Kaunotar ja hirviö -risteily

Kaunotar ja hirviö -teemalla järjestään jokiristeily Eurooppaa halkovalla Reinillä. Usean maan läpi vievän matkan varrella on luvassa teeman mukaisia kokkauskursseja, karaokeiltoja sekä totta kai myös elokuvanäytöksiä.

Lisäksi risteilyn aikana on mahdollisuus poiketa ranskalaisessa Riquewihrin kaupungissa, jonka kerrotaan toimineen elokuvan inspiraationa.

4. The Ark -elektroristeily

Musiikkiristeily on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua valita festareiden ja risteilyn väliltä.  Välimerellä järjestettävä The Ark on kolmipäiväinen elektroniselle musiikille omistettu risteily.

Matkan aikana voi kuunnella ohjelmaa seitsemältä lavalta, ja esiintyjäjoukkoon kuuluvat muun muassa DJ Pacha sekä Ministry of Sound. Lisäksi risteilyn aikana on tilaisuus käydä esimerkiksi Ibizalla ja Marseillessa, joissa järjestetään matkalaisille omaa erityisohjelmaa.

5. Heviristeily

Raskaan musiikin ystäviä hemmotellaan metallimusiikille omistetuilla risteilyillä, joita järjestetään niin Karibialla, Välimerellä kuin ihan kotoisasti Itämerelläkin. Metalliristeilyistä tunnetuin on Karibialla järjestettävä nelipäiväinen 70 tons of Metal, jolla esiintyi vuonna 2017 huimat 60 yhtyettä.

>> Haaveiletko risteilymatkasta? Tutustu Rantapallon risteilyhakuun!

Lähde: Lonely Planet
Kuva: Kristina Cruises

Päivitetty: 1.6.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 3,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia