Notice: Trying to get property 'plugins' of non-object in /var/www/www.rantapallo.fi/wp-content/plugins/styles/classes/styles-customize.php on line 150

Playa de las Americas tammikuussa 2019

Vietimme tammikuussa viikon Teneriffalla perheen ja mieheni vanhempien kanssa. Itse ainakin googlailen aina ennen matkaa, ja matkan aikanakin, yhtä jos toista matkaan liittyvää, joten ajattelin kerätä tähän nyt asioita, joihin itse kaipailin vastauksia matkan ollessa ajankohtainen.

Kohteeksemme valikoitui Teneriffalta Playa de las Americas, matkatoimistoksi Tui ja hotelliksi Gran Oasis Resort.

Syy, miksi tämä vaihtoehto, oli ihan puhtaasti raha. Tuilla oli tarjous, jossa lapset pääsivät matkaan hintaan 1€ ja edun sai yhdelle lapselle, kun mukana kaksi aikuista. Otimme mukaan isovanhemmat, niin saatiin toinen muksu heidän varaukselle ja euron hintaan. Hotellille laittelin itse jälkikäteen postia, että isovanhempien varauksella oleva lapsi yöpyy isovanhempien huoneiston sijaan meidän huoneistossa, ja tämä oli heille täysin ok. Huoneistot oli laitettu meille valmiiksi toivomallamme tavalla ja pyynnöstä saatiin melkein vierekkäiset huoneistot.

Playa de las Americas matkakohteena

Olin osittain skeptinen tämän matkakohteen suhteen, koska olin aiemmin vieraillut kohteessa päiväseltään Los Gigantesista käsin ja en erityisemmin innostunut kaupungista. Mielestäni kaupunki oli tylsä ja sieltä puuttuu täysin se paikallisuus. Tämä mielikuva ei erityisemmin korjaantunut matkamme aikana, mutta matkaajat, jotka kaipaavat rantaa, aurinkoa, shoppailumahdollisuuksia ja ravintoloita, niin paikka sopii heille oikein hyvin.

Playa de las Americas levittäytyy laajalle alueelle ja itse viihdyimme lopulta enemmän Los Cristianoksen puolella, josta löytyi myös paikallisasutusta ja enemmän ilmeekkäämpiä rakennuksia ja ravintoloita.

Lasten kanssa kulkeminen onnistuu kaupungissa helposti ja paikoin kävelytiet olivat jopa autoteitä leveämpiä. Lapsille löytyy myös siistejä leikkipaikkoja, yksi mm. reilun kilometrin päästä hotelliltamme C.C. Parque Santiago 6 -ostoskeskuksen pihalta. Kyseisestä ostoskeskuksesta löytyy mm. ravintoloita, jäätelökoju, ruokakauppa ja vaateliikkeitä.

Ostosmahdollisuudet kaupungissa ovat hyvät, meno on leppoista ja rannoilla tilaa (ainakin näin tammikuussa!) Uimassa meressä emme käyneet, mutta illalliselle mennessä kävimme varpain testaamassa meriveden lämpötilaa. Oli virkistävä 🙂

Koska omat odotukseni paikan suhteen eivät olleet alunperinkään korkealla, en myöskään pettynyt paikkaan. Loman tavoitteena olikin lasten viihtyminen, hyvä ruoka, aurinko ja rentoutuminen. En lähtenyt hakemaan kulttuurillisia elämyksiä, joten lomasta tuli oikein onnistunut 🙂

Hotelli Gran Oasis Resort – helmi joutomaan reunamilla

Hotellimme sijaitsi noin parin kilometrin päässä rannasta, josta oli yhtä pitkä matka sekä Americasiin, että Cristianokseen. Koska lomakohteemme ja hotellimme sijaitsi suht lähellä lentokenttää, emme ottaneet matkanjärjestäjän lentokenttäkuljetusta, vaan päätimme katsoa paikan päällä, saisimmeko tilataksia. Ja tilataksejahan löytyi! Matka lentokentältä hotellille kesti noin 15minuuttia ja maksoi noin 50 euroa. Matkaseurueemme (4 aikuista ja 2 lasta) säästi tässä melkein 100e, kun otimme kuljetuksen sijaan taksin.

Tilatakseista vielä sellainen huomio, että näitä oli Americasissa saatavilla lähes joka kulmalla, joten isompikin perhe pääsee liikkumaan kohteessa helposti.

Matka hotellilta rannalle ja keskustaan johti joutomaan läpi tai vierestä, vähän reitistä riippuen, joten nähtävää ei paljoa ollut, mutta kävellen matka taittui nopsaan alamäkeä ja takaisin palasimme aina taksilla. Taksi rannan tietämiltä hotellille maksoi noin 5-6e tippeineen.

Itse hotelliin ihastuimme kertalaakista, jos löytyi jotain valitettavaa, niin ihanan ystävällinen palvelu ja sen laatu korvasi pienet puutteet heittämällä. Hotellihuoneistot olivat kaksikerroksisia; yläkerrassa keittiö, olohuone ja parveke, alakerrassa makuuhuone, kylpyhuone ja toinen terassi. Olohuoneesta löytyi lisävuoteet lapsille ja yläkerran terassi oli kalustettu. Alakerran terassi oli isompi, mutta kalusteet puuttuivat. Käytimmekin tätä lähinnä vain pyyhkeiden kuivatukseen.

Hotellin uima-altaat oli lämmitetty +26 asteisiksi ja altaat olivat oikeasti lämpimät! Siellä kelpasi puljata pitkään, vaikka pilvisemmälläkin säällä.

Parasta hotellissa palvelun lisäksi oli ruoka. Missään – ei edes Suomessa – emme ole nähneet yhtä monipuolista ja maistuvaa aamiaispuffettia. Sieltä löytyi puurot, leivät, murot, munat, pekonit, kasvikset, hedelmät, viher- ja marjasmoothiet, letut, churrokset ym. ja kaiken kruunasi tuoreista appelsiineistä mehua puristava mehukone, sekä kuohuviininurkkaus.

Vinkkinä voin kertoa, että aamiaisen voi saada paikanpäältä edullisemmin kuin matkanjärjestäjän kautta. Itse jätämme usein aamiaisen ottamatta matkanjärjestejän puolesta ja otamme sen vasta paikanpäällä, koska yleensä se ei ole näin ainakaan kalliimpi. Ja tälläkin kertaa normaalihinta oli suurinpiirtein sama kuin TUIn kautta, mutta toisena päivänä saimme tarjouslappusen hotellilta, jonka johdosta päädyimme ottamaan aamiaisen koko loppulomaksi ja säästimme näin lopulta useita kymppejä siitä, mitä olisimme ennakkoon joutuneet maksamaan.

Kahtena iltana lunastimme myös hotellin illallispuffetin ja aamiaistarjoilun lailla tämäkin osoittautui todella hyväksi. Illallispuffetin hinta oli aikuisilta noin 25e/hlö (lapsilta puolet) ja hintaan sisältyi virvokkeet, sisältäen oluet ja viinit. Muksut tykkäsivät erityisesti jäätelöaltaasta kastikevaihtoehtoineen.

Hotellilla on saatavilla all inclusive, mutta näitä emme yleensä harrasta, koska haluamme syödä muuallakin, emmekä halua sitoa itseämme hotellille ruokailun takia.

Hotellille saavuttaessa pyydettiin meiltä myös luottokortin tiedot, jota vastaan saimme hotellipassit. Tällä passilla sai lunastaa illalliset/aamiaiset/välipalat/hoidot ym. hotellin palvelut ja lähtiessä vain maksoimme laskun. Kätevää, kun ei tarvinnut olla koko ajan rahat mukana.

Sää tammikuussa Teneriffalla

Suomen kesä. Päivällä pärjää pääosin kesävaattein, jopa kuuma, jos paistaa porottaa ilman pilviä. Auringon ollessa pilvessä voi tarvita ohutta neuletakkia. Iltaisin pärjäsi hyvin hameessa/legginseissä ja lyhythihaisen päällä oli neuletakki, lisäksi rannalla tuuli sen verran, että kiedoin huivin kaulaani. Lapsilla oli neuleiden päällä vielä kesätakit. Lämpötilat päivisin noin +21 ja öisin +16.

 

Kaikkinensa onnistunut loma! Voin suositella lomakohdetta, jos ei kaipaa nähtävyyksillä kiertelyä, ja hotellia suosittelen ehdottomasti!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply