Vietnam haastaa Kaakkois-Aasian lomajätit leveillä rannoillaan, edullisella hintatasollaan ja trooppisen lämpimällä ilmastollaan. Rantapallon esittelyssä kuusi upeaa rantakohdetta, joissa pääset nauttimaan Vietnamin parhaista maisemista.2017-08-28T09:59:17+02:00
WPDEV!!

Vietnamissa voit kokea aitoa Aasiaa

Vaihteleva Vietnam sopii kohteeksi niin aurinkomatkoille kuin kaupunkilomillekin. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Flickr / Davidlohr Buseo
Mui Ne on suosittu rantakohde Vietnamissa

Vietnamin parhaat rannat – nämä palmuparatiisit on koettava

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Vietnam haastaa Kaakkois-Aasian lomajätit leveillä rannoillaan, edullisella hintatasollaan ja trooppisen lämpimällä ilmastollaan. Rantapallon esittelyssä kuusi upeaa rantakohdetta, joissa pääset nauttimaan Vietnamin parhaista maisemista.

1. Nha Trang

Nha Trangin pitkät rannat lukeutuvat kiistatta Vietnamin parhaisiin. Tämä noin 400 000 asukkaan kaupunki tarjoaa hyvät puitteet lomailuun: alueen ruoka on erinomaista, hotellit tasokkaita ja yöelämääkin löytyy. Nha Trangia verrataan usein Thaimaan Phuketiin. Rannat ovat pitkiä ja yöelämä vilkasta.

Nha Trangin vedet ovat kirkkaat ja lähisaaret sopivat hyvin snorklaukseen, sukellukseen ja muuhun vesiurheiluuun. Tutustu esimerkiksi Hon Mieun ja Hon Mun saariin. Erityisesti Hon Munin meripuisto kuuluu maan parhaisiin snorklaus- ja sukelluspaikkoihin. Paras sukelluskausi on kesä–syyskuussa.

Nha Trangin saariston suurin saari Hon Tre pitää sisällään Vinpearl Resortin, jonne kuljetaan yli kolmekilometrisellä köysiradalla meren ylitse. Myös saaren huvipuisto Vinpearl Land on lapsiperheiden mieleen.

>> Lue Nha Trangin kohdeopas

2. Phu Quoc

Phu Quocin voi luokitella Vietnamin rantakohteista parhaiten kategoriaan ”paratiisisaari”: turkoosia vettä, komeita palmuja, valkoista hiekkaa. Long Beach on saaren matkailukeskittymä, jossa on välillä melko vilkasta, mutta sen ulkopuolelta voi löytää hyvinkin rauhallisia ja vähäväkisiä rantoja.

3. Da Nang

Da Nang on suosittu lomakohde ja noin miljoonan asukkaan kaupunki Vietnamin itärannikolla. China Beachiksi kutsuttu ranta-alue ulottuu kaupungista noin 30 kilometrin matkan etelään. Seudun leveillä, palmujen reunustamilla rannoilla hiekka on pehmeää ja aurinko kuuma, mutta meri ajoittain liian villi uimiseen.

Danangin aluetta on kehitetty määrätietoisesti ja alueen hotellitarjonta on laaja. Ranta-aluella on paljon suuria resort-tyyppisiä hotelleja ja matkailijoiden palveluja: kylpylöitä, golfkenttiä ja ostosmahdollisuuksia. Da Nangissa on helppo yhdistää rantalomailu ja moderni kaupunkielämä. Upea historiallinen Hoi Anin kaupunki sijaitsee vain noin 30 kilometrin päässä.

>> Katso kuvat upeasta Hoi Anista
>> Lue Da Nangin kohdeopas

Kuva: Flickr / Boris GHalonginlahti, Vietnam
Halonginlahti sijaitsee 150 kilometrin päässä Vietnamin pääkaupungista Hanoista. Alueella on kaikkiaan yli tuhat kalkkikivisaarta.

4. Halonginlahti

Halonginlahden yli tuhat kalkkikivisaarta jännittävine luolineen luovat satumaisen maiseman, jota saavutaan ihailemaan kaikkialta maailmasta. Halonginlahti on erittäin suosittu käyntikohde, ja ajoittain turisteja parveilee saarilla suorastaan liiaksi saakka. Paikka on silti kaiken vaivan arvoinen kerran elämässä -kokemus. Halonginlahti on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1994.

Halonginlahdella tärkeintä ovat maisemat. Uiminen täällä jakaa mielipiteitä: osalla seudun rannoista veteen pulahtaminen on helppoa ja turvallista, mutta jos veteen lähdetään veneestä, saattavat merivirrat tai vilkas veneliikenne yllättää ja aiheuttaa riskejä. Toimi siis aina tilanteen mukaan ja veneretkillä noudata paikallisten ohjeita.

>> Yli tuhat merestä nousevaa kivistä saarta – Halonginlahti on nähtävä

5. Mui Ne

Mui Ne on Ho Chi Minh Cityn eli Saigonin lähellä sijaitsevan Phan Tietin rantakohde ja Vietnamin suosituin paikka leija- ja purjelautailijoiden keskuudessa. Tuuliolosuhteet ovat näihin lajeihin parhaimmillaan marras- ja huhtikuun välisellä kaudella.

6. Con Dao

Syrjäinen Con Dao toimi Vietnamin sodan aikana pahamaineisena vankileirinä. Paikka on vielä toistaiseksi hiljainen ja vähemmän tunnettu, mutta kohde kiehtoo erikoisuutta etsiviä matkailijoita. Pieni saariryhmä sijaitsee Vietnamin etelärannikon edustalla. Paikka sopii hyvin sukellukseen, sillä vesi on kirkasta ja vedenalainen elämä vilkasta.

>> Lue lisää vinkkejä Vietnamiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Flickr / Davidlohr Buseo ja Boris G

Päivitetty: 28.8.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,83 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia