Millaisia virheitä matkailijat tekevät Thaimaassa passien, viisumien ja oleskeluaikojen kanssa? 2019-01-15T09:46:08+02:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Älä mokaa Thaimaan viisumin tai oleskeluaikojen kanssa

Varo näitä, kun lähdet Thaimaahan – 9 yleistä viisumimokaa, joihin on helppo langeta

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Millaisia virheitä matkailijat tekevät Thaimaassa passien, viisumien ja oleskeluaikojen kanssa?

1. Myönnetyn oleskeluajan ylittäminen

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia tavalliselle parin viikon lomalle Thaimaassa. Saat lomailla Thaimaassa ilman viisumia joko 30 tai 15 päivää maahantulotavasta riippuen.

Kun saavut Thaimaahan kansainvälisellä lennolla, myönnetään rajalla automaattisesti 30 päivän oleskelu Thaimaassa. Jos taas saavut maateitse ylittämällä rajan esimerkiksi Malesiasta tai Kambodžasta, saat viettää Thaimaassa 15 päivää. Tarkista aina passiisi lyödyn leiman päivämäärä.

Sallitun oleskeluajan ylittävä matkailija joutuu maksamaan sakot maasta poistuessaan. Tällä hetkellä taksa on 500 bahtia eli noin 14 euroa jokaista ylimääräistä päivää kohden.

2. Muista tarkistaa passin voimassaolo

Lyhyiden viisumivapaiden lomien takia Thaimaahan on helppo lähteä äkkilähdöllä vaikka päivän varoitusajalla. Älä kuitenkaan kompastu helppoon passimokaan: Thaimaahan matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta.

Kuva: ShutterstockLyhyt loma Thaimaassa onnistuu ilman viisumia
Selvitä ennen matkaa tarvitsetko Thaimaan-lomallesi viisumin.

3. Paluulippu ei ole vapaaehtoinen

Passin lisäksi Thaimaan-matkailijan toinen vähimmäisvaatimus on paluulippu. Lipun ei tarvitse olla samaan kohteeseen, mistä aloitit matkasi, mutta sinun tulee todistaa aikeesi poistua Thaimaasta määräajan sisällä. Lippua saatetaan kysyä jo lentokentällä tai Thaimaassa maahantulon yhteydessä.

Jos matkustat Thaimaahan menolipulla ja suunnittelet reissaavasi pidempään Aasiassa, on sinun hankittava lentolippu Thaimaasta toiseen maahan. Paikallisten halpalentoyhtiöiden liput ovat edullisia, joten halvimman lipun voi ostaa vaikka suunnitelmat olisivatkin vielä auki.

4. Kuinka monta maahantuloa viisumiin sisältyy?

Thaimaassa pidempään yhtäjaksoisesti oleskelevien tulee hakea turistiviisumia ennen matkaa. Thaimaan Suomen-suurlähetystö myöntää kahdenlaisia turistiviisumeita, joihin kuuluu joko yksi tai useampi maahantulo. Viisumit ovat voimassa 60 päivää – mahdollisella 30 päivän lisäajalla – tai kuusi kuukautta.

Kuva: IstockphotoYleiset viisumimokat Thaimaassa
Thaimaahan myönnetään erilaisia viisumeita. Mieti etukäteen, kuinka monta maahantuloa tarvitset.

Mieti etukäteen, haluatko poistua reissun aikana Thaimaasta vai aiotko pysytellä maassa. Yhden maahantulon viisumi lakkaa olemasta voimassa, jos matkustat välillä esimerkiksi johonkin toiseen Kaakkois-Aasian maahan.

5. Hankitko oikean viisumin?

Jos pääasiallinen tarkoituksesi Thaimaan-matkaan ei ole lomailu, selvitä millaisen viisumin tarvitset. Thaimaahan myönnetään oleskeluviisumeja esimerkiksi opiskelua tai työntekoa varten. 50 vuotta täyttäneet eläkeläiset voivat hakea Thaimaahan eläkeläisviisumia.

Hanki ajoissa viisumia varten tarvittavat dokumentit ja pidä huolta siitä, että sinulla on lupa tehdä sitä, mitä olet Thaimaahan menossa tekemään.

6. Älä kadota lähtökorttia

Saavuitko Thaimaahan kunnialla? Älä anna tarkkaavaisuutesi herpaantua maahantulotarkastuksen jälkeen, vaan talleta täytetystä maahantulokortista irrotettu lähtökortti passin väliin. Lapussa on englanninkielinen teksti departure card, ja se oikeuttaa maasta poistumiseen. Tarvitset tämän dokumentin lähtiessäsi Thaimaasta.

Kuva: Inka KhanjiÄlä kadota lähtökorttia Thaimaassa
Thaimaan maahantulokortista matkailijalle jäävä osa tulee säilyttää paluumatkaa varten.

7. Viisumireissuille voi tulla stoppi

Moni reissaaja on tottunut pidentämään oleskeluaan Thaimaassa niin kutsutun visa run -menetelmän avulla. Tämä tarkoittaa maasta poistumista säännöllisin väliajoin, jotta passiin saadaan taas uusi leima. Nopeimmillaan reissaajat käyvät vain kääntymässä esimerkiksi Malesian puolella.

Viisumireissut eivät ole laittomia, mutta Thaimaassa on kyllä yritetty kitkeä niitä – viimeksi esimerkiksi lyhentämällä maa- ja meriteitse rajan ylittävien oleskeluaikaa 15 päivään. Syynä on halu torjua Thaimaassa työskentelyä ilman viisumia ja työlupaa.

Kannattaa huomioida, että maahantulovirkailija voi koska tahansa laittaa viisuminhakureissuille stopin mikäli rajalla huomataan pitkittynyt kaava maahan palaamisesta.

8. Pahin mokailija voi saada porttikiellon

Thaimaan viisumisäädöksiin ja viisumivapaisiin oleskeluaikoihin kannattaa suhtautua vakavasti. Viisumin ylittämisestä muutamalla päivällä selviää helposti sakoilla, mutta jos aikarajat paukkuvat poikkeuksellisen pitkään tai usein, ei asiaa välttämättä enää ohiteta olankohautuksella.

Virallisten sääntöjen mukaan vähintään 90 päivällä oleskeluaikansa ylittänyt matkailija voi saada maahantulokiellon Thaimaahan.

9. Älä unohda tarkistaa ajankohtaisia sääntöjä

Thaimaan maahantulosäännöt tunnetaan ailahtelevaisuudestaan ja nopeista muutoksista. Älä luota lähivuosien tai edes -kuukausien takaiseen tietoon, vaan tarkista aina ajankohtaiset säännöt ennen matkaa.

Lue myös: Ensikertalaisen Thaimaa – 10 vinkkiä ensimmäiselle matkalle

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto, Inka Khanji

Päivitetty: 15.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 2,13 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

9 kommenttia

Melkeimpä kaikki väärin… kannattaa varmaan tarkastaa tiedot. Departude card:n virallinen ohje on, että pidä tallessa, mutta jos menee hukkaan niin ei aiheuta mitään ongelmaa. Yhden päivän ylitys ei ainakaan ennen ole aiheuttanut sakkoja, eikä aina edes merkintää passiin… Kaikkeen pätee oikeastaan miten käyttäydyt tilanteessa, ”pienistä rikkeistä” selviää yleensä hyvällä ja ystävällisellä käytöksellä ja isommista rahalla tiettyyn pisteeseen

Maastapoistumiskortin saat vaikka lentokentältä lentoyhtiön lähtöselvityksestä. Ei todellakaan tarvitse hakea mitään leimoja ja odotella.
Täyttämiseen menee minuutti. Itselle kävi näin ja panikoin asian vuoksi ja tuhlasin ohjeen vuoksi yhden lomapäivän, muutenkin lyhyestä lomasta. Lentokentällä virkailija nauroi tyhmyyttäni ja kertoi, että he jakaa vuosittain satoja kortteja lähtöselvityksestä. 2000- luvulla on tietokoneet. Tarkkuutta ohjeistuksiin!

Kohde 7. Viisumireissulle stoppi. Kirjoituksessa oleellinen virhe!!! Kannattaa korjata väärinkäsitysten välttämiseksi. Niin lento, maa ja meriteitse passiin lisäaikaleimaa hakeva saa 30 vrk lisää oleskeluaikaa Thaimaahan palatessaa.

Lainaus: ” 50 vuotta täyttäneet eläkeläiset voivat hakea Thaimaahan eläkeläisviisumia.”
50 vuotta täyttäneet ELÄKELÄISET..?
Meniköhän se nyt ihan näin?
Olen käsittänyt asian toisin, mutta voin olla väärässä. Voisiko joku varmistaa, kiitos..!

Ei tietenkään tarvitse olla eläkkeellä kun hakee ns.eläkelläis viisumia.Silloin vaaditaan näyttämään miten rahoittaa toimeentulonsa maassa.Se asia on todistettava pankin saldotodistuksella joka on lekalisoitava Maistraatissa,tai muulla vastaavalla toimeentulotodistuksella.Kysynys on gategoria O-A viisumista.Avioliitto viisumin pysyvään oleskeluun vaatimukset on jotenkin samanlaiset.Vaatimus toimeentulosta maassa.

On melko vanhaa tietoa. Maarajalta on jo muutaman vuoden saanut 30pv oleskelu aikaa. 2 Kertaa kalenterivuodessa

Miksi te julkaisetta jo vuosia vanhoja viisumiohjeita ja -aikoja? Mitä lukijat hyötyvät niistä? Nuo lähes kaikki asiat ovat muuttuneet jo viime vuonna.