Espanjassa Costa Blancalla sijaitseva Calpe on omintakeisen näköinen rantakohde, jonka horisonttia hallitsee korkea kalliomuodostelma. Lue viisi syytä matkustaa juuri Calpeen!2019-01-10T13:58:04+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Calpe, Espanja

Etsitkö edullista lomakohdetta Espanjassa? Viisi syytä matkustaa Costa Blancan Calpeen

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Espanjassa Costa Blancalla sijaitseva Calpe on omintakeisen näköinen rantakohde, jonka horisonttia hallitsee korkea kalliomuodostelma. Lue viisi syytä matkustaa Calpeen!

1. Edulliset äkkilähdöt ja lennot

Espanjan Costa Blancalla sijaitseva Calpe on rantalomakohde, joka nousee tasaisesti halvimpiin äkkilähtötarjouksiin. Halvimmillaan loman Calpessa saa viikoksi jopa alle 200 eurolla.

Calpeen pääsee edullisesti myös omatoimisesti, sillä Suomesta lennetään edullisia lentoja Alicanteen. Calpe sijaitsee 76 kilometrin päässä Alicanten lentokentästä, ja sinne pääsee Alicantesta muun muassa bussilla.

Calpe on hyvä päiväretkikohde myös kaupunkilomalla Alicanteen, sillä siellä voi viettää kokonaisen rantapäivän. Myös Benidorm on lyhyen matkan päässä.

2. Valitse suosikkisi 14 rannasta

Calpessa on 13 kilometriä rantaviivaa ja 14 rantaa, joista voi valita sopivan rannan auringonpalvontaan. Aurinko paistaa Calpessa 3 180 tuntia vuodessa, ja pilvisiä päiviä on vuoden aikana keskimäärin 44.

Calpen kaupungin tunnusmerkkiä, niemen kärjessä sijaitseva kalliomuodostelmaa Peñon Ifachia, ympäröivät rannat molemmilta puolilta.

Esimerkiksi Playa Arenal sijaitsee kallion eteläpuolella ja sopii rantalomakohteeksi erityisesti niille, jotka haluavat rantalomailun ohella tutustua helposti läheiseen vanhaankaupunkiin. Lomakauden aikana rannalla on henkilökuntaa auttamaan myös liikuntarajoitteisten matkailijoiden uimista, mikä tekee Playa Arenalista hyvän esteettömän uimarannan.

Kuva: ShutterstockPlaya la Fossan ranta Calpessa
Playa Levante eli toiselta nimeltään Playa la Fossa sijaitsee Calpen kallioniemen pohjoispuolella.

Kalliomuodostelman eteläpuolella sijaitsee Playa Levanten ranta, joka tunnetaan myös Playa la Fossana. Playa Levante on suosituin rantalomakohde, jossa on hyvät palvelut ja erityisesti lomakauden aikana paljon rantalomailijoita.

3. Vieraile vanhassakaupungissa

Koska Calpen kalliomuodostelma Peñon Ifach on ollut tärkeä tarkkailupaikka, paikan historia on kiinnostava. Calpe on kuulunut niin roomalaisille, iberialaisille kuin foonilaisillekin.

Merkkinä kaupungin värikkäästä on Calpen vanhakaupunki, joka on myös kirjaimellisesti värikäs paikka: talojen seinissä ei ole säästelty värikkäitä maaleja. Alueella voi nähdä myös espanjan lipun värein maalattuja portaita, seiniin kiinnitettyjä tunnelmallisia lyhtyjä ja vanhanajan tunnelmaa.

Vanhaakaupunkia ympäröivät kaupunginmuurit, jotka rakennettiin 1400-luvulla merirosvoja vastaan. Calpessa on roomalaisia kylpylöitä, 1400-luvulla rakennettu kirkko ja muita historiallisia nähtävyyksiä, joihin pääsee tutustumaan rantalomailun ohella.

4. Luonto

Peñon Ifach -kallio tekee Calpen rannoista omaleimaisia, ja 332 metriä korkealle huipulle voi myös kiivetä. Huipulle johtavan luontopolun kulkeminen vie kokonaisuudessaan noin kaksi ja puoli tuntia ja on jyrkkien rinteiden vuoksi vaativa kävelyreitti. Kiipeäminen kuitenkin palkitsee, sillä kukkulalta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja merelle.

Kuva: ShutterstockCalpe, Espanja
Calpella on 13 kilometriä rantaviivaa, ja lähes joka suunnasta kuvaan saa Peñon Ifach -kallion.

Jos kaipaa kävelyä tasaisemmalla luontoreitillä, voi tehdä retken Parque Natural les Salinesiin, joka sijaitsee Peñon Ifachin takana. Les Salines -järvi kuhisee erilaisia vesilintuja, ja paikalla voi bongata jopa flamingon.

5. Syö kalaa

Merenrantakaupunkina Calpe on tunnettu maittavista kalaruoistaan. Llauna de Calp ja arròs del senyoret ovat kaupungin kaksi perinteistä ruokalajia, joita Calpeen matkustavan kannattaa ehdottomasti maistaa. Monista ravintoloista saa myös perinteisiä espanjalaisia herkkuja, kuten paellaa ja tapaksia.

Parhaat sijainnit ruokailuun ovat Plaza de Constituciónin ja pääkatu Avenida de Gabriel Mirón luona. Myös satamasta kannattaa etsiä viihtyisiä kalaravintoloita.

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 10.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia