WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Puerto de la Cruz, Espanja

Teneriffan vanhin matkakohde on aivan erilainen kuin etelän lomakeskukset – 5 vinkkiä Puerto de la Cruziin

array(5) { [0]=> array(2) { [0]=> string(743) "Puerto de la Cruz, Espanja" [1]=> string(662) "Päiväretket Puerto de la Cruzista" } [1]=> array(2) { [0]=> string(105) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2018/12/espanja-teneriffa-puerto-de-la-cruz-editorial-ss.jpg" [1]=> string(87) "https://www.rantapallo.fi/wp-content/uploads/2018/12/espanja-teneriffa-la-laguna-ss.jpg" } [2]=> array(2) { [0]=> string(4) "1220" [1]=> string(4) "1220" } [3]=> array(2) { [0]=> string(3) "800" [1]=> string(3) "800" } [4]=> array(2) { [0]=> string(6) "726646" [1]=> string(6) "726593" } }

Pohjoisen Puerto de la Cruz ei kalpene Etelä-Teneriffan vilkkaiden lomakeskusten rinnalla.

1. Uutta ja vanhaa vihreässä Puerto de la Cruzissa

Tänä päivänä Teneriffan tunnetuimpia kohteita ovat saaren eteläosassa sijaitsevat lomakeskukset Playa de las Américas, Los Cristianos ja Adeje. Tiesitkö, että saaren ensimmäinen turistikohde oli kuitenkin pohjoisen Puerto de la Cruz, jonne tehdään pakettimatkoja myös Suomesta?

Satamakaupunkina aikoinaan tunnetuksi tullut Puerto de la Cruz sijaitsee Teneriffan pohjoisrannikolla, jossa etelän kuivat kukkulat muuttuvat vihreäksi Orotavan laaksoksi. Kaupunkiin matkustettiin jo 1800-luvulta lähtien, kun taas etelän lomakohteet ovat vielä uudenkarheita hotelleineen ja ostoskeskuksineen.

Tutustumisen kaupunkiin voi aloittaa esimerkiksi keskustasta Plaza del Charcon perinteiseltä aukiolta. Modernimpaa Puerto de la Cruzia edustaa kaupunkiin ilmestynyt katutaide. Puerto Street Art -nimellä tunnettu kokoelma seinämaalauksia on helppo kiertää jalkaisin – saatavilla on myös paikan päälle ohjaavia taidekarttoja.

2. Rannalle vai altaalle?

Puerto de la Cruzin rannat ovat tummahiekkaisia. Ilmasto on pohjoisessa hieman etelää viileämpi, mutta myös täällä on helppo viettää rantalomaa. Kaupungin paras ranta on nimeltään Playa Jardín.

Hyvä vaihtoehto rannalle on kaupungin komea merivesiallas Lago Martiánez, joka on avoinna kaikille pientä pääsymaksua vastaan. Jos olet joskus vieraillut Lanzaroten saarella, saatat tunnistaa allaskompleksista sen suunnittelijan César Manriquen tyylin. Manrique on suurelta osin vastuussa Lanzaroten ilmeestä.

Kuva: ShutterstockPuerto de la Cruz, Espanja
Puerto de la Cruzin kaduilla riittää vilinää.

Useammasta eri altaasta koostuvan uimapaikan pääallas on niin iso, että siitä puhutaankin ”järvenä”,lago. Allasalue sopii koko perheelle.

3. Kasvitieteellinen puutarha

Puerto de la Cruzista löytyy yksi Teneriffan parhaista puutarhoista. Kasvitieteellisellä puutarhalla on hauska tarina: vuonna 1788 Espanjan kuningas Kaarle III halusi eksoottisia eteläamerikkalaisia kasveja Madridissa sijaitsevan linnansa puutarhaan. Kasvien tuli kuitenkin sopeutua erilaiseen ilmastoon asteittain, minkä takia ne sijoitettiin ensin Teneriffalle.

Kävi ilmi, että kasvit kukoistivat Kanariansaarten ilmastossa, mutta eivät sopeutuneet Madridin oloihin. Puutarha jäi paikoilleen Puerto de la Cruziin. Paikan alkuperäinen nimi Jardín de aclimatación de La Orotava viittaa edelleen sen perustustarkoitukseen eli lajien sopeuttamiseen.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Puerto de la Cruzin yläkaupungiksi kutsutussa La Pazissa.

4. Abacon kartano

Haluatko nähdä miten vanhassa kanarialaisessa herraskartanossa on aikoinaan eletty? Puerto de la Cruzin ja La Orotavan rajalla sijaitseva Abacon kartano on sekoitus museota ja ravintolaa. Kartanoon voi halutessaan poiketa pelkästään nauttimaan drinkin.

Kartanossa järjestetään myös flamencoesityksiä, mutta paikan parasta antia on entisöityyn rakennukseen ja sen sisäpihalla sijaitsevaan puutarhaan tutustuminen. Tyypillistä kanarialaista arkkitehtuuria edustava Abaco on rakennettu 1600-luvulla.

5. Houkuttelevia lähikohteita

Puerto de la Cruzista käsin kannattaa tehdä ainakin yksi päiväretki lomakohteen ulkopuolelle. Pohjoisen muut isommat kaupungit ovat saaren pääkaupunki Santa Cruz sekä yliopistokaupunki La Laguna, jonka historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Molempiin on hyvät yhteydet.

Kuva: ShutterstockPäiväretket Puerto de la Cruzista
Puerto de la Cruz sijaitsee ihanteellisella paikalla tutkimusretkiä varten. Kuvassa La Lagunan historiallinen kaupunki.

Monet Teneriffan viehättävimmistä pikkukylistä sijaitsevat lähellä Puerto de la Cruzia. Kokeile esimerkiksi La Orotavaa, Garachicoa tai Icod de los Vinosia. Teiden kansallispuisto tulivuorineen on niin ikään huippusuosittu päiväretki.

Jos haluat vertailla Teneriffan pohjois- ja eteläosan eroja, suuntaa alas etelän lomakohteisiin. Kierroksella voi poiketa esimerkiksi El Medanossa, Los Cristianosissa, Playa de las Américasissa sekä Adejessa.

Lue myös: Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 18.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia