Vaaleakallioinen Vlychadan hiekkaranta on rauhallinen rantakohde matkailijalle, joka etsii erilaista auringonottopaikkaa.2019-04-25T10:28:21+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Santorini, Kreikka

Santorinin valkokallioinen ranta houkuttelee kiipeilijöitä ja hääkuvaajia – tältä näyttää jylhä Vlychada

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Vaaleakallioinen Vlychadan hiekkaranta on rauhallinen rantakohde matkailijalle, joka etsii erilaista auringonottopaikkaa.

Rantapäivä veistoksellisten kallioiden suojassa

Kreikka ei tuota pettymystä matkailijalle, joka etsii erikoisia paikkoja rantapäivän viettoon. Suositulla Santorinin saarella yksi suosikeista on Vlychadan ranta, jota ympäröivät vehnänvaaleat kalliot. Kuten Miloksen Sarakinikon ranta, myös Vlychada näyttää siltä, kuin sen maisema olisi suoraan kuun pinnalta.

Santorinin eteläkärjessä sijaitsevaa Vlychadaa kutsutaan osuvasti Moon Beachiksi sen kuunsirppimäisen muodon perusteella. Se tunnetaan usein myös White Beachina eli valkoisena rantana, vaikka rannan hiekka on tummanharmaata ja kivikkoista kuten monilla muillakin Santorinin rannoilla.

Valkoisuutensa ranta saa jylhistä kallioista. Näyttävät kivimuodostelmat ovat syntyneet tulen, ilman ja veden muokkaamina. Tuliperäinen maasto, rannikolla puhaltavat tuulet ja meren aallokko ovat hioneet rannan niin erikoiseksi, ettei edes luovin kuvanveistäjä olisi kyennyt samanlaiseen taideteokseen. Rannan rosoiset kalliot ovat rantalomailijoiden lisäksi kiipeilijöiden ja hääkuvaajien suosiossa.

Vlychadan ranta on syrjäisempi ja rauhallisempi kuin Santorinin ykkösrannat, ja sinne matkustaa kätevästi omalla vuokra-autolla. Läheisessä Vlychadan kylässä voi auringonlaskun aikaan katsoa kalastajaveneiden paluuta meriltä ja illallistaa paikallisessa tavernassa.

>> Lue myös: Kannattaako Santorinille matkustaa rantalomalle? Tällaisia ovat luksussaaren 5 parasta rantaa

Katso matkailijoiden kuvat valkoiselta rannalta!

Käyttäjän @santorinipro jakama julkaisu

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Päivitetty: 25.4.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia