Kroatian suosittu matkailukaupunki Split on täynnä historiaa, mutta se sopii mainiosti tukikohdaksi myös rantaelämää kaipaaville lomailijoille. Katso, mitkä ovat Splitin alueen parhaat rantakohteet!2017-07-23T21:44:27+03:00
WPDEV!!

Kroatian Split sykkii elämää

Rantakaupunki Split on historiallinen kohde, jossa voi viettää rentoa kaupunkilomaa tai nauttia kuumista kesäpäivistä Adrianmeren rannalla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Inka Khanji
Splitin parhaat rannat

Splitin parhaat rantakohteet – koe nämä paikat lomallasi

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Kroatian suosittu matkailukaupunki Split on täynnä historiaa, mutta se sopii mainiosti tukikohdaksi myös rantaelämää kaipaaville lomailijoille. Katso, mitkä ovat Splitin alueen parhaat rantakohteet!

Kastela

Noin 20 kilometrin päässä Splitistä sijaitseva Kastelan rantakaupunki koostuu tosiasiassa seitsemästä eri rantakaupungista. Alue on loistava rantakohde, sillä se se tarjoaa rantoja 17 kilometrin matkalta.

Parhaat rannat sijaitsevat Kastelan länsiosissa. Vieraile ainakin Divuljen kivirannalla, mikä on suosittu erityisesti lapsiperheiden keskuudessa, sillä rannalla on aurinkotuoleja ja matala vesi, joten se on turvallinen myös perheen pienimmille. Myös Bile-ranta on suosittu uintipaikka, ja sitä kehutaan Kastelan kauneimmaksi rannaksi. Noin 600 metrin mittaisella rannalla on pari baaria, mutta nimestään huolimatta Bile-ranta on kuitenkin melko rauhallinen kohde.

Podstrana

Aivan Splitin ulkopuolella, noin kymmenen kilometrin päässä sijaitseva Podstrana on viiden pienen rantakylän muodostama kaupunki. Podstranasta on viime vuosina kasvanut luksustason lomakohde, ja se on myös Splitissä asuvien suosiossa.

Noin kuuden kilometrin mittainen rannikko tarjoaa useita kauniita rantoja. Ranta-alueella on runsaasti hotelleja, joten majapaikan löytäminen aivan rannan tuntumasta on hyvin helppoa.

Podstranan kaunein ranta sijaitsee aivan Le Meridien Lav -hotellin edustalla, mutta ranta on avoin myös muille kuin hotellin asukkaille. Uima-altaan ja aurinkotuolien käytöstä peritään kuitenkin erillinen maksu muilta kuin hotellin asiakkailta. Ranta on suosittu uimapaikka, missä voi kokeilla myös lukuisia vesiurheilulajeja.

Jesenice

Jos etsit pientä ja tunnelmallista rantakaupunkia lähellä Splitiä, on Jesenice hyvä valinta. Noin 15 kilometrin päässä Splitin keskustasta sijaitseva pieni Jesenice on tunnettu juuri kauniista ja rauhallisista rannoistaan.

Rannat ovat hiekkarantojen sijaan Kroatialle hyvin tyypillisiä kivirantoja. Hiekkarantoja kaipaavien matkailijoiden kannattaa suunnata lähistöllä sijaitsevaan Duceen, jonka hiekkarannat ovat hyvin suosittuja.

Makarska

Makarskan suosittu satama- ja rantakaupunki sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Splitistä ja on mainio päiväretki kohde. Tunnelmallinen rantapromenadi ja vuoriston sekä rannan välissä sijaitseva keskusta on viehättävä näky.

Kuva: Inka KhanjiSplitin parhaat rannat
Makarskan rantamaisemaa hallitsee taustalla kohoava Biokovo-vuoristo.

Lyhyen kävelymatkan päässä keskustassa sijaitsevasta satamasta sijaitseva uimaranta on muiden alueen rantojen tavoin kiviranta, mutta erityisesti kesäkuukausina hyvin suosittu uintikohde. Oman säväyksensä rannalle antaa taustalla kohoava Biokovo-vuoristo.

Brela

Hieman kauempana Splitistä, noin 50 kilometrin päässä sijaitseva Brela on pieni kaupunki aivan Adrianmeren rannalla. Makarskan rantakaupungin vieressä sijaitseva Brela on alueen tärkeimpiä rantapaikkoja ja on erityisesti paikallisten suosiossa.

Noin kuuden kilometrin mittaisen rannan varrella sijaitseva Brela tarjoaa matkailijalla kauniita kivirantoja, tiheitä mäntymetsiä, kirkkaan meriveden ja kauniit auringonlaskut. Rannan tuntumassa sijaitsevalla kävelykadulla on baareja ja kahviloita, ja Brelassa on myös runsaasti majapaikkoja, joten siellä voi myös yöpyä.

Brelan paras ranta on noin 300 metrin päässä keskustasta sijaitseva Punta Ratan ranta.

>> Lue lisää vinkkejä Splitiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 23.7.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia