Keskellä Intian valtamerta sijaitseva Sri Lankan saarivaltio tarjoaa eksotiikkaa, kauniita rantoja ja upeita maisemia. Lue viisi syytä valita tulevan talven matkakohteeksi kiehtova Sri Lanka!2018-10-29T11:45:43+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Sri Lanka

Onko tässä uusi suosikkikohteesi? Lue viisi syytä matkustaa Sri Lankalle

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Keskellä Intian valtamerta sijaitseva Sri Lankan saarivaltio tarjoaa eksotiikkaa, kauniita rantoja ja upeita maisemia. Lue viisi syytä valita tulevan talven matkakohteeksi kiehtova Sri Lanka!

1. Eksotiikka

Aivan Intian eteläkärjen edustalla sijaitseva Sri Lankan saarivaltio on kohde, missä riittää elämyksiä suomalaismatkailijalle.

Näyttävien buddhalaistemppeleiden täyttämä maa tarjoaa eksotiikkaa niin paikallisten tapojen kuin ruokakulttuurinkin osalta, ja matkailijankin tulee kunnioittaa paikallisia tapoja. Esimerkiksi julkiset hellyydenosoitukset eivät kuulu srilankalaisten tapoihin, ja niitä kannattaa välttää. Suurimmat uskonnot Sri Lankassa ovat buddhalaisuus ja hindulaisuus, mikä näkyy selvästi.

Kuva: ShutterstockSri Lanka
Paikalliset kalastajat kiinnittävät matkailijan huomion Sri Lankassa.

Paikallisruoka on hyvin mausteista, mihin kannattaa varautua srilankalaisissa ravintoloissa vieraillessa. Maan perinneruoka curryriisi on erinomainen esimerkki: kookosmaitoon tehty ruoka on todella tulista. Paikalliset syövät usein vain oikean käden sormenpäitä käyttäen, mutta saatavilla on myös länsimaalaisille matkailijoille tuttuja ruokailuvälineitä.

Eksotiikkaa löytyy Sri Lankalla kaikkialta. Maisemat ovat palmujen täyttämät, valtameren ympäröimällä saarella meri on vahvasti läsnä ja näkymiin tuovat vaihtelua vuoret.

2. Lämmin ilmasto

Sri Lankan sijainti aivan päiväntasaajan yläpuolella takaa lämmintä vuoden ympäri. Paras aika matkustaa on sateisimpien kuukausien ulkopuolella, joko keskikesällä tai sydäntalvella, sillä vähiten sateita on kesä–syyskuussa ja joulu–maaliskuussa.

Vuorokauden keskilämpötila on hellelukemien yläpuolella koko vuoden, eli Sri Lanka on erinomainen kohde paeta kotimaan pakkasia tai sadesäätä.

Kuva: ShutterstockSri Lanka
Tunnelmalliset autiot rannat tarjoavat yksityisyyttä, josta voi monessa matkailumaassa vain haaveilla.

Sateisina kuukausina maassa on hyvin kuuma, ja 30 astetta voi korkeaan ilmankosteuteen yhdistettynä tuntua jopa 45 asteelta. Jos siis haluat nauttia Sri Lankan -lomasta, ota saaren lämpimästä ilmastosta kaikki irti sateisimpien kuukausien ulkopuolella.

3. Edullinen hintataso

Sri Lanka on hyvin edullinen matkakohde, mistä syystä se on monien budjettimatkailijoiden suosiossa. Matkabudjetista suurimman siivun vievät lennot, mutta Sri Lankaan pääsee nykyisin jo melko edullisesti: halvimmillaan lennot Helsingistä maksavat noin 500 euroa.

Majoitus Sri Lankassa on edullista, sillä hyvätasoisen kahden hengen huoneen saa ympäri maata noin 30 eurolla. Hotellien lisäksi maassa on tarjolla myös rutkasti kotimajoitusta.

Jos olet valmis maistamaan paikallisia makuja, eivät ruokailut vie lomabudjetista suurta lohkoa. Katukojussa tai paikallisessa ravintolassa ateriointi maksaa noin euron henkeä kohden, vesipullon saa noin 25 sentillä ja paikallinen olut maksaa alle kaksi euroa.

Maan oma valuutta on Sri Lankan rupia, joita voi vaihtaa halutessaan jo Suomen rahanvaihtopisteissä.

4. Näyttävät maisemat

Silmänkantamattomiin siintävä merinäkymä, tiheä ja vehreä palmumetsä sekä komeat vuoristot kuuluvat kaikki Sri Lankan maisemakirjoon. Jo lyhyen loman aikana on helppo kokea monenlaista, vaikka välimatkojen taittaminen onkin Sri Lankassa oma ohjelmanumeronsa. Varaudu unohtumattomiin junareitteihin ja ikkunoista viliseviin maisemiin!

Kuva: ShutterstockSri Lanka
Leijonavuori on Sri Lankan tunnetuimpia luontokohteita.

Suosituimpia matkakohteita ovat muun muassa maan pääkaupunki Colombo, rantakohde Hikkaduwa sekä sisämaan vuoristoalueet. Vehreintä on rannikon sijaan juurikin sisämaassa, missä on mahdollista nähdä teeviljelmiä, vesiputouksia ja sademetsiä.

Unohtumattomimpien luontoelämysten joukkoon lukeutuvat muun muassa auringonnousun seuraaminen Sri Lankan keskiosassa sijaitsevalta Adam’s Peak -huipulta sekä nousu maailmankuulun Leijonavuoren eli Sigiriyan huipulle.

5. Ihanat rannat

Saarivaltiossa pääsee tietysti nauttimaan myös rantaelämästä, sillä Sri Lankalla on rantaviivaa yhteensä 1 600 kilometrin mitalta. Ranta-aktiviteetit ovat lähes rajattomat, sillä perinteisen auringonpalvonnan lisäksi Sri Lankalla on tarjolla rutkasti vesiurheilulajeja: kokeile esimerkiksi vesihiihtoa, snorklausta, kajakointia tai sukellusta.

Rantamaisema ei ole kaukana postikortista, sillä vaaleita hiekkarantoja reunustavat tuuheat palmumetsät. Suosituimpia rantakohteita ovat muun muassa maan eteläosissa sijaitsevat Mirissan, Bentotan, Beruwalan ja Tangallan rannat, joiden palvelutarjonta yltää myös länsimaalaisten matkailijoiden vaatimalle tasolle. Jos kaipaat koskematonta rantaa, suuntaa itärannikolle.

Rannikolla kannattaa olla valppaana auringonnousun ja -laskun sekä keskipäivän aikaan, jolloin rantavesissä voi nähdä hämmentävän näyn: paikalliset kalastajat tositoimissa rantahiekkaan pystytettyjen tolppien päällä istuen. Toisen maailmansodan jälkeen syntynyt perinne on voimissaan erityisesti Sri Lankan eteläosissa, ja on paikalliskulttuuria parhaimmillaan.

>> Lue lisää vinkkejä Sri Lankalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 29.10.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia