Balilta löytyy rantakohteita niin paratiisimaisemia, rauhallista rentoutumista kuin vesiurheilumahdollisuuksia kaipaaville lomailijoille. Löydä juuri sinulle sopiva rantakohde suositulta saarelta!2018-08-22T08:40:47+03:00
WPDEV!!

Eksoottinen Bali lumoaa kävijät

Indonesian suosituimpiin lomakohteisiin kuuluva Bali on loistava kohde rentouttavalle matkalle. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Shutterstock
Bali, Indonesia

Nauti rantalomasta Balilla – esittelyssä viisi kohdetta rantapäivän viettoon

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Balilta löytyy rantakohteita niin paratiisimaisemia, rauhallista rentoutumista kuin vesiurheilumahdollisuuksia kaipaaville lomailijoille. Löydä juuri sinulle sopiva rantakohde suositulta saarelta!

Sanur

Kilometrien pituinen Sanurin hiekkaranta on rento kohde viettää rantapäivää Balilla, ja sinne kannattaa paeta esimerkiksi vilkkaan Kuta Beachin hälinää. Rauhallisuudesta huolimatta rannan tuntumasta löytyy monipuolisesti palveluja kuten paikallisten pyörittämiä ruokapaikkoja sekä hotellien tyylikkäitä ravintoloita. Rannalla voi harrastaa myös vesiurheilua kuten leijalautailua.

Padang Padang

Pienen Padang Padangin rannan kauniit maisemat on nähty esimerkiksi Eat Pray Love -elokuvassa. Juuri vaalean hiekan, kirkkaansinisen veden ja rantakivien muodostamien upeiden näkymien vuoksi ranta on suosittu vierailukohde, mikä näkyy ajoittain ruuhkaisuutena. Rannalle laskeudutaan portaita pitkin ja sinne on pieni sisäänpääsymaksu.

Kuva: ShutterstockBali, Indonesia
Padang padang -ranta on tuttu hittielokuvasta.

Jos Padang Padangin ranta tuntuu liian ruuhkaiselta, löytyy läheltä monia hyviä vaihtoehtoja rannalla rentoutumiseen kuten Balangan-ranta, joka lukeutuu Balin parhaisiin rantoihin. Pitkällä ja siistillä hiekkarannalla on runsaasti tilaa ottaa rennosti ja ranta soveltuu myös surffaamiseen.

Balian

Saaren rauhallisempiin rantakohteisiin kuuluu myös tummahiekkainen Balian-ranta, jonka aallokko sopii mainiosti surffaamiseen. Rannalta löytyy palveluita kuten ruokapaikkoja ja surffausvälineiden vuokrausta.

Balianin rannalla kannattaa vierailla, vaikka ei olisikaan kiinnostunut surffauksesta, sillä kauniit auringonlaskut ovat näkemisen arvoisia. Auringonlaskuista voi nautiskella joko istuskellen jossakin rannan ravintoloista tai kävellen pitkin tummahiekkaista rantaa.

Amed

Amed sopii rantakohteeksi rauhallisempia vaihtoehtoja etsivälle. Balin itärannikolla sijaitseva kohde tunnetaan myös snorklaajien ja sukeltajien paratiisina, sillä kirkkaat vedet, värikäs pinnanalainen elämä koralleineen ja kiehtovat hylyt luovat mainiot puitteet lajien harrastamiseen.

Kuva: ShutterstockBali, Indonesia
Amedin rauhallinen ranta soveltuu mainiosti myös moniin vesiurheilulajeihin.

Amedin alueelta, joka koostuu useammasta rannikon pienestä kalastajakylästä, löytyy useita rantoja. Amedin rannan lisäksi tunnettuja rantoja alueella ovat Lipah ja Jemeluk, jotka ovat erityisesti snorklaajien suosiossa. Rantojen läheisyydestä löytyy kattava valikoima ruokapaikkoja ja majoitusta.

Nusa Dua

Nusa Duan ranta on paratiisimainen yhdistelmä vaaleaa hiekkaa ja turkoosia vettä. Siisti ja rauhallinen ranta sopii erityisesti lomailijoille, jotka haluavat nauttia kauniista maisemista ja luksuksesta. Rannan läheisyydessä onkin lukuisia viiden tähden luksushotelleja, ja osa rannasta on varattu vain hotellivieraiden käyttöön.

Kaikille avoimella alueella on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja. Nusa Duan rannalla on myös mahdollisuus harrastaa eri vesiurheilulajeja.

Lue myös: Tältä näyttää Indonesian Bali – joko olet käynyt surffaajien suosikkisaarella?

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Päivitetty: 22.8.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia