2018-12-10T08:50:37+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Miten Teneriffalla kannattaa liikkua?

Näin liikut helpoiten Teneriffalla – lomailijan opas takseihin, busseihin ja vuokra-autoihin

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Lomasta Teneriffalla saa enemmän irti, kun et jumita hotellialueella. Lue miten pääset helpoiten liikkeelle!

Lentokentältä hotellille

Oman lomakohteen sisällä voi Teneriffalla liikkua helposti jalkaisin, mutta jos haluat nähdä naapurikohteita tai saaren muita osia, joudut tutustumaan erilaisiin kulkuneuvoihin.

Ensimmäisenä kuljetusta on mietittävä jo lentokentällä. Pakettimatkalla on mahdollista valita matkanjärjestäjän kuljetus suoraan hotellille, mikä voi joko kuulua paketin hintaan tai siitä voidaan periä lisämaksu.

Helpoin tapa matkustaa majapaikkaan on taksi. Etelän lentokentältä siirtyminen läheisiin lomakohteisiin kuten Playa de las Américasiin tai Adejeen maksaa yleensä noin 20–30 euroa. Yöllä taksit perivät korkeamman hinnan. Taksi pohjoisen pienemmältä lentokentältä Puerto de la Cruziin maksaa noin 30 euroa.

Paikallisbussit liikennöivät Teneriffan molemmilta lentokentiltä Adejeen, Santa Cruziin ja Puerto de la Cruziin. Lisäksi etelän kentältä on lukuisia pienempiä reittejä suosituimpien lomakeskusten ulkopuolelle.

Bussi on edullisin tapa siirtyä lentoasemalta hotellille, mutta asemat eivät välttämättä ole aivan oman majapaikan tuntumassa. Huomioi tämä ja tarkista sijainnit, jos matkustat isojen matkalaukkujen kanssa.

Taksit Teneriffalla

Taksi on Teneriffalla yleinen kulkupeli. Suosituilla turistialueilla taksin löytäminen lennosta on lähes aina helppoa. Saarella on myös käytössä taksitolppia.

Isojen hotellien edustalla liikkuu usein paljon takseja, mutta tarvittaessa voit pyytää vastaanottovirkailijaa tilaamaan taksin valmiiksi ovelle. Saatavilla on myös tilatakseja.

Taksien hinnat ovat matalampia kuin Suomessa, mutta ihan parilla eurolla siirtymiset eivät täälläkään onnistu. Kaikki taksit käyttävät mittareita, mutta kuljettajalta voi halutessaan pyytää hinta-arviota ennen matkaa.

Esimerkiksi Adejen ja Los Cristianosin välisen taksimatkan hinta saattaa asettua kymmenen euron molemmin puolin tarkoista määränpäistä riippuen.

Autonvuokraus Teneriffalla

Jos haluat tutustua saareen omassa aikataulussa mielenkiintoisilla paikoilla pysähtyen, on vuokra-auto siihen paras tapa. Teneriffalla on runsaasti autovuokraamoja, ja myös hotellit voivat järjestää asiakkailleen vuokra-auton.

Edullisimmillaan vuokra-auton voi saada noin 20–30 eurolla päivää kohden. Pidemmillä vuokrauksilla päiväkohtainen hinta laskee.

Kuva: Teneriffan MatkailuAutonvuokraus Teneriffalla
Vuokra-auto on paras tapa saada kattava kuva saaresta.

Liikenne on Teneriffalla suhteellisen rauhallista, mutta kiemuraisilla vuoristoteillä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Paikallisbussit sopivat myös turistille

Bussit ovat Teneriffalla ainoa joukkoliikenteen muoto. Toisin kuin Espanjan mantereella, Kanariansaarilla busseista käytetään sanaa guagua (lausutaan gwagwa) yleisemmän sanan autobús sijaan.

Teneriffalla bussiliikenteestä huolehtii yhtiö nimeltä Titsa. Julkisen liikenteen bussit erottaa turistibusseista helposti vihreästä väristä.

Paikallisbusseilla voi liikkua kätevästi lomakohteiden välillä esimerkiksi Adejesta Los Cristianosiin. Lyhyillä matkoilla liput maksavat noin 2–3 euroa. Isomman seurueen matka ei todennäköisesti tule taksia halvemmaksi.

Bussi on myös helppo tapa vierailla vaikkapa saaren pääkaupungissa Santa Cruzissa. Matka etelästä kestää noin tunnin, ja bussit pysähtyvät keskustassa lähellä El Corte Inglésin tavarataloa. Santa Cruzista voi halutessaan jatkaa vaikka Puerto de la Cruziin tai La Lagunaan.

Jos aiot käyttää bussia useamman kerran, kannattaa hankkia entisen Bono-lipun korvannut matkakortti nimeltä Tenmás, jolla liput tulevat halvemmiksi. Kortin voi ostaa kahdella eurolla bussi- ja huoltoasemilta, ja lisätä sille haluamansa summan viidestä eurosta ylöspäin. Saman seurueen jäsenet voivat käyttää yhtä korttia.

Shuttle-bussit ja opastetut retket

Tietyt Teneriffan nähtävyyksistä tarjoavat lipun ostaneille kävijöille ilmaisen bussikuljetuksen paikan päälle. Tällaisia ovat esimerkiksi vesipuisto Siam Park sekä eläinpuisto Loro Parque.

Monilla nähtävyyksillä voi vierailla myös ostamalla opastetun päiväretken, jolla liikutaan bussilla. Teneriffan suosituimpiin päiväretkiin kuuluu tulivuori Teide saaren keskiosassa. Suosittu vaihtoehto on niin ikään saarikierros, jonka aikana poiketaan useammassa eri kohteessa.

Lue myös: Kannattaako Teneriffalla lomailla etelässä vai pohjoisessa? 5 merkittävintä eroa

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Teneriffan Matkailu

Päivitetty: 10.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia