Lomailetko Puerto Ricossa tai pysähdytkö San Juanissa osana Karibian-risteilyä? Tässä neljä päiväretki-ideaa kiinnostaviin kohteisiin pääkaupungin ulkopuolella.2017-10-16T09:15:55+03:00
WPDEV!!

Puerto Rico on hurmaava portti Karibialle

Puerto Ricon trooppiset rannat ja kiinnostavat kaupungit tekevät saaresta yhden Karibian houkuttelevimmista lomakohteista. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Riikka Krenn
Flamenco Beach, Puerto Rico

Mitä tehdä Puerto Ricossa? Neljä parasta päiväretkeä San Juanista

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Lomailetko Puerto Ricossa tai pysähdytkö San Juanissa osana Karibian-risteilyä? Tässä neljä päiväretki-ideaa kiinnostaviin kohteisiin pääkaupungin ulkopuolella.

1. Koe Puerto Ricon upeat rannat

Trooppisen Puerto Ricon parasta antia on lämmin ja kauniin turkoosi meri. Karibianmeren upeat rannat ovat hienoa valkoista hiekkaa ja koralliriuttojen vedenalainen elämä hurmaa värikkyydellään.

Korkeat palmut ja vehreä kasvusto reunustavat Puerto Ricon pitkiä rantoja, jotka ovat tällä saarella käytännössä kaikki julkisia ja vapaassa käytössä sekä paikallisille että turisteille. Ainoa rannoilla perittävä maksu on mahdollinen parkkimaksu ja tietenkin vuokrahinnat aurinkotuoleista tai -varjoista, mikäli päätät tarvita sellaisia. Vesi on kirkasta ja merielämä runsasta. Puerto Ricon rannoille kannattaa varata mukaan maski ja snorkkeli, jotta pääset tutkimaan kiehtovaa merimaailmaa myös pinnan alta.

Myös pääkaupungissa San Juanissa on hienoja rantoja, mutta hienoimmat paikat löytyvät sen ulkopuolelta. Voit valita oman päiväretkikohteesi Puerto Ricon parhaiden rantojen listalta. Esimerkiksi Luquillo vajaan 50 kilometrin päässä on hyvä ja rauhallinen ranta, joka sopii myös lapsiperheille. Surffaajat puolestaan suosivat Rincónin rantaa.

Kuva: Riikka KrennCarolina Beach, San Juan
Rantaelämä on Puerto Ricon parasta antia. Carolina Beach on yksi San Juanin parhaista rannoista, mutta kaikkein upeimmat palmuparatiisit löytyvät pääkaupungin ulkopuolelta.

2. Tuhansien valojen bioluminesenssi

Bioluminessenssi tarkoittaa biologisesti syntyvää valotuotantoa, jonka lähteenä ovat veden pienet eliöt. Puerto Rico on yksi maailman harvoista paikoista päästä todistamaan tätä kiehtovaa luonnonilmiötä, joka saa veden näyttämään siltä, kuin se olisi tuhansien ja taas tuhansien pienten valojen koristama.

Pääsaarella Fajardossa sijaitsevassa Bioluminescent Bayssa voit osallistua ohjatulle kanoottiretkelle, joka vie parhaille bioluminessenssiapajille. Varmista, että varaat retken lisensoidulta yritykseltä, sillä alueen ekosysteemi on hyvin haavoittuvainen ja kaikkien siellä liikkuvien täytyy tietää, kuinka herkässä ympäristössä toimitaan luontoa vahingoittamatta. Bioluminescence Bayn retket ovat hyvin suosittuja ja oma paikka kannattaa varata hyvissä ajoin ennakkoon. Toinen paikka tämän hienon ilmiön ihailuun on Viequesin saaren Bahia Mosquito.

3. Vieraile rommitehtaassa

Puerto Ricossa on valmistettu rommia jo 1500-luvulta saakka. Paikalliset ovat myös sitä mieltä, että kaikkialle maailmaan levinnyt piña colada on keksitty täällä. Suosituin puertoricolaisten omista rommeista on Don Q -merkki, jota saa saarella käytännössä jokaisesta kuppilasta.

Kansainvälisesti tunnetuin rommimerkki Bacardi ei ole täältä kotoisin, mutta kiinnostavaa on, että myös se valmistetaan nykyisin Puerto Ricossa. Rommin valmistukseen ja sen pitkään historiaan pääsee tutustumaan Catañossa sijaitsevassa Bacardin vierailukeskuksessa Casa Bacardissa.

Kuva: Riikka KrennFlamenco Beach
Flamenco Beachin panssarivaunut ovat seisoneet rantavedessä jo toisen maailmansodan ajasta saakka. Ranta avattiin yleisölle vasta 1970-luvulla.

4. Vieques ja Culebra

Puerto Ricon kauniit pikkusaaret Vieques ja Culebra ovat suosittuja retkikohteita, joissa pääset nauttimaan palmupuista, pitkistä rannoista ja hienoista snorklauspaikoista. Molemmilla saarilla voi vierailla joko pienkonekyydillä lentäen tai meriteitse. Paikallislentoja San Juanista tarjoavat Air Flamenco sekä Vieques Air Link. Lentohinnat San Juanista alkavat noin 50–60 eurosta suuntaansa. Saarilla voi myös yöpyä, mutta retki pääkaupungista on helposti toteutettavissa niinkin, että paluu on vielä saman päivän aikana.

Lautat kulkevat 3–4 kertaa päivässä ja ne lähtevät pääsaarelta Fajardon satamasta. Sekä Viequesille että Culebralle on tarjolla myös erilaisia järjestettyjä päiväretkiä. Valmis retki on kaikkein käytännöllisin ja usein myös edullisin tapa päästä parhaille snorklaus- ja sukelluspaikoille, sillä retkiin kuuluu usein myös pysähdys hienojen korallien äärelle ja mahdollisuus pulahtaa katamaraanista mereen ihailemaan vedenalaisia maisemia.

Culebran saaren tunnetuin paikka on Flamenco Beach, jonne hylätyt toisen maailmansodan aikaiset panssarivaunut seisovat rantavedessä edelleen. Ne ovat vuosien saatossa saaneet kirjavan koristelun ylleen ja maalikerros kuvioineen vaihtuu säännöllisesti. Flamenco Beach esiintyy lukuisissa maailman hienoimpien rantojen listauksissa, eikä ihme. Palmuranta täällä muistuttaa todellista paratiisia.

>> Lue lisää matkavinkkejä Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Riikka Krenn

Päivitetty: 16.10.2017

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

array(5) { [0]=> string(7) "culebra" [1]=> string(7) "fajardo" [2]=> string(11) "puerto rico" [3]=> string(8) "san juan" [4]=> string(7) "vieques" }
array(5) { [0]=> string(7) "culebra" [1]=> string(7) "fajardo" [2]=> string(11) "puerto rico" [3]=> string(8) "san juan" [4]=> string(7) "vieques" }

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia