Mitkä ovat Mallorcan tärkeimmät nähtävyydet? Valitse listalta ohjelmaa lomallesi.2019-09-17T13:28:11+03:00
WPDEV!!
Kuva: Shutterstock
Mallorcan nähtävyydet

Mitä sinä haluat nähdä Mallorcalla? Tässä ovat saaren 10 suosituinta nähtävyyttä tesee tesee

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Mitkä ovat Mallorcan tärkeimmät nähtävyydet? Valitse listalta ohjelmaa lomallesi.

1. Formentorin niemi

Mallorcan dramaattisimmat maisemat löytyvät saaren pohjoiskärjestä, jossa sijaitsee Formentorin majakka. Jylhiä, mereen laskeutuvia kallioita, metsiä, näköalapaikkoja ja serpentiiniteitä – Cap de Formentorin niemi on pakko nähdä loman aikana.

Liikkumista kapeilla ja kiemuraisilla teillä rajoitetaan nykyään kesäkuukausina. Kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin majakalle johtava tie on päiväsaikaan auki ainoastaan julkiselle liikenteelle, pyöräilijöille sekä alueen työntekijöille ja asukkaille.

Kesällä Formentorissa on helpointa vierailla joko bussilla tai polkupyörällä. Julkisen liikenteen yhteys on tarjolla Port de Pollençasta.

Embed from Getty Images

2. La Seun katedraali ja Almudainan palatsi

Palman tärkein nähtävyys La Seun katedraali sijaitsee aivan Paseo Maritimon rantabulevardin kupeessa. Jättimäinen katedraali on näyttävä sekä sisältä että ulkoa, ja aivan sen vierestä löytyy myös Palacio Real de la Almudaina eli Almudainan kuninkaallinen palatsi. Päätä itse, kumpi rakennus on oma suosikkisi.

La Seun katedraalia alettiin valmistella ja rakentaa jo 1200-luvulla – tai yleisen uskomuksen mukaan vasta 1300-luvulla. Tiesitkö, että Barcelonan arkkitehtuuriin yhdistetty Antoni Gaudí teki katedraaliin joitakin muutoksia 1900-luvun alussa?

Lue myös: Tuntematon näköalapaikka on piilotettu Mallorcan kuuluisimpaan nähtävyyteen – 215 porrasta vievät perille

Embed from Getty Images

3. Caló des Moron ranta

Mitä olisi loma Mallorcalla ilman rantoihin tutustumista? Baleaareilla vesi on kauniin turkoosia, ja Mallorcalla on lukuisia helposti saavutettavia rantoja lomakeskusten yhteydessä.

Jos kuitenkin haluat tehdä rantapäivästä seikkailun – ja todellisen elämyksen – kokeile retkeä Caló des Moron piilotettuun poukamaan. Noin kuuden kilometrin päässä Santanyista sijaitsevalla rannalla ei ole palveluita, ja sinne saapuminen vaatii patikointia.

Caló des Moro ei sovi liikuntaesteisille eikä se ole helppo kohde pienten lasten kanssa. Hiekkakaistale on rannalla pieni, joten tilaa pyyhkeelle ei välttämättä löydy. Vesi on kuitenkin ihanan turkoosia ja maisema yksi saaren kauneimmista.

Embed from Getty Images

4. Valldemossan vuoristokylä

Mallorcalla kannattaa vierailla ainakin yhdessä idyllisessä vuoristokylässä. Monen matkailijan suosikki on upeiden laaksomaisemien Valldemossa, jota ympäröivät Tramuntanan vuoret. Lähes koko kylä on rakennettu samanlaisista vaaleista kivitaloista, joista löytyy pieniä putiikkeja ja ravintoloita.

Valldemossa tuli aikoinaan tunnetuksi paikkana, jossa säveltäjä Frédéric Chopin vietti talven. Vuonna 1838 Valldemossaan rakastajattarensa kanssa saapunut Chopin innoitti myös muita taiteilijoita suuntaamaan kylään inspiraation perässä. Matkailijat voivat vierailla luostarissa, jossa kaksikko asui.

Toinen ihastuttava vuoristokylä on Deià noin 15 kilometrin päässä Valldemossasta. Majoitus on molemmissa kohteissa hintavaa rannikon lomakeskuksiin verrattuna.

Embed from Getty Images

5. Drachin tippikiviluolat

Cuevas del Drach eli Drachin tippukiviluolat ovat yksi Mallorcan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Kun laskeudut luoliin, löydät hämmästyttäviä kivimuodostelmia ja maanalaisia järviä, jotka löydettiin 1800-luvulla. Kävijät viedään luolissa kävelykierrokselle ja veneajelulle, ja vierailun kruunaa maanalaisella Martel-järvellä järjestetty konsertti.

Tippukiviluolat sijaitsevat Porto Cristossa Mallorcan itärannikolla. Kohde sopii hyvin esimerkiksi keskikesän huippuhelteisiin, sillä pimeässä ja parikymmentäasteisessa luolastossa pääsee pakoon rajuimpia helleaaltoja.

Embed from Getty Images

6. Bellverin linna

1300-luvulla Mallorcalle rakennettu Bellverin linna on Espanjassa poikkeuksellinen pyöreän muotonsa takia. Aikoinaan vankilana toiminut linna on nykyään matkailijoille näköalapaikka, josta Palmanlahdelle aukeavat maisemat kuuluvat kaupungin parhaisiin.

Jo linnan nimi Bellver kertoo, mikä sinne houkuttelee kävijöitä. Nimi tarkoittaa katalaaniksi kaunista maisemaa. Pääsyliput linnaan maksavat aikuisilta neljä euroa, mutta sunnuntaisin sisäänpääsy on ilmainen. Bellver on suljettu maanantaisin.

Embed from Getty Images

7. Sollerin vuoristojuna

Vuoristojuna Palman keskustasta Sollerin kylään on yksi Mallorcan parhaita päiväretkiä. Elämyksen viimeistelee se, että matka taitetaan vanhanaikaisella puujunalla. Vierailu on kätevä erityisesti silloin, kun et halua vuokrata autoa.

Reitti Palmasta Sollerin kylään kestää noin tunnin ja tarjoaa näyttäviä maisemia. Sollerin laaksossa sijaitsevasta vuoristokylästä matkaa voi halutessaan jatkaa raitiovaunulla Port de Sollerin rantakohteeseen.

Embed from Getty Images

8. Fundació Pilar i Joan Miró

Jos haluat nähdä Mallorcalla ainakin yhden museon, harkitse vierailua Fundació Pilar i Joan Miró -taidemuseossa. Katalonialaisen taiteilija Joan Mirón äiti oli mallorcalainen, ja tämä meni myöhemmin naimisiin mallorcalaisen naisen Pilarin kanssa. Saarella oli siis aina tärkeä rooli Mirón elämässä.

Neljästä osasta koostuvassa museossa on maalauksia, veistoksia ja mielenkiintoista arkkitehtuuria. Museo sijaitsee Palman kupeessa Cala Majorin alueella, jossa Miró asui vuosina 1956–1983. Kävijöitä suositellaan varaamaan noin kaksi tuntia aikaa museossa kiertelyä varten.

Embed from Getty Images

9. Cala Figuera

Kun olet nähnyt rannikon lomakeskukset, suuntaa Cala Figueran kalastajakylään Mallorcan eteläosaan. Täällä voit kuvitella, miltä saarella on ehkä näyttänyt ennen turismin syntyä. Cala Figuerassa ei ole rantaa, mutta se on hyvä paikka nauttia lounasta kalaravintoloissa.

Cala Figuera sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Santanyista.

Embed from Getty Images

10. Alcudian vanhakaupunki

Jos majoitut Mallorcan pohjoisosassa, on vierailu Alcudian vanhassakaupungissa ehdoton ohjelmanumero. Keskiaikaisen muurin sisältä löytyvä vanhakaupunki on mielenkiintoinen kontrasti läheiseen Port d’Alcudian rantakohteeseen: täällä nykyaikainen lomakeskus muuttuu viihtyisiksi kujiksi ravintoloineen, putiikkeineen ja entisöityine rakennuksineen.

Alcudian vanhassakaupungissa järjestetään markkinat tiistaisin ja sunnuntaisin. Rannalta ajaa vanhaankaupunkiin noin viidessä minuutissa.

Embed from Getty Images

Lue myös: Kuusi yleistä myyttiä Mallorcan lomasaaresta – mikä on totta ja mikä tarua?

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock, Getty Images

Päivitetty: 17.9.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia