Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja salaisia poukamia - Mallorca on espanjalainen rantaparatiisi parhaimmillaan. Esittelyssä viisi hienoa rantaa. 2018-05-11T09:42:55+03:00
WPDEV!!

Mallorca on monipuolinen lomasaari

Aurinkoinen Mallorca edustaa rantalomakohteiden aatelia. Saari on suosittu myös aktiivilomailijoiden keskuudessa. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Kuva: Shutterstock
Mallorca, Espanja

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – Top 5

ADFKLNASDFKAGDKLADSFNLAKDNF sdfsd

Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja salaisia poukamia – Mallorca on espanjalainen rantaparatiisi parhaimmillaan.

1. Alcudia on kestosuosikki

Mallorcan pohjoisosassa sijaitseva Alcudia on yksi saaren suosituimmista lomakohteista. Asia selittyy osittain lomakeskuksen kauniilla rantaviivalla: Alcudian pitkä ja hienohiekkainen ranta suorastaan kutsuu heittäytymään aurinkotuolille.

Hotellien reunustama Alcudian ranta on kaukana piilotetusta salarannasta, mutta valkoinen hiekka ja turkoosi vesi tekevät siitä yhden saaren parhaimmista. Alcudia on myös hyvä sukelluskohde.

Alcudia sopii hyvin lapsiperheille matalan rannan ja monipuolisten palvelujen ansiosta. Rannalta lähtee myös paljon veneretkiä sekä sukeltajille että päiväretkeilijöille.

2. Es Trenc on kaunis luonnonranta

Mikäli haluat tauon Mallorcan lomakeskuksista, pakkaa rantakassi ja ota suunnaksi Es Trenc saaren eteläosassa. Rakentamatonta luonnonrantaa pidetään yhtenä koko saaren kauneimmista.

Vaikka rannan kupeesta ei löydykään hotelleja, on Es Trencin hietikoilla kuitenkin kaikki tarpeelliset palvelut vessoista aurinkovarjoihin ja jopa ravintoloihin.

Es Trencille kannattaa tehdä retki viikolla, sillä viikonloppuisin ranta täyttyy Palman kaupungista saapuvista paikallisista. Ei kannata säikähtää jos vastaan kävelee rantalomailijoita aataminasussa – Es Trenc on nudistien suosiossa.

3. Pagueran rauhalliset poukamat

Jos kokeilit jo silmänkantamattomiin jatkuvia pitkiä hiekkarantoja, tarjoaa Pagueran ranta vaihtelua. Baleaareille tyypilliset poukamat eli calat ovat yleensä rauhallinen vaihtoehto auringonpalvojalle.

Pagueran ranta koostuu kolmesta eri poukamasta, joita reunustaa mäntymetsä. Vesi on kirkasta ja sopii hyvin uimapaikaksi myös lapsiperheille.

Kuva: IstockphotoMallorca, Espanja
Mallorcalla on useita näyttäviä rantoja, joista voi valita oman suosikkinsa.

4. Formentorin hulppeat maisemat

Formentorin rantaa pidetään yhtenä Mallorcan kauneimmista sopukoista – ja sen tietävät sekä turistit että paikalliset. Kapealle rannalle kannattaa suunnata erityisesti vilkkaimman turistikauden ulkopuolella kevät- ja syyskuukausina.

Rantaa reunustavat vuoret ja mäntymetsät tuovat komeaa kontrastia kristallinkirkkaaseen veteen ja valkoiseen hiekkaan. Rannan lähin hotelli on korkeatasoinen Barcelo Formentor, joka on yksi saaren tunnetuimpia majapaikkoja.

5. Cala Millor

Alcudian tapaan Cala Millorin ranta on kiistämättömän komea – siitäkin huolimatta, että se on saaren itärannikon suosituin lomakeskus. Cala Millorin ensimmäiset hotellit rakennettiin jo 1930-luvulla.

Cala Millorin pääranta on pitkästi yli kilometrin mittainen. Valkohiekkainen ranta on lähes kasvanut yhteen viereisen Cala Bonan kanssa.

Cala Milloriin kannattaa lähteä viettämään rantapäivää erityisesti keväällä ja syksyllä, jolloin turisteja on vähemmän. Massoja voi paeta myös tekemällä pienen retken lähellä sijaitsevaan Punta d’Amerin luonnonpuistoon.

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Shutterstock ja Istockphoto

Päivitetty: 11.5.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (13 votes, average: 3,92 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia